Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały problem ale jednak

Jak to wyczyścić?

Polecane posty

mój chłopak, z którym mieszkam, samodzielnie zrobił bramę i furtkę z drewna. furtkę pomalował farbą (nie wiem jaką), a zgadnijcie co zrobił z bramą - przejechał paręnaście cm po jednej desce pędzlem i stwierdził że robota ukończona, bo już nie ma farby w puszce i w tym roku tego nie dokończy. teraz wygląda to na maxa niechlujnie, czy można to jakoś wymyć? oczywiście nie liczę na 100% efekt

Gość kambumbak24
jaki to jest rodzaj farby? emalia wodorozcieńczalna?

Gość rozpuszczalnikiem moze ?

Gość dokup farby
i domaluj :P

Gość kambumbak24
Nie usuniesz farby z drewna! Możesz to spróbować zmyć, ale do końca się nie puści. Najlepiej po prostu drobnoziarnistym papierem ściernym to wypolerować. Wcześniej w zależności co to była za farba trochę ją wyszorować. Ale nie rozpuszczalnikiem!!!!!

ok dzięki. myślałam o rozpuszczalniku, ale potraktuję to papierem ściernym. nie chcę 100% efektu bo myślę, że farba weszła już w drewno i niczym nie da się tego cofnąć. a jaka to była farba nie wiem, niestety to ciężki przypadek, nie powie mi, a puszkę już wyrzucił. :-/ nie jest kretynem tylko niechlujem w swoich pracach, np. zrobił biurko z drewna bukowego, polakierował, ale niestety na samym środku zasechł razem z lakierem włosek od pędzla

Gość kambumbak24
Niestety Twój facet to partacz i lubi odwalać fuszerkę. Ja bym się na Twoim miejscu zastanawiał , bo widzę, że Ty bardzo zwracasz uwagę na detale i będziesz się z nim zawsze męczyła. Teraz to może drobiazgi i nawet śmiesznie to wychodzi, ale z czasem przestaną Cię bawić włoski od pędzla i jego bałaganiarstwo. Wypoleruj papierem ściernym, po zimie kolor się wyrówna, wtedy kup lakierobejcę i pomaluj.