Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cfwscf

karma dla kota

Polecane posty

Gość cfwscf

podajcie dobre kobiety (i panowie) dobrą karmę dla wysterylizowanej kotki :) a może macie jakiś sklep w którym zamawiacie i mają dobrą cenę?

Gość cfwscf
nie macie kotów?:)

Gość fhjnnfz
ja mojej kotce daje zwykłego kitikata wcale sie od niego nie roztyla...

Kitikat i Whiskas to taki mc donald's dla kotów. Stanowczo odradzam. Mój kastrat je odpowiedni Royal Canin - zapytaj w zoologicznym, na pewno maja karmę odpowiednią dla wysterylizowanych koteczek :-) Ja kupuję w zoologikach galeriowych, często maja jakieś promocje

Gość kocia pańcia
Nie chodzi tylko o to żeby kot się nie roztył (ale i to jest ważne) tylko o utrzymanie ph moczu na odpowiednim poziomie, przywrócenie równowagi hormonalnej. Żeby nerek szlag nie trafił, żeby kocina nie miał problemów z pęcherzem, krwiomoczu. Najbardziej na te dolegliwości narażone są kocurki, a jeśli chodzi o rasy to persy(najmniej syjamy). Ja swojego kocinę karmię royalem i hills'em . Cała linia w przypadku tych karm utrzymuje ph moczu, można je z sobą mieszac np. dodawac antyherball na odkłaczanie, albo oral na zęby itp. Tańsza opcja to purina dla kotów wysterylizowanych. Karmy najczęściej reklamowane w tv ...to nie czarujmy się...nic ciekawego. Kolorowe kuleczki to nie warzywa, ale najzwyklejsze barwniki spozywcze. No i co najlepsze kupowanie najtańszych karm marketowych wychodzi w ogólnym przeliczeniu drożej bo kot musi zjeśc tego więcej żeby się najeśc. Najlepiej pozrozmawiac z weterynarzem żeby rozwiał wszelkie wątpliwości. pozdrawiam serdecznie:)

Gość cfwscf
właśnie nie chodzi mi o tycie kotki tylko o jej nerki i ogólnie zdrowie :) ok poszukam na allegro może :)

Gość kocia pańcia
Uwaga tylko na podróbki w necie!!! Tak jak pisała Sugar_kane w sklepach zoologicznych często trafiają się promocje i warto z nich skorzystac.

Gość nmfder
tylko royal canin ! czesto są promocje, np 2 w cenie 1. a i wybór ogromny - na pewno coś dla kastrowanej kotki i dobrego i smacznego dopasujesz. Proś o próbki bo dystrybutor dostarcza!! tak najłatwiej masz szansę trafić w podniebienie kotki. U nas schodzi exigent różowy (dla wybrednych), zrestzą kot zmienia sobie smaczki, i raz to będzie na topie a raz zupełnie inny RC przez przypadek poznany z próbki

Gość Gabi877
Canagan, mają świetne suche karmy. Moja kotka dostaje kurczaka i jest bardzo zadowolona. Czasem zmieniam jej na którąś z innych. Trzeba poszukać w sieci ale to super karma.