Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DZIWNY WYNIK TESTU???

DZIWNY WYNIK TESTU???WEJDŹCIE!!!

Polecane posty

hej kobietki. opisze wam moją sytuację. kilka dni temu zrobiłam test ciązowy-wyszły dwie ciemne kreski. przedwczoraj zrobiłam kolejny dla pewności- test miał kreskę testową znacznie bledszą niż test nr 1. co to może oznaczac? :( boję się o maleństwo:( i chciałam zapytac, czy ból brzucha w ciąży, takie kłucie 2-3 ukłucia co kilka minut, niezbyt silne ale odczuwalne, bardziej z lewej dolnej strony brzucha są normalne???

powtórz test tej samej firmy, bo nie są one sobie równe. U lekarza byłaś? w najgorszym wypadku może to oznaczać spadek hcg

usg mam dopiero 5 :/ nie miałam żadnego krwawienia, podejrzewam że jestem ok w 8 tygodniu...brzuch kuł mnie ok 10 razy, terraz już jest spokój. zytm że spotkałam się z wypowiedziami kobiet, że poronienie może nastąpic również bez pokazania się krwawienia.

Gość Masia26
Zrób test z krwi, mi sie wydaje że poronieniu zawsze towarzyszy krwawienie,ponieważ organizm sie oczyszcza.

Gość Masia26
A co do brzucha to normalne że boli, bo zachodzą w nim zmiany, niepokojące były by skurcze.

Gość a wiec
Zrób Betę i dwa dni później jeszcze raz, sprawdź czy dobrze przyrasta :) !

rzeczywiście np. przy ciąży obumarłej nie ma często plamień czy krwawień i konieczny jest zabieg. Uważam, że nie ma co myśleć o takich rzeczach, jesli masz objawy ciąży

bete zrobię dopiero 12 października :( a usg mam 5 ale mimo to się boję. bo oprócz lekko bolących piersi i mdłości(bez wymiotów) nie mam innych objawów. a mdli mnie rzadko , bo kilka minut w ciągu dnia i koniec. no i jestem śpiaca.

no właśnie obumarcie zarodka różni się tym, że zarodek umarł a ciąża toczy się dalej i może ona trwac nawet kilka tygodni. a poronienie to chyba ostre bóle połączone z krwawieniem.

w 12tc już nie będzie sensu robić bety, bo ona właśnie wtedy naturalnie spada. Do 11tc może dać odpowiedź czy ciąża rozwija się prawidłowo. Jeśli nie możesz przyśpieszyć wizyty, pozostaje czekanie do 5. Trzymam kciuki

tak samo jak Ty robiłam dwa testy różnych marek i drugi wyszedł bledszy... zresztą na początku to wogóle nie chciał wyjść :P na opakowaniu piszą że nawet jak druga kreska wyjdzie bladziutka to jednak ciąze oznacza więc myśl pozytywnie ;)

aha może jeszcze objaw do więcej wypadających włosów, i zmiany skórne na twarzy i klatce piersiowej. wspominam o tym, bo nigdy nawet w okresie dojrzewania czy przed miesiączką nie miała m problemów z trądzikiem.skórę miałam idealną.

Nie ma sie co martwić, bóle podbrzusza na początku ciązy to zwykle rzecz normalna. Brakiem wyraźnych objawów się nie martw - u mnie cały pierwszy trymestr przebiegł bez wymiotów, mdłości, wzmożonej senności i częstotliwości latania do łazienki, jedynie bolały mnie piersi, a ciąza rozwija sie prawidłowo:) czuć już ruchy:) Więc nie panikujemy tylko nastawiamy się pozytywnie, macica musi sie rozciągać, żeby dziecko miało więcej miejsca, bo rośnie, z każdym dniem:)

rybki ja robiłam test właśnie tej samej marki. to był twin pack. i nakładłam sobe już do łba, że spadek hcg może oznaczac że zarodek obumarł. a że kreska na teście 1 wyszła mocna, a na teście 2 wyszła wyraźnie bledsza- więc dla mnie to oznacza spadek hcg :( Boże jeszzce 2 tygodnie muszę czekac zeby wiedziec czy z moim maluszkiem wszystko ok :(

dziękuję moje dobre duszki za pocieszenie, zdaję sobie sprawę że mogę zachowywac się jak nienormalna ale to moja 1 ciąża, więc wszystko co czuję to dla mnie kosmos, bo objawy i przebieg ciąży znałam dotychczas tylko z książek i poradników.

Test mógł pokazać słabsze kreski również dlatego, że mocz był bardziej rozcieńczony niz przy pierwszym teście, na przykład na wieczór bądź w ciągu nocy wypiłaś więcej płynów, wtedy hcg rozcieńczone w większej ilości płynu ma niższe stężenie.

Gość taka jedna co sie nudzi
a dlaczego masz czekac 2 tyg? ni e lepiej isc wczensiej prywatnie? czemu teraz na bete isc nie mozesz?

mogłas mieć np. bardziej rozcieńczony mocz przy drugim teście. Myśl pozytywnie :)

Ja też jestem pierwiastką:) ale już na samym początku wmówiłam sobie, że jak ja sie martwię to i dziecku smutno, autosugestia jakoś zadziałała;)

Mimo wszystko jest wiele czynników które mogły wpłynąc na "jakość " kreski. Ważne że była i teraz trzeba myśleć pozytywnie. dołaczam się do pytania dlaczego wcześniej nie pójdziesz do lekarza na usg ?

Gość dziwny wynik testu
ja mieszkam w uk i dopiero mi polozna dala termin na 5,dostalam list ze szpitala.a krwi mi nie zrobia,bo jak zobacza ze czuje sie i wygladam dobrze to mnie odesla z niczym.a nawet jakbym krew zrobila to wynik podadza tel i okres czekania to ok 2 tyg

kurcze szkoda bo się bedziesz stresować... może zrób w międzyczasie 3 test ? dla spokoju ducha ;)

Gość MONIKA1974
moja siostra mieszka w UK i jest w 15 tyg ale ona nie czekała tylko w londynie poszła prywatnie do polskiego ginekologa który zrobił jej usg

Przyrost bety bada się do wysokości 4 000 bo tylko do tej wysokości ma przyrastać w określonym tempie. Później zwalnia, idzie różnie już. W 8 t.c. już będzie coś widać, jak się bardzo denerwujesz idź prywatnie, ale nie ma co panikować, naprawdę. Jak już ktoś pisał, wystarczył bardziej rozcieńczony mocz, bardziej czuły test albo np. w ciążę zaszłaś jeszcze wcześniej i beta już powoli naturalnie spada.

Gość iwny wynik testu.
wlasnie jak robilam sobie krew 10 sierpna to beta miala 913.15 co wg normy tego labolatorium odpowiadalo 4-5 tygodniowi..

Gość Ale przecież ty....
na innym twoim topicu napisałaś, że zrobiłaś 2 testy, pierwszy neg, a po kilku godzinach pojawiła się druga kreseczka, a drugi też negatywny. Cos sobie chyba nawkręcałaś, co?

Gość dziwny wynik testu!!!
nie, wczoraj popołudniu zakładałam 2 razy ten sam temat ale nie chciał wejsc, udało mi się założyc dopiero wieczorem. a na czyiś temat pt zrobiłam test wyszedł negatywny, a po 2 h pozytywny odpowiem, że ta osoba powinna taki wynik olac, bo zwykle na ulotkach pisze, że po upływie 5 min wynik testu może ulec zmianie, więc autorce proponuję powtórzyc test, a swój temat nadal podtrzymuję.

Gość oooopppp
.........

Gość hallllllllllllllllllllooooo
?

Gość ??????????????????????????????
???????