Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia i tomek. rodzeństwo.

Czy moi rodzice krzywdzą mojego brata ???????????????????????

Polecane posty

Mam brata 2 lata starszego ode mnie. Raczej to ja prędzej poznam chłopaka i się ożenię tym bardziej że brat to trochę kiepsko z dziewczynami sobie radzi a ja jestem obrotniejsza jednak. Mam 21 lat a brat 23. Tata , który jest tak jakby właścicielem naszego domu. Mama też trochę inwestowała w niego ale to tata więcej i to on bardziej decyduje. Powiedział mi że chciałby żebym jak kiedyś poznam chłopaka i się ożenię to żebym tu zamieszkała. Mojemu bratu powiedział że ma dla niego plac i jakby kiedyś chciał to moze się tam budować. Ja sobie tak myślę że w sumie to i ja i brat moglibyśmy tu mieszkać bo dom ma 2 piętra. Poza tym na podwórku jest też taki stary dom gdzie mogliby rodzice mieszkać na starość. Tata woli żebym to ja była jego opiekunką na starość niż brat. Mama pewnie wolałaby syna. A u was jak rodzice też wam powiedzieli kogo chcą zostawić u siebie ???

Gość ja też tomasz z wrocka
Moim zdaniem to niesprawiedliwe bo to mężczyzna ma zapewnić kobiecie dach nad głową a nie odwrotnie więc to brat powinien mieć możliwość zostania z rodzicami. Chociaż ja znam takie przypadki że jest na przykład 3 rodzeństwa i wszyscy się wyprowadzają od rodziców :D Ba ! Nawet są takie przypadki że rodizce mają jedno dziecko i to dziecko się od nich wyprowadza. Ehhh .... patologiczne rodziny.

Gość 123ghgjhgjg
chyba wyjdziesz za maz, a nie ozenisz sie :O

Gość U mnie to się idzie na SWOJE
A nie u rodziców siedzi :O

Dlaczego u ciebie to się idzie na swoje ????? Rodzice tak wolą ??? Kto im zapewni opiekę na starość ? :D Prowo :D

Gość omg dziewczyna
myslisz ze normalny facet bedzie chcial mieszkac z tesciami?? chyba tylko jakis desperat bo ja sobie nie wyobrazm bzykac zonke a pokoju obok tesciowie :P

Gość a niebo śmierdzące nade mną
będziesz musiała na starośc myć ojca jaja :o

a tata powiedział, że zapisze nam ten dom w testamęcie ale pod warunkiem ze na podwórku postawimy wielki krzyż

patologiczne rofdziny??? czy wy zyjecie wlatach 50???????????????? skad sie urwalas/urwales dziwny czlowieku? bo dzis patologia jest jak dziecko z rodzicamimieszka a njie jak sie od nich wyprowadza....dziwne jakies

Bez przesady , jaj nie będzie myła ale przecież ktoś musi się opiekować rodzicami na starość chyba nie !!! Nie rozumiem was , którzy piszecie że odchodzicie i rodziców samych zostawiacie. Przecież po 70-tce będą potrzebowali opieki bo sami nic nie zrobią

germaine ger Ale jak ty sobie wyobrażasz rodziców na starość ? Kto im pomoże ? Kto się zaopiekuje nimi ?

a wracajac do tematejszyn-autorko,twoj brat nie zostalpokrzywdzony przezrodzicow-duzy chlop sam powoinien o siebie zadbac. sa faceci ktorzy nawet ziemi by od ojca nie wzieli bo sami chca sonbie zapracowac. a jak twoj brat jest bez obrazy baranem tojuz nie twojje zmartwienie... a jesli o ten podzial chodzi to chyba zawsze tak jest ale bardzo czesto przynajmniej ze matki wola synow- tak bylo u mnike, u mojego chlopaka i wielu innych osob jakie znam

Gość dziwny jest ten świat 2010
do starosci to tym rodzicom raczej jeszcze brakuje, zapewne jeszcze wnuki pomogą odchować, a młodzi zamiast sami się czegoś dorabiać i kształcić to mają z nimi mieszkać? przeciez pod jednym dachem zawsze jakieś zwady będą, nawet o takie pierdoły jak kolor ścian, a ten pomysł żeby trzy rodziny tam mieszkały to już wogóle :O

jak to jak? to zeby sie opoiekowac to ja musze z nimi mieszkac??? wystarczy ze bede przychodzic codziennie lub co drugi dzien no chynba ze byloby tak zle ze nie mogliby samodzielnie funkcjonowac to wytedy bez gadania zabralabym do siebie, ale mnie to juz nie dotyczy bo nie mam rodzicow

Gość pasafarianka reaktywacja
typowa wieś.