Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kadrowa123456

Magisterka m贸j problem

Polecane posty

Go艣膰 kadrowa123456

Sko艅czy艂am studiia w 2006 roku(zaocznie).Ze strachu,l臋ku,ze mi sie nie uda obronic,nie podesz艂am do obrony,nie napisa艂am pracy,nikomu nie zleci艂am tez napisania pracy jak to niekt贸rzy moi znajomi zrobili.Potem zasz艂am w ci膮偶臋,bo jestem m臋偶atk膮,mam prac臋 i jako艣 ola艂am tego magistra.Teraz min臋艂y 4 lata dzieci mi podros艂y i chc臋 co艣 z tym zrobi膰,ale cholernie boj臋 sie jecha膰 na uczelnie:(Co im powiem,po 4latach nieobecnosci.Nawet nie wiem,czy b臋de musia艂a robic ostatni semestr studiow,czy po prostu wystarczy,ze pojde z prac膮 na obrone:(:(starsznie sie boje, a jednoczesnie,nie daje mi to spac po nocach i wiem,ze musze to dokonczyc

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pop1223
czy ,ktos by艂 w podobnej sytuacji,czego moge sie spodziewac?skoro studia mia艂a zaliczone i wszystkie egzaminy,tylko nie broni艂am sie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kadrowa123456
:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kadrowa123456
skupi艂am sie na pocz膮tku na dzieciach,zeby nie my艣le膰, o nie za艂atwionych sprawach na uczelni,a jednak w pod艣wiadomosci to gdzies tkwi w 艣rodku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Weterynarz !!!! I to migiem
Obronic to sie mozna chyba do roku czasu po skonczeniu studiow wi臋c nie wiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kadrowa123456
weterynarz ja to wiem,dlatego mam takiego cykora.No,a co potem,co jak ktos sie w rok nie obroni艂? Chyba musi ca艂y 5 rok zaliczac tak mi sie wydaje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 znalezione w sieici2123
"Je艣li absolwent nie obroni si臋 do 12 miesi臋cy po sko艅czeniu studi贸w, musi powtarza膰 ostatni rok - wylicza konsekwencje sp贸藕nionej obrony. Uniwersytet Ekonomiczny sp贸藕nialskich skre艣la z listy student贸w. - Za wznowienie studi贸w p艂aci si臋 400 z艂, a po roku przerwy trzeba si臋 reaktywowa膰 na ostatnim semestrze - m贸wi Violetta Szybowska, rzeczniczka uczelni. Na Uniwersytecie Jagiello艅skim dziekan mo偶e w szczeg贸lnych przypadkach wyrazi膰 zgod臋 na prze艂o偶enie obrony do 6 miesi臋cy. - Po przekroczeniu terminu obrony student zostaje skre艣lony z listy. Mo偶e prosi膰 o reaktywacj臋, za kt贸r膮 ju偶 zap艂aci, tak jak za seminarium i zaj臋cia - wyja艣nia Katarzyna Pilitowska, rzeczniczka UJ."

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asdadhadhajdgs
ee tam ja sie obroni艂am 2,5 roku po terminie. skreslili mnie z listy student贸w i musia艂am wp艂acic 150 z艂 zeby mnie wznowili na 1 dzien na dzien obrony. idz na uczelnie i po prostu zamytaj nie miej cykora. doros艂a kobieta, mezatka, matka dwojki dzieci i boi sie isc o cos zapytac. no prosze cie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja si臋 nie broni艂am
2 lata z podobnego powodu potem si臋 ba艂am, co mi powiedz膮, ze mnie tak d艂ugo nie by艂o. Ale w ko艅cu si臋 przemog艂am i przyjeli mnie bardzo sympatycznie idz od dziekanatu i si臋 spytaj, co masz z tym zrobic. Najlepiej idz do pani , kt贸ra jest najsympatyczniejsza.Studiowa艂as tam, to chyba wi臋sz z kt贸r膮 najlepiej rozmawiac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 znalezione w sieici2123
taki ide w sobote do dziekanatu, a potem robie imprezke urodzinow膮;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kadrowa12345
ale isc do dziekanatu mimo,ze nie mam jeszcze te pracy napisanej??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kadrowa12345
do asdadhadhajdgs mozesz sie do mnie odezwac na moje gg bo mam kilka pytan 2933830

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kadrowa12345
hej odezwij sie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja si臋 nie broni艂am
tak Idz si臋 spytaciedy mog艂abys t膮 prac膮 i oddac i kiedy sie bronic. Powiedz, ze min臋艂o juz 4 lata i spytaj czy wystarczy, jak oddasz prace, czy cos jeszcze musisz robic. No i oczywiscie do promotora tez idz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja si臋 nie broni艂am
no i to te偶 zale偶y od uczelni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja si臋 nie broni艂am
nie podesz艂膮s do obrony nie ze strachu i l臋ku jak piszesz, ale dlatego, ze nie mia艂as napisanej pracy. A teraz powiedz, czemu nie napisa艂as pracy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kadrowa12345
bo stwierdzi艂am,ze mi sie nie uda napisac tej,pracy,wydawa艂o mi sie ze mnie to przerasta,ca艂e zycie tata wmawia艂 mi,ze jestem g艂upia i t臋pa,mam niskie poczucie w艂asnej warto艣ci,wtedy mia艂am jeszcze ni偶sze ni偶 teraz,w dodatku musia艂am uciec z mojego domu i zamieszka艂am samodzielnie z m臋偶em,zacz臋艂am pracowac i p贸藕niej praca pisanie pracy mgr zesz艂o na dalszy plan,p贸藕niej dzieci..tak sie potoczy艂o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kadrowa12345
dobrzebedzietak dzieki za s艂owa pocieszania,tak mam ciagle czarne scenariusze tworze Tylko zastanwiam sie czy to nie bedzie tupet,pojechac tam do dziekanatu i za艂atwiac obrone,chociaz nie mam pracy napisanej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moim zdaniem jedz
jedz, nie czekaj moze temat juz nieaktualny i dostaniesz nowy - szkoda tracic kolejne tygodnie i miesiace na zycie w niepewnosci i pisanie pracy na temat, ktorego moze nawet nie przyjma uszy do gory :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja si臋 nie broni艂am
nie masz za艂atwiac obrony nie masz jeszcze pracy, to po co masz za艂atwiac obrone po prostu idz si臋 spytac, czy mozesz sie bronic w przysz艂ym semestrze. Czy masz cos jeszcze robic , czy tylko oddac prace. Potem idz do promotora. Zajrza艂as choc troche do tej pracy, przeczyta艂as cos zi膮zanego z tematem, czy jestes kompletnie zielona?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobrzebedzieotak
Najpierw si臋 dowiedz co i jak - czy co艣 musisz napisa膰 (podanie?), zap艂aci膰, zaliczy膰 jakie艣 przedmioty itp. itd. Powiedz np., 偶e z powod贸w rodzinnych nie mogla艣 si臋 wcze艣niej obroni膰 i chcesz zrobi膰 to teraz. Pewnie musisz znale藕膰 promotora i z nim pogada膰, wymy艣le膰 temat pracy (chyba, 偶e ju偶 masz) a potem po prostu si臋 wzi膮膰 do roboty. Mo偶e np. s膮 na uczelni jakie艣 przedmioty, kt贸re Ci pomog膮 w tematyce pisania, albo seminaria magisterskie (mobilizuj膮!), na kt贸re b臋dziesz mog艂a chodzi膰. Po prostu dowiedz si臋 co i jak ;) Acha, znam jedn膮 osob臋, kt贸ra mia艂a o艣mioletni膮 przerw臋 i jako艣 nikt jej nie zabi艂 za bronienie si臋 po takim czasie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja si臋 nie broni艂am
dok艂adnie, chodzi tez o temat, czasem po latach temat si臋 przeterminowuje i trzeba wybrac nowy.Po ilu latach to zale偶y od uczelni i tematu. Masz isc si臋 wypytac o wszystkie szczeg贸艂y, a nie za艂atwiac obrone.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 poczujesz ulg臋
i dum臋 z samej siebie, id藕 tam, zr贸b pierwszy krok, dowiedz sie na miejscu co musisz zrobi膰 aby podej艣膰 do obrony, potem b臋dziesz mia艂a mobilizacje, bo przynajmniej czego艣 sie dowiesz w dr臋cz膮cej ci臋 sprawie, dowiesz sie jak z tego wybrn膮膰, ruszaj i nie zadr臋czaj si臋 rozmy艣lanien na ten temat, wszystkiego dowiesz sie na miejscu ODWAGI ! i powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kadrowa12345
dzieki tak zrobie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 shazz
ja mia艂am podobn膮 sytuacj臋, tylko, 偶e ja zosta艂am oblana na jednym przedmiocie dwa tygodnie przed obron膮. przedmiot zosta艂 wycofany z kierunku zaraz po tym zdarzeniu, wi臋c nie mia艂am mo偶liwo艣ci jakiej艣 poprawki czy czego艣 i musia艂am powtarza膰 rok, co wygl膮da艂o tak, 偶e nie powtarza艂 si臋 偶aden przedmiot, ale musia艂am zrobi膰 tzw. r贸偶nice programowe, bo na tym moim kierunku ci膮gle zmieniali program studi贸w i w efekcie, to czego ja si臋 uczy艂am np. na pierwszym roku by艂o ju偶 nieaktualne, wycofane z programu zaj臋膰, a w zamian by艂 jaki艣 zupe艂nie inny przedmiot. og贸lnie pomieszanie z popl膮taniem, za jeden oblany przedmiot dosta艂am w nagrod臋 22 inne :D po prostu rewelacja. teraz si臋 broni臋 w poniedzia艂ek. wydaje mi si臋, 偶e nie ma takiej opcji, 偶e po prostu napiszesz prac臋 i p贸jdziesz na obron臋, raczej ka偶膮 Ci powtarza膰 rok, a mo偶e i nawet wyr贸wna膰 te wszystkie zmiany, jakie zasz艂y w programie studi贸w (o ile zasz艂y, nie ka偶dy uniwerek jest tak por膮bany jak m贸j)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 popo1234
shazz a jaki to uniwerek??? bo ja uniwerku wroc艂awskim

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bm vb
jesli masz absolutorium to prace mozna bronic w ciagu 5 lat. po skresleniu z listy studentow, bedzies zmusiala napisac pdoanie o ponowne przyjecie, mysle, ze ebdziesz musiala napisac egzamin rehabilitacyjny z przedmiotow ktore juz zdalas, potem powtarzanie semestru dyplomowego i obrona pracy. zalatw to jzu teraz przed rokiem, bo potem moze byc za pozno i stracisz mzoliwosc obrony i 5 lat poszloby na marne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobrzebedzieotak
I co tam, Kadrowa? jak posz艂o?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kadrowa123456
w艂asnie zaraz wyjezdzam to poza艂atwiac,boje sie jak pierwszak zaczynajacy studia,trzymajcie kciuki:)!!!

Udost臋pnij ten post