Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blu blu blu

bitki ze schabu - jak zrobic?

Polecane posty

Gość blu blu blu

rozbic ?

podsmażyć, zalać gorąca wodą, dodać cebulkę i dusić do miękkości. zrobić sos, do tego ziemniaki i mizeria- pychota :)

Gość gfhfhdfshfdh
najlepiej z miesa od szynki a nie ze schabu. ale robisz tak. kroisz na cienkie plasterki ten scham. podsmazasz na patelni, tak by sie zrumienily. w tym czasie gotujesz wode z zielem i lisciem laurowym. wrzucasz podsazone mieso do gotujacej wody. mozesz wrzucic pietruszke i pokrjonka w skostke marchewek. robisz zasmazke albo dorzucasz jakies chemiczne cos z torebki typu "sos do bitek" gotujesz do miękkosci około godzinki.

Gość gfhfhdfshfdh
przepis abramy jest bardzo dobry. ja lekko uproszony dalam. w suymie robie tak jak tam u abraji.

Gość blu blu blu
jestem w tym zielona.... a czy moge gotowac te bitki w glebokiej patelni? kupilam sos do bitek z winem.... tam napisali zeby kupic schab.kupilam taki w plastrach ... nie chce tego spieprzyc

Gość gfhfhdfshfdh
a ja nigdy, bo zawsze jeszcze jak je wyjmuje z patelni odsaczam tluczcz:) ale mysle ze mozesz jakby co.

jak dbasz o linię to faktycznie możesz odsączyć, ja nie dbam więc idę na łatwiznę :P