Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość książeczka sanepidu

Książeczka sanepidu - czy ktoś wie?

Polecane posty

Gość książeczka sanepidu

Chcę sobie wyrobić książeczkę sanepidu, bo od października chciałabym poszukać jakiejś pracy, a przeglądając ogłoszenia, zauważyłam, że często wymagana jest aktualna książeczka sanepidu. Wybrałam się, więc do sanepidu, dziś zaniosłam próbki do analizy, mam wyniki odebrać piątek. Pani w sanepidzie, powiedziała mi, że po otrzymaniu wyników mam kupić książeczkę zdrowia i iść do lekarza medycyny pracy. Kupiłam książeczkę i szczerze mówiąc nie bardzo wiem o co chodzi:( Tam jest miejsce na pieczątke pracodawcy, a co ja mam zrobić, jeżeli nie mam pracodawcy tylko zamierzam go znaleźć? Czy powinnam się do niego udać czy nie?

Gość siedem zyczen
Tez tak mialam. Tez szukalam pracy, nie mialam jeszcze pracodawcy. Poszlam do Lux medu. Babka powiedziala, ze powinnam miec skierowanie od pracodawcy ale skoro nie mam, to trudno. Lekarz medycyny pracy przyjal mnie normalnie.

Gość komputeromaniaczka
a ja moge zapytac ile kosztuje wyrobienie takiej ksiazeczki? bo tez szukam pracy a ksiazeczki nie mam a jest wymagana w wielu miejscach

Gość do komputeromaniaczki
kosztuje jednego loda

ja placilam 80 za za badanie i 30 za wpis do ksiazeczki Ale mam pytanie do poprzednich wypowiedzi dlaczego musialyscie isc do lekarza medycyny pracy? Ja to zalatwilam u zwyklego ogolnego....

Gość książeczka sanepidu
no właśnie ja też nie wiem czemu do medycyny pracy, myślałam, że tak do rodzinnego pojde i już... HMmmm... Ja zapłaciłam za badanie 79 zł

Gość komputeromaniaczka
a ja wiem czemu :) bo niektorzy lekarze rodzinni maja uprawnienia zeby wystawiac takie zaswiadczenia itd a niektorzy nie i wtedy trzeba do lekarza medycyny pracy a wiem to stad ze jak robilam badania na studia to moj lekarz rodzinny mial takie uprawnienia a lekarz rodzinny kolezanki nie mial i musiala powtarzac badania u lekarza medycyny pracy

Gość książeczka sanepidu
Czyli co mam zrobić kiedy otrzymam wyniki? Jeżeli nie mam pracodawcy...

Gość książeczka sanepidu
up

Gość fgjuys
isc do lekarza!!! Ja tez ie mialam pracodawcy o dopiero zamierzam szukac pracy!!! Lekarz ci ja uzupelia i tyle jejku ale panikujesz a nie latwiej bylo zapytac babke jak odbieralas wyniki badan.... O czym wy ludzie myslicie.....

ja kupiłem książeczkę badań sanepidu za 80zł od gościa byla z wszystkimi potrzebnymi badaniami i mogłem ją dać ją tego samego dnia w pracy .załatwienie tego trwało kilka godzin, to znaczy zadzwoniłem rano pod nr 517 954 069 a odebrałem po południu gotową.polecam bo oszczędziłem sobie czasu, biegania, kasy i grzebania w kupie. wiem że można to znim załatwić wysyłkę pocztą