Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość garnieraa

ktora firme wolicie Garnier czy Loreal ??

Polecane posty

Gość ale z was pustaki kobitki
reasumujac Loreal to Lo'real paris - ich podstawowa marka Granier- ich masowa marka Biotherm- ich slektywm luksusowa marka Vichy- chuj wie co to prawie jak Loreal ale przedawa w aptekach z 2 razy wiekszy cene i klika licejonowanych marek typ Giorgio Armani i takie tam, to tez robi an zlecenie dla nich loreal

Gość sensise
jeśli coś jest tańsze to teoretycznie powinno zawierać mniej składników aktywnych - trzeba by porównać

sensise- Biothereme jak najbardziej sie zgadzam, ale do produkcji Biotehrm uzywaja znacznie lepszych składnikow,. Te kosmetyki sa znacznie lepsze niz amsowy Loreal I Garbier . Natomiast Vichy jakosciowo ( ale zaznaczam ejstem facetem ale potrafie czytac łacine i skład kosmetyków :) to jest jest Loreal sprzedawany anwiniakom za duzo wyzsza cene . Powiedziałbym nawet ze niekóre skladniki w Vichy sa zuzalezniajace- pchaja tam silikony. Genralnie skałd chemiczny dosc podobny do Loreala. WG VIchy to lipa starszna i na pewno nei znazwłąbym tego dermokosmetykami . BIotherm jest drogi ale dobry, Vichy jest dosc drogie ale nic szcegolnego

sensise- porównywałem balsamy po goleniu Vichy i Loreala dla facetów . przeczytalem skałd chemiczny i zgadnij który wybrałem :) ale ciiii :)

Gość sensise
Musi być jakaś różnica między Vichy a Loreal mój facet, który nie zwraca uwagi na markę kosmetyków po użyciu tych z Vichy (krem, żel, sztyft pod oczy) wyrzucił wszystko co ma z Loreala (nie wiem jaka to różnica, ale na pewno odczuwalna)

Gość sensise
kurcze, nie używam balsamu po goleniu :) wiem jednak, że pianka do golenia Vichy jest beznadziejna :)

Gość sensise
z ciekawości się skuszę i jednak przeczytam ten skład :)

sensise -LOL :) no wnie iwme vichy tez pcha parabeny, tanie rzeczy takze nie wiem co go tak ujeło w vichy silikony. ja porównuje zwyke kremy balsamy i niezauwazam wiekszej róznych miedzy vichy homme a loreal men expert. nawet czasem wole loreala (np ta biała linia) niz vichy za 2,5 raza wieksza cene

Gość ALZ
Garnier to tańsza wersja Loreala. Tak jak np Amino i Knorr. Ta sama firma produkuje 2 produkty - tańszy dla wszystkich i droższy - lepszy dla bogatszych. A Vichy to kosmetyki na bazie wody termalnej.

oni po prostu sie wycfanili i wprowadzili w tej czesci Europy ( nie wiem czy vichy jest w europie wschodniej wszedzie ) po prostu marke która jest niby lepsza ale prada jest tak zedodaja troche dla picu wody termalej i tyle, wielkich mecyji nie ma . To jest marketing ,kreowanie wizerunku itd. Tylko apketki moga to sprzedawac bo tak sobie zastrzgli prowadzac dystrybucje . nazwyaja to dermokosmetykami a prawda ejst taka ze nimi nie sa!! to sa zwykle kometyki , czase moze ulepszone skałdnikami czynnymi i wykorzystujace patenty loreala( plus woda termalna) zaden dermatolog osobie z choroba skórna nie poleciłby vivhy tak samo jak nie poleciłby garniera :) z tego etz wzgeldu nie znawałbym VIchy dermokosmetykami, to ejst taki wypoasiony Loreal po prostu. zaloze sie ze gdyby mozna by było kupowac te rzeczy w drogeriach i marketach cena była by znacznie nizsza i niebezpiecznie podobna do Loreala :) No cóz Loreal to potezny koncern i umia zbijac kase. maja duzo patantów i głowe do interesów :)

Gość sensise
nie mogę niestety znaleźć tego składu jeśli chodzi o silikony to są one powszechne, nie wiem jak się to ma do męskich kosmetyków "gładka skóra" etc. i ludzie tego nie przestaną kupować i koniec niech ktoś wyprodukuje bazę pod podkład bez silikonu

Gość sensise
zresztą, jak już pisałam, na razie testuję flos-lek, ceny to 1/3 ; 1/4 vichy i 1/2 loreala

Gość Władysław1937
sensise-al ja jestem facetem po co mi silikon. moze twoj facet uzył vichy homme z silikonem i sie podneiciał :) słuchaj wez sobie balsam , krem dla fecetów Loreala z tesco, lecercu, czy jakeis drogerii typu rossmann uroda, poczytaj skład i obczaj ze skałdem vichy- bedzie oczywiscie inny ale Vichy tez ma tanie konserwanty i napakowane masowe skałdiki , pierwiastki typu cynk, magnez mozna tez w lorealach znalezc wiec vichy niech nei kzoaczy :) Mój znajomy jest farmaceuta i twierdzi ze bardzo mozlwe ze niekóre kosmetyki vichy sa błetane w tych samych zakladach w tej samej fabryce co Loreal :) dla picu moze qwoda temralna dodana. Oni przejeli to uzdrowisko ale kosmetykow - no watpie w to ze produkuja je tam :D :D

Gość sensise
może podejdę z innej strony do sprawy ktoś wie jakie marże narzucane są przez drogerie na lorealu? bo na vichy często jest 50%

Zależy jakie kosmetyki. Jeśli chodzi o farby do włosów to wolę Garnier'a, bo mają fajne kolorki, a z Loreal'a miałam parę razy taką sytuację, że wyszedł zupełnie inny odcień. Ale jeśli chodzi o kosmetyki pielęgnacyjne to zdecydowanie Loreal ;)

Gość sensise
dodam, że średnio jest 20-30% dla apteki

Gość LOLssson
serendipity6- ty w ogle przeczytałas watek wolec to sobie mozesz duzo. Garnier to jest Lo'real! :D

marza musi byc duza, zastanawiam sie w innych krajach jak jest z Vichy, to ejst tylko sprzedawane w Europie podejrzewam. Biotherm np. jest znana globalna marką i gdybym miał do wybory nawet jakas myjke Biothermu i Vichy bez sastanowianie wybrał bym biotherm. ONi maja naprawde inny sklad tych kosmetyków, vena zupłnie nieadekwatna do naszych zarobków i kosmicznie wygorowana ale jest eistety zasadnicza róznica miedzy garnierem/Lorealem a Biotherem. A zapomniłem dodac Kerastese do własów to tez LOreal ;D loreal kontroluje chyab jawieksza czesc rynku kosmetycznego w Europie , na swiecie tez sa potezni np maybelline kupili

Gość sensise
wiem, że marża na kosmetykach Vichy we Francji jest dużo wyższa niż w Polsce

Gość sensise
maybelline było bardziej niż beznadziejne dawno wykupili? ciekawe czy zmienili coś w składzie kosmetyków

Gość Grupa Loreala kontroluje Rynek
ale Loreal trzyma poziom nawet tanich produktów > wogle duze koncerny działajace w branzy takiej jak chemia, proszki do praia kosmetyki , srodki czystosci kontroluja rynek. Lo'real ma taka przewage nad nimi , ze ich produkty sa naprawde przywzwoitej jakosci czego nie mozna powiedziec o masówkach typu Protector&Gamble, Unilever. Poziom trzyma HenkelScwartzkopf ale oni produkuja tylko kosmetyki do włosów i srodki czystosci/ do prania

jelsi chodzi np o masowe szampony do włosów dostpeny w hipermarketach, supermaketach i dorgeriach to 90% z nich produkowane jest przez 4 firmy, 3 spozsród z nich to giganci krtórzy nie działaja tylko w chemii ale i innych branzach Protector &gamble( np. Head&Shoulders, Pentene),Unilever( Timotei, Cler,Dove)- te koncerny produkuja mydło i powidło. Sa rtez dwaj kosmetyczni giganci fraznuski LOreal o którym jest topik w marketach (Loreal/ Garnier)- ale jak było wyzej wspomniaane oni produkuja tez selektywne kosmetyki np. Biotherm oraz niemiecki Beiersdrof - w niemczach maja kilka marek u nas wszytko co jest w marketach wypuszcaja pod marka NIVEA . głobalnie maja jedna marke NIvea i jakies femaceutyki w aptekach, takze marek szamponów do włosów choiazby ejst kilkanascie a wszytkie produkuaja 4 koncerny tak naparwde- jakos jest podobna , taka sama maswóak podejrzewam.jest jeszce Polska prawie nieobecna Joanna i marki z wyzejsz połki ale w markecie tego nie dostaniecie. Choiaz faktycznie na tym tle LOreal wypada dosc neizle. Wole produkty loreala niz np. Unilever którzy nie sa stricte kosmetyczna firma

o szamponach zapomniałem dodac Colgate-palmolive oczywiscie ale nie maja az takiego duzego udziału w rynku

Gość a czy szmpon elseve jest dobry
hmmm

Gość Kocham zwierzęta
Ani jedna ani druga Garnier testuje na zwierzętach Loreal testuje na zwierzetach oraz: Colgate,Nestle,Rimmel,Gerber,Coca Cola, Pepsi, Lion, Mars, Snickers itp... Wiem że stary film ale te firmy i więcej firm to robi http://www.youtube.com/watch?v=Azuwpxu8Bqs