Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaalllkaaa

drogie mamy podajcie mi przepis na syrop na kaszel w ciazy

Polecane posty

Gość aaaaaaaalllkaaa

jaki najlepszy? oczywiscie domowy sposob.

Gość syrop z cebuli

syrop z cebuli moje dzieci go pija nie kupuje syropow w aptece chyba ze przeciwkaszlowy.Cebule kroisz w cienkie plasterki i zasypujesz spora iloscia cukru jak wydzieli sie syrop to pijesz po lyzeczce albo wiecej niestety nie pachniesz ponetnie ale pomaga powodzenia.

Gość aaaaaaaalllkaaa
własnie zrobilam taki syrop ale bardzi czuje cukier niz ta cebule. to byla jedna duza cebula +2 tyzki cukru, pomaga mi ale moze ktos zna jakis inny ??

Gość aaaaaaaalllkaaa
eterno jesli wolno zapytac? co się stalo 3 wrzesnia?? w stopce masz

Gość syrop z cebuli
Syrop z buraka w oczyszczonym, dość dużym, surowym buraku należy wydrążyć tak duży otwór, by zmieściło się w nim kilka łyżeczek cukru. Burak należy wstawić do nagrzanego piekarnika i wyjąć, gdy cukier całkowicie się rozpuści i utworzy się syrop idealny w leczeniu przeziębień, ma działanie wykrztuśne

Gość aaaaaaaalllkaaa
rozumiem. wspolczuje:(

W pierwszych tygodniach przeszlam infekcje ale nie wiem czy to moglo byc powodem czekam na wyniki badan uwazaj na siebie podwojnie trzymam kciuki.

Pani.Kara dzieki mam nadzieje ze nam sie jeszcze uda... a jak u Ciebie jak maluszek?

Rośnie, rośnie i jeszcze raz rośnie. Nie mogę się już doczekać porodu bo jest mi już dość ciężko a wiem, że będzie jeszcze ciężej ;) A Ty kochana trzymaj się mocno 👄 i uda Wam się napewno!! Trzymam za Was mocno kciuki 🌼

U mnie w domu od wielu pokoleń syrop jest robiony z Cebuli czosnku i zasypany cukrem. Cebula odkaszla i nawilza a czosnek przeczyszcza nos i drogi oddechowe. Jest skuteczny i dzieci sie do niego nie zrażaja bo jest słodkawy.

Gość robie taki od lat
Cebula, czosnek, cukier, miod i sok z cytryny.

Gość robie taki od lat
Cebule i czosnek pokrojone w kostke chwile podgrzewam zasypane cukrem i wyciskam z tego sok (nie mozna pozwolic by sie przypalilo czy zagotowalo, wlewam lyzeczke wody do tego). wyciskam sok z cytryny i dodaje do syropu, daje tez miod i wszystko mieszam. Przelewam do sloika i trzymam w lodowce.