Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bacha975

papuga dla nastolatka??

Polecane posty

Gość bacha975

Mój 12-letni sym od dłuższego czasu namawia mnie na kupno papugi. Niedługo sa jego urodziny i wspólnie z mężem postanowilismy poważnie sie nad tym zastanowic , ale mam pewne obawy: nigdy nie mieliśmy żadnego zwierzątka w domu. Nie wiem jak trzeba opiekowac sie papuga i czy mój 12-letni syn da sobie z tym rade ( on zapewnia, że tak:-) . Czy papuga z gatunku LORA WIELKA to dobry wybór na pierwszego pupila? http://zwierzeta.hiperogloszenia.pl/ptaki/ogloszenie/134191-lora-wielka--26quot-3Bsalomonska-26quot-3B-papuga-doskonala--29-oferta-katowice/#ogloszenia-ze-zdjeciem134191

Gość mieszkam
ja mam papugi faliste od "malego":) trzeba czyscic klatke co pare dni(ok3)zmieniac wode i dawac swierze owoce i warzywa.pokarm swoj co ma w pojemniku wystarczy na pare dni.moja papuga zostaje czasami 3 dni sama w domu.

Gość Nie ten gatunek
Zrezygnuj na początek z tak drogiej i wymagającej papugi, ponieważ syn nie ma doświadczenia w opiece i hodowli. Zacznijcie od np. nimfy (polecam-bardzo sympatyczne i spokojne ptaki) lub rozelli.

Gość Kurczę.....
cena za pierwsza papugę... konkretna;) Jeżeli chcecie ja faktycznie kupić, to koniecznie przestudiujcie parę książek o hodowli tych ptaków.