Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Belllaaaa

Czy to skierowanie jest jeszcze aktualne ?

Polecane posty

Gość Belllaaaa

witajcie dostałam skierowanie do laboratorium dnia 28.04.10r Na toxo i cytomegalie Czy mogę jutro pójść z tym skierowaniem do laboratorium ? czy już nie ważne jest ?

Gość nie jest ważne
skier do laboratorium ma albo msc albo 3msce wazności. Zreszta nie chcę cię też w błąd wprowadzać. Zadzwoń do nich i spytaj:)

Gość Belllaaaa
Ja to skierowanie dostałam z luxmedu i również będę tam robić te badania. Czyli to skierowanie nie jest mi do niczego potrzebne ?

Gość truskawka18
Skierowanie jest ważne 3 miesiące. Musisz udać się do lekarzyna po nowe skierowanie. Pozdrawiam:)

Gość zadzwoń, bo to zalezy
np. w diagnostyce ważne jest w przez rok.

Gość Belllaaaa
Chodzę do gin. PRYWATNIE do luxmedu Czy mimo to skierowanie jest już nie ważne ?

napiszę jeszcze raz - toxo i cytomaegalia nie są refundowane!!! chorowałąm na obydwie więc chyba wiem! to po pierwsze, po drugie- żadne skierowanie z prywatnego gabinetu czy placówki która nie ma umowy z NFZ nie skutkuje możliwością wykonania badań nieodpłatnie!!! wniosek jeden- nie musisz iść po skierowanie bo idziesz do laboratorium i mówisz że chcesz zrobić te 2 badania a skierowanie można sobie w buty wsadzić :)

Gość nie jest ważne
nie jest ważne. Ja chodziłam też pryw do gin i za wszystkie badania płaciłam.

Gość nie jest ważne
wiem,że badanie na toxo. kosztuje ok 50zł

tak więc nawet jeśli lekarz z luxmedu wypiszę Ci skierowanie na morfologię to Ty i tak będziesz musiała za nią zapłacić! nie ma czegoś takiego jak refundacja badania na podstawie skierowania z placówki prywatnej( placówka musi miec podpisane kontrakty z nfz)

więc Twój gin równie dobrze mógł napisać Ci na karteczce że masz zrobic te badania. ja kiedy chorowałam na toxoplazmozę chodziłam do internisty w przychodni na NFZ a za badania i tak płaciłam bo one nie są refundowane.

Gość Belllaaaa
Ja to doskonale wiem że za te badania się płaci. Czyli pani doktor napisała mi to skierowanie o tak o... Dziękuję za informację. dziubasek 25 - możesz coś więcej powiedzieć o tej chorobie ?

Gość Belllaaaa
a cytomegalia 29, 29 zł :)

obie przebiegają prawie bezobjawowo. ja miałam np. przy toxo powiększone węzły chłonne a cytomegalia wyszła przy okazji szukania przyczyny. dla zdrowego człowieka są nigroźne ale sytuacja zmienią np. w czasie ciąży. moga poważnie zaszkodzić dziecku, doprowadzić do wad rozwojowych, poronienia. w google jest mnóstwo info na ten temat. choć nie wiem czy warto czytać- na choroby te nie ma lekarstwa dlatego nawet dla kobiet w ciąży nie sa refundowane.

Gość Belllaaaa
Czytałam już wiele na ten temat w google i już głupieję strasznie się wystraszyłam bo planuję zacząć starania o dzidziusia za 3 miesiące. I znając moje szczęście to właśnie ja na któreś choruję albo na jedno i drugie. Leczyłaś się ? Ile płaciłaś za leki ?

placowka prywatna moze jak najbardziej miec podpisane kontrakty z NFZem i wtedy moze wystawiac skierowania na badnia refundowane. pytanie czy toxo i cyto są W OGÓLE refundowane, bo wydaje mi się ze nie, niezaleznie od tego jakie jest skierowanie. ogolnie autorko - na to skierowanie badania zrobić mozesz, tyle ze odpłatnie.