Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieeee wiemm

Urząd pracy a ciaza?

Polecane posty

Gość nieeee wiemm

Witam. Jutro ide zarejestrowac sie do urzędu pracy a jestem ciązy no i nie wiem czy w takim przypadku mnie zarejestrują... Jeszcze nie widac za bardzo u mnie brzucha.. Jestem w 19 tc... Miał ktoś podobnie i czy zarejestrowali czy sprawiali jakies problemy??

Gość nieeee wiemm
Nie ma tu nikogo takiego..???

Gość Meleńka 88
Jestem na stazu i ostatnio przyszlam tez Dziewczyna na staz jest w 5 miesiacu ciazy. Wiec chyba nie ma zadnyh problemow:)

A chcesz pracować? Jesteś zdrowa- tzn. nie ma przeciwwskazań lekarskich do pracy? Naprawdę chcesz skorzystać z ofert pracy albo kursów czy dotacji? Nie mogą Ci odmówić, bo to by była dyskryminacja. Tak samo jak nie mogą odmówić np. osobie niepełnosprawnej która chce szukać pracy przez urząd. Po prostu odpowiadasz tylko na niektóre oferty, nie pójdziesz do pracy gdzie masz np. kontakt z toksycznymi substancjami czy na nocną zmianę do drukarni. Ale jeśli chcesz tylko ubezpieczenia, to wiedz że w Polsce kobiety w ciąży, w czasie porodu i połogu mają bezpłatne świadczenia medyczne (wszystkie świadczone na podstawie kontraktu z NFZ, nie tylko związane z ciążą). Więc Urząd Pracy i rejestracja "dla ubezpieczenia" nie są potrzebne.