Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa jestem bardzooooo

jakie zabawki sa hitem u 2 latków ?

Polecane posty

wiem , że każde dziecko jest inne , ale powoli rozglądam sie za zabawkami na urodziny i na gwiazdke dla mojej córeczki. Miedzy innymi myslalam o tym znanym chomiku tzu tzu czy jakoś tak i domku dla niego . Ma któraś z was takie cudo ? I co jeszcze możecie polecić ? Czy 3 kołowa hulajnoga to nie za wczesnie ? Myślałam jeszcze o kuchni , tzn. taki panel z szafkami , piekarnikiem , garnkami . Nie mam pojęcia co jeszcze , a za chwilę będą dzwonic dziadkowie i chrzestni żeby spytać co kupić . Wózki z lalkami ma, konika bujanego też , pchacze , fontanny , domek dla lalki również. Myślicie ze Barbi mogłaby sie już zabawić ?

Gość mama corki i zona meza
Te chomiki to mysle ze straszny badziew, dobre tylko na kilka dni, ale potem nuda. Przeciez tym nie mozna sie bawic jedynie buduje sie jakies tunele. I jak to ma byc ciekawe???Osobiscie nie mialam z tym stycznosci, ale jakos mim sie nie widzi. Moze jakas chustawke do domu co sie wiesza w drzwiach??

No właśnie każde dziecko jest inne i ciężko doradzić, moja np uwielbia klocki i wózki wszelakiego rodzaju, ale myślę, że taka kuchenka też by jej się spodobała, bo "gotować" lubi :)

klocki duplo,little people,jezdzik,garnki lyzeczki itd stad kupimy malemu kuchnie na swieta mimo ze chlopiec ale jestem z nim w domu i on zawsze ze mna gotuje:)

klocki sa super ja tez lubilam bedac dzieckiem swietna zabawa u nas jeszcze autka od zawsze byly hitem

dziękuje bardzo za odpowiedzi ! klocki własnie duplo ma i woli bardziej takie duże w torbie foliowej . Ale bardzo mi sie spodobał ten samochodzik Dziecko samo sie odpycha nóżkami , tak ? i czy wygodnie sie to prowadzi jeżeli ma nóżki schowane .

Gość u mojego syna są dwa
ja krótko używałam wersji z podstawką na nóżki bo maluszek zaraz po roku zalapał o co chodzi w odpychaniu i teraz śmiga po domu i po podwórku. Pakuje sobie do auta zabawki i je przewozi. Wygląda słodko.No ale on jest fan samochodów.

zalezy naprawde od dziecka. moj np. duplo lubi ale raz na kilka dni czyli zaden hit. ulubione zabawki to male samochody machbox i hotwheels a takze wieksze samochody takie jak jeep czy bez dachu gdzie moze do srodka wkladac zabawki, a wklada zawsze male figurki postaci (Miki, Mini, spiderman, piesek, Buzz, Woody, Kubus Puchatek, Tygrysek itd.). zawsze widze go trzymajacego w reku jakas figurke i bawi sie tym naokraglo, robi scenki z postaciami itd. teraz dokupilismy mu domek maly i teraz bawi sie w dom z tymi figurkami. oprocz tego kolorowanki, kredki, farby, puzzle, plastelina i naklejki. na dworzu rowerek trzykolowy, hulajnoge na 3 kolkach uzywa sporadycznie chociaz umie na niej jezdzic. samochod na akumulator bardzo lubi ale nie umie kierowac nim za bardzo wiec czesto mu mowie ze jest popsuty bo nie chce mi sie za nim biegac. musisz zobaczyc co sie Twojej corci podoba, moze zabierz ja do sklepu i zobacz co jej sie podoba

Gość nie chce sie czepiac
dziewczyny a skoro mowa o domkach, to jakie polecacie? Właśnie szukam czegoś dla 2-leniej córki i jakoś nie mogę się zdecydowac. Poradźcie coś

Gość ....cc:).
a może szczeniaczek uczniaczek, albko krzesełko uczydełko dla małej, albo biurko do rysowania, też fajne pomysły

Gość a ja polecam ci....
porozglądaj się za rowerkiem biegowym, to teraz staje się hitem. Dziecko w wieku 2 lat zaczyna sie odpychać nóżkami i jak dobrze pódzie to jeszcze przed 3 urodzinami wsiądzie na normalny rowerek i pojedzie, bez stresu, bocznych kółek, kijków do pchania itd. Ja właśnie mam zamiar kupić i mam juz wybrany model.

Gość rowerek biegowy odpada
kupiłam synkowi na 2 urodziny i nie nadaje się jeszcze. Jest za duży dla 2 latka. Te rowerki są polecane od 3 roku życia, choć moje drugie dziecko ma ponad 3 i też moim zdaniem jest trochę za niskie do tego rowerka, ale bez porównania lepiej sobie radzi bo 2 latek nawet wsiąść nie da rady bo nie dostaje nóżkami do ziemi. Dodam, że synek ma 90 cm wzrostu wiec nie jest jakimś specjalnie niskim 2latkiem.

a szczeniaczek i krzesełko też odradzam. To są zabawki dla niemowlaka, a nie dla biegającego dziecka. Tam nie ma co rozwijać wyobraźni. U nas krzesełko cieszyło może przez 2 dni, a później stało nieużywane. W końcu znalazło swoje miejsce w piwnicy.

Gość jsjkfjk
a ja rower biegowy polecam włąśnei kupiłam i od wczoraj testujemy ten Biker easy go i jest super a córeczka zachwycina

Gość a ja polecam ci....
dlatego trzeba dobrze sprawdzić wysokości do regulacji w rowerku, są od 2 lat i większe. Najlepiej na 10calowych kołach, regulowane siodełko od 36cm.

a ja bym nie polecala szczeniaczek uczniaczek czy krzeselko uczydelko bo najczesciej takie grajace zabawki to zabawki na chwile. przynajmniej u mnie w ogole sie nie sprawdzaja. 10 min zachwytu i kolejna zabawka w kacie. o wiele wiecej zabawy ma z naklejaniem naklejek na swoja szafke czy z kolorowaniem

ja mam właśnie bikera esy go i tam siodełko obniżone na max i dziecko 2 letnie nie da rady na nim jeździć. 3 latek da, ale 2 latek nie bo jest za niski. Widocznie macie wysokie dzieci, albo mają więcej niż dwa lata.

Gość a ja polecam ci....
no przecież piszę, że trzeba dobre wymiary wybrać i kupić rower dla 2 latka, a nie dla 4 latka.

ja ci polecam- pisałam do kogoś kto pisał, ze ma ten rowerek i że jego dziecko jeździ. A co do wymiarów to tup tup jest niby ciut niższy, ale jak przymierzaliśmy to tej różnicy jakoś nie widać. Na te metalowe nie patrzyłam nawet bo mi się wydają za ciężkie. A oryginalne za drogie.

Jak teraz oglądam to w tych metalowych niby od 2 lat najniższa pozycja siodełka to 35, a tutaj 39. Nie wiem czy te 4 cm cokolwiek by zmieniły skoro dziecko wcale nie dostaje do ziemi. Nawet czubkami palców. Żeby spokojnie dostawało to myślę, ze potrzeba byłoby z 10 cm. Tak żeby moglo sobie śmigać na tym rowerku.

U mnie też te grające ngdy się nie sprawdziły :) Moja córka dostała na 2 urodziny domek farmę z figurkami zwierząt i traktorem z przyczepą. Do tego jeszcze kilka samochodów, z których robi pociąg. Mija już rok i dalej lubi się tym bawić.

A moja córa bardzo by się ucieszyła ze stolika, lub biurka, lubi rysować, ktoś wspomniał o biurku i tak mi właśnie przyszło do głowy, że to byłby fajny prezent.

Moja też dostała taki stoliczek z krzesełkami i uwielbiała przy nim "robić herbate" w swoim zestawie do herbaty. Miała wtedy rok i 2 mc.

Gość a ja polecam ci....
Rowerek biegowy odpada- myslę, że te 4 cm to dużo. Albo twój rowerek jest faktycznie za mały, albo twoje dziecko jest wysokie, ale ma krótkie nóżki?;)

mojemu kupilismy stolik i krzeselka niedawno (wczesniej mial takie biureczko polaczone z laweczka, plastikowe, male i nie sprawdzilo sie) i nie uzywa za bardzo. woli rysowac na podlodze. naprawde trudno autorce doradzic bo niewiadomo co lubi jej corka

Bo ja wiem czy ma krótkie? Chyba normalne. Myślę, ze na wiosnę już sobie będzie jakoś radził na tym rowerku i na pewno go nie odradzam bo to super rzecz, ale wydaje mi się, ze da 2 latka na prawdę jeszcze nie czas (przynajmniej nie na easy go bo reszty nie znam ) Dla 3 latka bym poleciła jak najbardziej.

bardzo dziękuję ! moja córa lubi np. układanki drewniane , takie tabliczkami gdzie wpsaowywuje sie jakies kształty owoców czy zwiezątek , lubi klocki , i oczywiscie lubi wozić lalę w wózku . Zastanawiałam sie jeszcze dzisiaj nad takim wózkiem dla lalek 3 funkcyjnym , bo ma dwa aktualnie jeden trzykołowiec i jedną parasolkę , wioec moze taki głęboki i nosidełko ja zainteresuje . Szczeniak uczniak i krzesełko uczydełko były na roczek już, na krzesełku czasem siadzie , a szczeniaczek to klapa chyba najwieksza . Ten rower biegowy widziałam w parku , fajnie wygląda , ale pewnie będe musiała przymierzyć córkę do niego , bo jak dla chłopców sa za wysokie , a moja córcia jest drobna to pewnie i dla niej tez . Na razie skłaniam sie jednak przy tej kuchni , taką upatrzyłam sobie http://allegro.pl/mzk-kuchnia-hello-kitty-smoby-i1235587910.html albo ta http://allegro.pl/smoby-kuchnia-elektryczna-cheftronik-hello-kitty-i1218580858.html moze chomik i badziew , ale pewnie dam taką propozycje dziadkom , moze u nas sie spawdzi , córa lubi takiego pieska chodzącego to może i chomik ją zainteresuje . z tą hulajnogą moze poczekam na dzień dziecka :) jeszcze raz dziekuje :)