Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beatka123

TARCZYCA

Polecane posty

Gość Tlalalalalalala
Ja tez mam dwa i nie leczę się ani nie idę na operację, jak jest dokładnie u Ciebie?

Gość fujfujka pipuś
ja mam guzy koloidowe czy cuś takiego biorę jakieś leki

Wiecie co ja tez to zaniedbalam ale teraz mam wrazwnie ze mnie coś tam uciska albo sobie coś wmawiam.

DO TRALALALALA wiesz ja jestem po biopsji ale dalej też nic z tym nie zrobilam aż wstyd.Próbowałam zapisac się nawet do endo ale u nas w łódzkim do koncaroku już nie zapisuja.

Gość wsnnssnss
a ja mam 4 guzki i na biopsjui wyszloz e nei sa zlosliwe jednak moj endokrynolog uwaza ze operacjamusi byc bo to samo nie zniknie i bedzie trzeba obserwowac a zdarza sie ze sie zezzlosliwia wiec ide na operacja

Gość ljhhhhhhhhhhhhhhh
wiecie co ja sobie olewalam i tak jak piszesz wss nie znikna jestem po operacji i jest ok

Gość pocieszyciel
rok temu - mój guzek o wymiarach 1cm x 1 cm x 0, 4 cm obecnie - 0,5 cm x 0,5 xm, 0,4 cm

Gość vsssssss
a jak ci sie zmniejszyly? Bo moj endo to jeden z najleposzych w kraju

Gość sabiiiniiaiaaa
a z czego sie cieszyc ze sie guzki zmiejszymy przeciez nadczynnosc masz i guzki masz

Gość paaaatiiisia
a ja maialma operacje bo zycie w strachu i ciagle biopsje nie dla mnie mialam guzki hipoechogeniczne Guzki hipoechogeniczne częściej niż inne mogą okazać się guzkami nowotworowymi.

Gość pocieszyciel
TSH zawsze w normie

Gość aquariuss
jakie są objawy???

Gość pocieszyciel
mój guzek jest ubogoechogeniczny

Gość Steella
Ja mam guzka tarczycy-jest spory. Miałam robioną biopsję wyszło że łagodny. Pani endokrynolog do której chodzę zaproponowała mi na początku leczenie metodą PEI (podobno wielu ludziom pomogło i guzki zniknęły lub zmniejszyły się) na mnie jednak nie poskutkowało. Obecnie biorę tabletki euthyrox 25 i kontroluję co jakiś czas. Podejrzewam że operacja będzie nieunikniona ale to już ostateczność i podobno nie ma się do czego śpieszyć. Trzeba najpierw popróbować innymi sposobami.

Gość markiz lacasei
a mam guzki i piłam jod radioaktywny

dokladnie ja mysle ze operacja to juz ostateczność,a czym sie objawia niedoczynność??????????????

Gość blakrere
Kiedy u mnie wykryto guza to bez wahania poddałem się operacji usunięcia.Pół roku się z nim męczyłem a przez niego miałem taką nadczynność że strach się bać , to co ze mną wyrabiał to był koszmar.Teraz jestem już szósty miesiąc po operacji i czuję się jak nowo narodzony człowiek.Najlepiej usunąć i mieć z głowy niż leczyć nie wiadomo ile z jakim skutkiem i się męczyć.