Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julitka :)

Fryzura Emo, proszę o opinie. Czy wypada mając 25 lat?

Polecane posty

Ja chcę coś zmienić w swoim wyglądzie, koleżanka zaproponowała EMO. W sumie mi się te fryzury podobają ale jak pisałam kojarzą mi się z nastolatkami z gimnazjum dlatego chciałam się dopytać czy wypada w moim wieku tak się obciąć. Nie chcę wyglądać śmiesznie.

Nie jest ważniejsza opinia "dziw moralności". Ale pracuję w biurze no i nie da się ukryć że szefostwo patrzy na wygląd. Chcieli przyjąć pewnego chłopaka to dali mu warunek, ze musi obciąc włosy, koleżance kazali wyciągnąć kolczyk z nosa itp. Ale już postanowiłam. Zaryzykuję i napiszę jak mi się podoba.

Gość Ja sie od dobrych paru lat zaj
Wazne zebys wygladala dobrze dla siebie. Jesli bedziesz robic tylko takie rzeczy, ktore "bron Boze nie rozsmiesza innych" to nie bedziesz szczesliwa, bo nie bedziesz robila niczego dla siebie samej, a dla innych, pod dyktando innych. To Ty masz sie czuc dobrze, a jesli sie ktos z Ciebie zasmieje to naprawde nie swiadczy o Tobie, a ograniczeniach tego kogos.

To dobrze, ze podjelas decyzje, jesli w pracy Cie ograniczaja to zmien prace, moze nie bedzie to latwe, ale wazniejsza jest wolnosc emocjonalna, zaloz swoj interes, rozkrec go i badz wolna ;)

Gość a ja bym jednak nike radzila
to fryzura dla wspolczesnych nastolatek i mowiac szczerze troche dziwnie wygladalaby w niej doroska kobieta w dodatku pracujaca na stanowisku, ktore wymaga eleganckiego stroju. Nie uwazasz ze wlosy w stylu emo nastolatki plus eleganckie biurowe ubranie to nieporozumienie i zbyt wielki kontrast? No chyba ze chcesz sie na sile odmladzac

tak niech rzuci prace, bo nie moze sciac wlosow w stylu 13-latki:D Sa pewne zawody i stanowiska gdzie takie rzeczy jak tatuaze, kolczyki w nosie czy tez ekstrawaganckie fryzury nie pasuja. I nie chodzi tu o ograniczanie a o komicznosc takiego zestawienia

Mnie nie interesuje EMO w stylu Kukulskiej (pół głowy łysej pół nie) tylko mocne pocienowanie, grzywa itp. Czasem połączenie stylów jest fajne. Nie muszę się jeszcze odmładzać.

Nie chodzi tutaj o wlosy, a o wolnosc emocjoalna. Ja nie wytrzymalem pracy, w ktorej narzcuano mi wyglad. Jesli chcecie pracowac na staowiskach gdzie musicie wygladac tak jak sie od was wymaga, a nie jak chcecie to nie wnikam :)

moje wypowiedzi odnosza sie do fryzury jaka podalas w linku. Nie podejrzewalam cie o ogolenie polowy glowy na lyso:D

Jak bym chcial ogolic pol glowy na lyso to po prostu bym to zrobil, ale nie podoba mi sie taka fryzura. Ja zawsze staram sie robic to co jest odpowiednie dla mnie i nie myslec co na to powiedza inni.

Nie narzucają wyglądu aż tak bardzo, ale są pewne rzeczy nie wskazane w pracy właśnie jak kolczyki w nosie, w brwiach itp.Po pracy możemy nosić co chcemy. A włosy? Jeśli nie będą różowe lub zielone to powinno być ok.

Gość stylistka8
w takiej fryzurze jest kazdemu ladnie. wystarczy poprzeglądać zdjecia z fryzurami emo. nawet brzydka osoba wygląda od razu ładniej, bo nie widac jej polowy twarzy.

No to Julita rob co uwazasz za sluszne, jesli uwazasz, ze ta fryzura bedzie spoko to idz do fryzjera i nie sluchaj ludzi, ktorzy chcieliby dowodzic Twoim poczuciem estetyki :)

Nie jestem brzydka :) Mamusia i mąż mówią mi, że jestem śliczna :)

Pójdę, pójdę. To już postanowione. Włosy w razie czego odrosną.

Gość monika anna maria
ja mam 24 lata i chcialam podobnie sie obciąć, ale wtedy fryzjerka musiala by mi mocno góre wycieniowac przez co objętosciowo mialabym mniej włosow....a ja mam ich duzo ale są cienkie...jesli wlosy masz gęste i grube to ja bym sie tak obcięła bo tez mi sie bardzo podoba:) jak EMO to bys moze wyglądala gdybys zaczela sie tak jak one malowac czy ubierac ale wlosy.daj spokoj;)nie tylko EMO takie noszą!!!:)

No mam ich dużo i są gęste, do tego mi się lekko kręcą. Jak nie cieniuję włosów to po jakimś czasie robi mi na głowie pudelek :)

Gość monika anna maria
to uwazam ze jak najbardziej mozesz sie tak obciąć:)

Gość Ciecie a'la emo?
Szczerze mowiac, te fryzury wygladaja ladnie tylko jesli sie ma geste wlosy. W przeciwnym razie bedziesz wygladac jak wyskubany kurczak. Ja bym radzila postopniowac i pocieniowac wlosy, ale duzo lagodniej. Jesli ci sie spodoba, nastepnym razem mozesz poprosic o odwazniejsze ciecie. Zapomnij natomiast o takiej fryzurze, jezeli czesto upinasz wlosy. Bedziesz musiala je za kazdym razem tapirowac i lakierowac, bo krotka gora bedzie latwo tracic fason i sterczec na wszystkie strony, psujac efekt.

Mam gęste. W sumie masz racje, narazie zrobię wersję łagodną. Już samo to, że będę mieć grzywkę zmieni mój wygląd. A potem zobaczymy.