Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co mam robic

nie wiem co mam robic?!!!!

Polecane posty

A wiec tak - 3 pozytywne testy. brudzenie wizyta u lekarza tydzień po spodziewanej miesiączce- nie widzi nic w macicy, brudze, krawie na brazowo?, mam zrobic bete. (teoretycznie to byl 3 tydzien -wg moich obliczen), beta zrobiona wyniki w srode. ale ja zaczynam krawic zywa krwia od 3 dni!!! dzis juz 2 wkladki zuzylam...nie wiem co robić :(

dodam ze rok temu mialam ciaze obumarla

hmm nie chce cie martwic ale nie wyglada to na to aby mozliwa ciaza sie utrzymala przy takich krwawieniach.

Gość wnioskuje....
do szpitala jedz!! tam przynajmniej jakies leki ci dadza.....

Gość do szpitala bo to pewnie
biochemiczna ciąża. ale zrobią Ci USG i sprawdzą co i jak, albo powiedzą, ze masz poczekać, aż krwawienie się skończy i przyjść wtedy na USG żeby sprawdzili czy się wszystko wyczyściło.

ale co mi dadza jak ciazy nie widac na usg,,,,, sama nie wiem co robic :( wydaje sie mi ze lyzeczkowanie mi zostalo i tyle :(

mi sie wydaje ze samo 'wyczyscioloby' sie mi jakby jakies skrzepy polecialy jak przy wywolywaniu. w srode zadzwonie do lekarza majac wyniki bety

Gość wnioskuje....
chcialam cie choc troszke pocieszyc i dac ciut nadzieji ze byc moze cos da sie zrobic ale skoro sama wiesz napewno ze stanie sie tak a nie inaczej to po co wogole temat zakladasz?........... i zeby nie bylo ze jestem zimna suka to szczerze ci wspolczuje i wiem co czujesz......

Gość wnioskuje....
"nadzieii" mialo byc

wlasnie czytalam o tej ciazy biochemicznej i niby wlasnie by sie zgadzalo.... ale learz nic nie widzial na usg... nikt nie mial takie przypadku czy co :(?? -brudze juz dokladnie od tygodnia plus krwawienie i lekarz o tym wie

Gość wnioskuje....
wie i ci nie powiedzial ze ciaze tracisz??

powiedzial ze nie gwarantuje ze ciaza byla oraz ze sie 'pojawi' a tabletek na podtrzymanie mi nie da bo nie wie co mi jest i za wczesna w razie w ciaza. dlatego kazal zrobic bete. ja juz stracilam nadzieje....

Gość ja tak mialam!!!
ja tak mialam, beta 187 w 35 dc, na usg nic nie widac, podejrzenie pozamacicznej, tylko beta nie rosla, utrzymywala sie przez 4 dni na poziomie 190. Plamilam na brunatno, potem sluz z krwia. Poronilam tak na dobre w 42 dc. Nie bylo lyzeczkowania, bo wszystko sie samo wyczyscilo. nie sa to pocieszajace informacje, ale chyba lepiej wiedziec... ja juz po pierwszym usg i po tej nierosnacej becie wiedzialam, ze dobrze nie bedzie. sciskam mocno... a do szpitala lepiej jedz. mnie jak zlapaly bole to prawie pogotowie przyjechalo.

Gość jedź do szpitala
zrobią ci bete na cito i będziesz wiedziała na czym stoisz.

Gość ja tak mialam!!!
mi tez nie dali nic na podtrzymanie, bo jak to okreslil, nie ma co podtrzymywac i natura wie co robi.

ja to rowniez uslyaszlam- i to nie raz.

ale ja sie nie dziwie ze nie widzial ciazy bo wg mnie do zaplodnienia doszlo 28 sierpnnia wiec tak wychodzilo podczas wizyty na 3 tydzien

Gość no i patrz!!!!
Będziesz dalej na kafeterii siedzieć??? Skoro tak się martwisz, pędź do szpitala, kobieto!!!!!!!!!!!!!! 3 pozytywne testy to juz coś, może maja lepsze USG i cos więcej ci powiedzą.

Gość Granatowa mandarynka
Lekarz Ci nie powie że ronisz, bo oni tak zazwyczaj nie mówią, obawiając się paniki i szoku pacjentki. Nie dał Ci tabletek na podtrzymanie, bo zapewne jak większość ginów uważa, że jeśli tak wczesna ciąża się nie chce sama utrzymać, to nie ma sensu jej ratować, bo i tak nic z tego nie będzie, jedynie odwlecze się czas poronienia, tylko pytanie czy to ma jakiś sens. Moim zdaniem masz krwawienie zapowiadające poronienie, jest to 'ciąża' na tyle wczesna, że jeśli dojdzie do poronienia w domu, to nic złego Ci nie grozi, jeśli będziesz miała krwotok, to wówczas musisz udać się do lekarza, lub na izbę szpitalną, jeśli zaś sama stwierdzisz że poronienie dobiegło końca (wyleciało wszystko) a krwawienie będzie miało tendencję zanikającą, to nie masz co się martwić, wystarczy że kolejnego dnia pójdziesz obejrzeć na USG czy masz czystą macicę. Zachowaj względny spokój. Takie rzeczy się zdarzają. Przepraszam że piszę tak prosto z mostu, ale uważam że nie ma co ściemniać w takich sytuacjach.

najmadrzejszym wyjsciem bedzie czekac na wynik bety - w srode i tego samego dnia zadzwonic do lekrza i pytac co dalej- ewentualnie w czwartek wizyta bo przyjmuje. wiem znam ten bol, chociaz poronienie mialam wywolywane. poki co brzuch mnie nie boli tylko troszku krwawie

Gość ja tak mialam!!!
tak, tylko, ze wynik bety w srode nie bedzie miarodajny, bo mina juz 2 dni.

badanie robilam w piatek ale na wynik trzeba czekac do srody. .... jeny jeny jeny

Tak też zrób jak napisałaś. Wiesz dobrze że cudów nie będzie. Twój lekarz też wie co robi, więc nie masz co się zamartwiać. Ciąża jest na tyle młoda, że nic Ci nie grozi, oczywiście pod warunkiem że nie będzie krwotoku (nie mylić z w miarę regularnym krwawieniem) wówczas należy czym prędzej udać się do lekarza lub do szpitala. Nic Ci też nie da teraz to, że od razu udasz się ze swoim stanem do szpitala, bowiem tam na siłę będę Ci robić skrobankę, a tego w tak młodej 'ciąży' można spokojnie uniknąć. Czasem trzeba rozważyć wszystkie "za" i "przeciw" jakkolwiek by to irracjonalnie nie brzmiało. Teraz czekaj spokojnie na wynik bety i nie zamartwiaj się.

mysle tak jak ty piszesz. tylko kurcze przed chwila zmienilam wkladke i dalej zalana :( cos mnie kluje w podbrzuszu.,,,albo to z tych nerwow.

Musisz sama oszacować czy to krwawienie jest na tyle niepokojące że jednak wymaga konsultacji. Myślę jednak, że po prostu następuje poronienie, jak już wspomniałam, ważne, aby miało tendencję zanikającą. Ciąża jest na tyle mała, że zapewne nie od razu wszystko wypłynie i już powoli krwawienie malałoby, tylko masz 'powolne' krwawienie, w sensie regularnie (jak miesiączka, ale bardziej obfite). Ale nie mnie to na odległość osądzać, musisz zdać się na siebie i odczytywać sygnały. Jak poczujesz że ból, czy krwawienie są nadmierne, bardzo niepokojące, to lepiej byłoby udać się na izbę szpitalną (w porze nocnej jak teraz). Natomiast jutro, jeśli dalej będziesz czuła, że dzieje się coś niedobrego, to warto udać się do lekarza, przedstawić mu swoją sytuację i on podejmie decyzję czy powinnaś iść do szpitala, czy też udać się z powrotem do domu i czekać na dokończenie poronienia, a potem wykonać USG żeby zobaczyć czy macica się w pełni oczyściła. Jeśli lekarz da Ci do wyboru: szpital czy dom, wybierz dom - jeśli czujesz się na siłach.