Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Towa

FOTORADAR W UK

Polecane posty

Czy wiecie moze czy fotoradar robi zdjecie twarzy prowadzacego? Chodzi mi dokladnie o Wielka Brytanie..Wlasnie dostalam zawiadomienie ze przekroczylismy dozwolaona predkosc bylo 30 ml dopuszczalana a nas zlapala na 33 ml,,ehh prowadzil maz zastanawiam sie czy moge wine wziasc na siebie dodam ze auto mamy ubezpieczone na nas dwoch..

Gość nie mam pojecia . . .
ale w Polsce robia zdjecie z facjata :) ostatnio dostalam kuwa wezwanie ;/ 400 zl mandatu i 8 punktow karnych ;/ No i jestem na zdjeciu :P

Cholipka ciul z tym mandatem....Chodzi o punkty..Szkoda myslalam ze bede mogla wziasc wine na siebie ale w takim badz razie nie ryzykuje bo nas jeszcze o cos oskarerza :p

Wiem ze jak sie jezdzi za szybko to trzeba odpokutowac ale to bylo minimalne wykroczenie ..no trudno!

Zawsze przecież mozesz powiedzieć, że jeździcie na zmianę i nie wiesz, kto wówczas prowadził więc niech najpierw zdjecie okażą.

No niestety tylko o tyle..ceny mandatu nie znam bo trzeba najpierw potwierdzic ze sie jechalo i takie tam farmazony..Ale mysle ze okolo 70 funtow..

Hehehehehe jasne;) Juz nie chodzi o ta kase tylko o punkty!

No niestety:P Najpierw byl taki ktory znamy i wiemy ze tam jest kilka metrow dalej stalo auto z ruchomym fotoradarem i pach 3 mile wiecej i zdjecie gotowe!

poza tym jak to jest tylko 3 mile to zazwyczaj mandat nie przychodzi. i nie od razu jak ci zrobi zdjecie to dostaniesz mandat bo te co ruchliwsze kamery czasem robia zdjecia a nie maja kliszy w srodku, bo nie zostala zmieniona na czas.

Dzieki sliczne to moj maz prowadzil a ubezpieczona mamy auto na nas dwoch wiec z tym nie mam problemu;)Chodzi mi o to czy moge wziasc punkty na siebie??

notorycznie przekraczam prędkość, o ile tylko warunki pozwalają... na przedniej tablicy mam przyklejony "na wodę" pokaźnych rozmiarów liść klonu, naklejka na szybie znajduje się w takim miejscu, żeby numer był przysłonięty przez pióro wycieraczki i... jeszcze nigdy fotki nie dostałem :classic_cool: co najwyżej mogą mnie pstryknąć z tyłu, ale tu trudniej dać się złapać, dotąd im się nie udało :)

Gość gość
Sporym ułatwieniem mogą okazać się dokumenty kolekcjonerskie, ja zamówiłem sobie jeden po oblanym egzaminie na prawko. Zawsze to jakaś legalna opcja. Polecam stone fastidcard.com , tam wszystko z rabatem 10 procent po wpisaniu kodu 84NA7R5B

Gość gość
No ludzie, nie słyszeliście o kolekcjonerskich prawkach z szybkieprawojazdy.pl? Zaręczam, że pomagają uniknąć wielu kłopotów ;)

Gość gość
Ja polecam zamowic wzor kolekcjonerskiego prawa jazdy z clubcard.com.pl moim zdaniem to najlepsza firma na rynku tego typu, ich jakość jest praktycznie dobra jak oryginal i nigdy nie mogę się polapac.

Gość gość
Tak jak ktos pisal , najlepiej jest sobie pomoc clubcardem albo fastidcard com i wychodzisz na plus :) kolekcjonerki pierwsza klasa :)

Gość SZALONYDRIVER
Ja przed wyjazdem do UK kupiłem sobie kolekcjonerskie prawko z dokumencik com pl i nie żałuje xD Jakość super xD Znajomi nie mogli odróżnić go od oryginału:D