Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LektorKlett.

Bardzo proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość LektorKlett.

Moim problemem jest niskie ciśnienie, co wiąże się z tym że okropnie marznę;/ Lato, wiosna jest OK. Jesienią zaczyna sie problem, a zimą to już całkowicie nie chce mi się wychodzić z domu. Mam sporą nadwagę także niedawno zaczęłam się odchudzać, chciałabym zacząć chodzić na basen. I tu pojawia się problem, bo jest tam strasznie zimno. Czy zakup termogeniku coś pomoże? Oczywiście chce kupić bezpieczny preparat, bez efedryny.

Gość LektorKlett.
Podnoszę temat bo naprawdę zależy mi na odpowiedzi.

Ja mam normalne ciśnienie 120/80 i marznę. Dłonie i stopy to w okresie wrzesień-kwiecień to u mnie lody. Do tego trzęsę się zimna cała, nieważne, ile ubrań na siebie włożę :) Leki chyba niewiele tu dadzą.

Gość LektorKlett.
Termogeniki podnoszą temperaturę ciała, więc wydaje mi sie że by pomogły...

Gość LektorKlett.
no właśnie skoro mniej energii to i zimniej;/ Jak sobie pomyslę o zimie to mnie ciarki przechodzą... a jest może na forum ktoś kto stosował?

Termogeników nie stosuje się na początku odchudzania. Moim zdaniem w tym przypadku kasa wyrzucona w błoto. Radziłabym sprawdzić czy z tarczycą wszytko ok i przemyślała jeszcze raz dietę, bo tu też może tkwić problem.

Gość 87438578
Kawa z cynamonem na podwyższenie ciśnienia... I biegnij na ten basen - od razu będzie ci ciepło.

Gość zossamos
moze wiecej chili i imbiru ponoc rozgrzewajace

ja tez mam niziutkie cisnienie i marzne. dobrym pomyslem jest przygotowanie ciala na zmiane temperatury szczegolnie jesli przez cale lato siedzi sie w biurze czy samochodzie z klimatyzacja(nie ma bezposredniej zmiany temp dla ciala jesli po zimie pracujemy nadal w niskich temperaturach jestesmy wtedy przemarznieci).takim przygotowaniem moze byc np sauna lub solarium tak aby przegrzac intensywnie cialo.sprawdzony sposob i naprawde pomaga:)

Gość to pewnie tarczyca
zbadaj hormony tarczycy czy nei masz niedoczynności przy niedoczynności łatwo się tyje i trudno schudnąć tak jak napisali inni kawka imbir chili cynamon dobra jest też herbatka lub tabletki z miłorzębem, usprawniają krążenie w nogach i dłoniach no i ćwiczenia, to pomaga na niskie ciśnienie

Gość LektorKlett
z tarczycą jest wszystko dobrze;) Podoba mi sie pomysł z sauną i herbatki, napewno wypróbuję ;) wielkie dzięki za pomoc;)

Ja też mam niskie ciśnienie a zimno mi bardzo rzadko kiedy bywa :) Skoro to nie tarczyca, obadałabym dietę, bo pewnie tu tkwi problem.

Dobrze Ci piszą sprawdź tarczyce, może masz niedoczynność. Co do termogeników to najpierw wstrzymaj się i sprawdź jak działa na Ciebie zwykła kawa ewentualnie jakiś napój energetyczny. Przecież to kofeina jest zwykle podstawową substancją w termogenikach.