Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blu blu blu

bitki ze schabu - jak zrobic?

Polecane posty

Gość blu blu blu

rozbic ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
podsmażyć, zalać gorąca wodą, dodać cebulkę i dusić do miękkości. zrobić sos, do tego ziemniaki i mizeria- pychota :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gfhfhdfshfdh
najlepiej z miesa od szynki a nie ze schabu. ale robisz tak. kroisz na cienkie plasterki ten scham. podsmazasz na patelni, tak by sie zrumienily. w tym czasie gotujesz wode z zielem i lisciem laurowym. wrzucasz podsazone mieso do gotujacej wody. mozesz wrzucic pietruszke i pokrjonka w skostke marchewek. robisz zasmazke albo dorzucasz jakies chemiczne cos z torebki typu "sos do bitek" gotujesz do miękkosci około godzinki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gfhfhdfshfdh
przepis abramy jest bardzo dobry. ja lekko uproszony dalam. w suymie robie tak jak tam u abraji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość blu blu blu
jestem w tym zielona.... a czy moge gotowac te bitki w glebokiej patelni? kupilam sos do bitek z winem.... tam napisali zeby kupic schab.kupilam taki w plastrach ... nie chce tego spieprzyc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gfhfhdfshfdh
a ja nigdy, bo zawsze jeszcze jak je wyjmuje z patelni odsaczam tluczcz:) ale mysle ze mozesz jakby co.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak dbasz o linię to faktycznie możesz odsączyć, ja nie dbam więc idę na łatwiznę :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×