Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuje fachowca

pomocy, może mi ktoś powiedzieć co mogło się zepsuć?

Polecane posty

Gość potrzebuje fachowca

w moim komputerze, oto skan zdjęcia z monitoru jak widac na nim robią sie takie paski żółte raz niebieskie, próbowałam zainstalować system od nowa ale nic to nie pomogło :( czy to może być karta graficzna?

Gość A-Team no1
To monitor stacjonarny, czy laptop ?

Gość a co sie bedziem
stacjonarny

Gość potrzebuje fachowca
niech mi ktoś pomoże

Gość potrzebuje fachowca
up

to może być karta graficzna, to może być nawet myszka. Ale myślę, że najbardziej to może być monitor albo skoki napięcia. Przepnij do innego gniazdka. Jak dalej będzie problem, to wezwij fachowca, sąsiada, straż miejską, kogokolwiek.

Nie potrzeba tu fachowca, na dwoje babka wróżyła, albo karta graficzna albo monitor ci wysiadkę zrobiły. :P

Gość czy zdarza wam się kupować w s
nie musiały od razu wysiadać, wystarczy że za luźno podłączone, nie dokręcone :P

Gość potrzebuje fachowca
dzieki ale mysle że to nie monitor gdyż sprawdzałam już i podpinałam inny, niestety problem nadal był. Możliwe że wyskoczyła mi karta graficzna gdyż walnęłam przez przypadek w jednostkę i nagle zaczął się problem, teraz powiedzcie mi jak mam ją włożyć skoro jej nie widac bo jest chyba wbudowana do płyty głównej? tylko nie smiejcie sie bo naprawdę nie znam sie na komputerach

Gość A-Team no1
Jeśli masz monitor podłączony pod kartę graficzną zewnętrzną, to spróbuj ją przełączyć na kartę zintegrowaną z płytą główną, jest tam takie samo gniazdo, jak na kracie graficznej. Jeśli pojawi się jakikolwiek obraz (nie jestem do końca przekonany, czy powinien się pojawić) i nie będzie takich "wodotrysków", to znak, że grafika zewnętrzna zdycha. Spróbuj najpierw z tym patentem, a jeśli nie pomoże, to będziemy próbować dalej ;-)

Gość potrzebuje fachowca
niestety mam tylko jedno wejscie do monitora :(

Gość aha i achh
mi tak zrobiło się jak siadła karta graficzna

Gość potrzebuje fachowca
kurczę, słuchajcie a mogła mi ona wyskoczyć przez to uderzenie? jeśli tak to jak mam ją znaleźć na tej płycie głównej gdyż widzę tylko ją a karte graficzna mam GeForce 6100 nForce 405

Gość A-Team no1
No to nie mogła Ci wyskoczyć karta graficzna, gdyż ona jest zintegrowana z płytą główną, którą zdaje się będziesz musiała wymienić, niestety.

Gość potrzebuje fachowca
niedobrze, więc sluchajcie mam drugą jednostkę ale tam też coś sie zepsuło, zrobię dwa zdjecia w srodku z jednej jednostki i z drugiej pomozecie mi i powiecie czy moge je polaczyc aby chociaz jeden działał? wiem że ram nie mogłam przelozyc bo oby dwa mają inne ale może płyte lub karte się da. Poczekajcie chwilkę już robię

Gość A-Team no1
Zdjęcia to za mało, lepiej jak podasz symbole płyt głównych, dokładne ich nazwy.

Gość potrzebuje fachowca
a gdzie je moge znalezc i wyczytac?

Gość A-Team no1
Na płytach głównych są ich nazwy i zwykle również symbole. Podaj wszystkie znaki, jakie tam widzisz :-)

Gość potrzebuje fachowca
więc jedna to ite it8712f-a ammega 87-96 coś takiego :O czy to o to chodzi?

Gość A-Team no1
Wiesz co, spróbuj po prostu zamienić te płyty i sprawdzić, czy da się tą starą uruchomić w nowym kompie. Oczywiście, jeśli w tej starej płycie są kości RAM i procesor.

Gość potrzebuje fachowca
dobra sam widzisz jaka ze mnie ciapa, dziekuje Ci bardzo za pomoc 👄 🌼

Gość A-Team no1
Nie wszyscy muszą się znać na wszystkim. Najlepiej by było kupić jakąś tanią, zewnętrzną kartę graficzną i po kłopocie :-) Jak możesz, to wstaw tutaj zdjęcie wnętrzności Twojego komputera ... może masz tam jakąś osobną grafikę tylko jej nie widzisz ;-)

Gość potrzebuje fachowca
ok poczekaj minutkę

No to nie mogła Ci wyskoczyć karta graficzna, gdyż ona jest zintegrowana z płytą główną, którą zdaje się będziesz musiała wymienić, niestety.} Taniej wyjdzie kupić kartę graficzną.

Gość potrzebuje fachowca
no to dupa bo nie wykrywa mi aparatu :( to pewnie przez to że nie mam nic zainstalowanego praktycznie bo robiłam tego formata

Gość A-Team no1
No szkoda. A od kiedy pojawiły się te dziwne znaki na monitorze ? Czy przed reinstalacją systemu też były ?

Gość potrzebuje fachowca
wiecie co spróbuje podłączyć z tej drugiej jednostki tą karte graficzną bo tam jest niewbudowana, tylko powiedzcie mi czy jak ją podlacze to bede musiala zainstalowac jakies sterowniki czy sama zacznie od razu działać? zapewne trzeba bedzie instalować

Gość potrzebuje fachowca
przed instalacja systemu, myslalam wlasnie ze moze jak zainstaluje na nowo windows to zadziała ale się myliłam

Gość A-Team no1
To masz zewnętrzną grafikę i nic nie mówisz ? :-) Podłączaj, podłączaj ... a sterowniki trzeba zainstalować.