Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna z jasnymi wlosami

jak sie nam udac ma ? help

Polecane posty

Witajcie drogie mamy i ciezarne ;) Otoz z mezem postanowilismy w tym roku badz jak najszybciej zaciazyc. Moje cykle to przewaznie 30-31 dni , wiec regularne . Owulacja przypada na okolo 15-17dc Tylko sama juz nie wiem bo sie glupie kiedy ta owulacja naprawde przypada, wtedy kiedy czuje bol jajnikow (lekkie klucie) i czasami zauwazam sluz (uczucie mokrosci brak suchosci w pochwie) czy tak jak ksiazkowo 14 dzien przed okresem :( 12 i 14 dnia cyklu bylo wspolzycie (niestety teraz ja musialam wyjechac na szkolenie ) czy jest jakkakolwiek szansa na ciaze ? W ktorym cyklu wam sie udalo ? i jak dlugie cykle miewacie :) Bo ja jakos jestem nastawiona ze niestety sie nic z tego nie uda :(

oczywiscie mialo byc :(:(

chyba po szkoleniu juz zle pisuje mialo byc- gubie * nie glupie heh

Tak sobie mysle naukowo i ksiazkowo owulacja przypada 14 ,16 dni (okolo) przed miesiaczka, czy moze ona wypadnac wczesniej , ale okres pojawi sie w terminie , a owulacja w takim razie przypadnie na 18 dni przed pojawieniem sie okresu ?

nikt nic nie pomoze ? :(

co z wami jest :O ?

nie znam innego forum kobiecego o ciazy czy moze ktos napisac o sobie jak u niego bywalo z tymi bolami ale troche poprzedzajace srodkowy cykl ? upuje :)

Gość jezeli wiesz, ze NIE CHCESZ
mi sie udalo 2 razy za 1. razem zajsc w ciaze. Metoda wyoiczeniowa to kalendarzyk, do luftu... obserwuj swoj organizm, gdy po miesiaczce z uczucia "sucho" zmienia sie na "mokro" i zaraz potem wiecej sluzu, jak kurze bialko, to sa symptomy owulacji.co do kluc w jajnikach, to nie kazda kobieta je ma... ja mialam w roznych momentach cyklu wiec w ogole sie tym nie sugerowalam... bzykajcie sie co 2-3 dni, a bedzie szansa na dzidzie :-)

Z tego co pamiętam to zaszłam w ciążę dzień po zakończonym okresie przy cyklach 28- tak więc nie ma reguły.

wkoncu ktos odpisal ale milo :) tak jak pisalam mialam plodny sluz i klucie jajnika zawsze takie mam wskazujace na owulacje , a ze cyle mam co 30 a od 2 miesiecy co 31 dni , to jak tylko klul mnie jajnik to byl to wlasnie 16 dc czyli bole owulacjyne , ale teraz klocie nastapilo w 13 14 15 dc , i rowniez sluz plodny dlatego mam pytanie czy owulacja moze wystapic wczesniej , a nie jak powinna ok 14-16 dni przed @ .