Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy warto....

stosujecie pigułki antykoncepcyjne? nie wiem czy sie zdecydować

Polecane posty

Gość nie wiem czy warto....

jkie sa plusy a jakie minusy brania takich tabletek?

plusy - pewność i brak skrępowania w sprawach sexu, niewylewna miesiączka minusy - trzeba pamiętać, żeby je łyknąć o tej samej porze mniej więcej, kosztują trochę oczywiście rozważamy sytuację, kiedy nie ma przeciwwskazań medycznych do ich stosowania

ja stosuję już ok 5 lat z przerwami. dla mnie jedynym minusem jest konieczność pamiętania o zażyciu o ustalonej porze :)

Gość fdfdssdfdfdfs
Nie stosuję i nie zamierzam, to jednak ingerencja w organizm, a ten różnie może na to zareagować. Komplikacje nie muszę pojawić się od razu, ale po odstawieniu tabletek lub po długim czasie przyjmowania (problemy z zajściem w ciąze to tylko jedno z wielu możliwych powikłań). Już całkowitym nieporozumieniem wg mnie jest kiedy młode dziewczyny łykają te świństwa. Kasa dla koncernów farmaceutycznych i tyle, potem będą zbijać fortunę na in vitro lub leczeniu "niepłodności"

Gość fdfdssdfdfdfs
oczywiście jestem dziewica a faceci to świnie, jakby jakis mnie podrywał to strzeliłabym gnoja w pysk

Gość fdfdssdfdfdfs
Dziewicą owszem, jestem (choć nie wiem jak długo jeszcze ;) ) ale nie jestem jakąś popapraną feministką :D Wręcz pzeciwnie, uwielbiam facetów i nie lubię bab :)

Gość fdfdssdfdfdfs
przeciwnie*, zjadło mi "r" ;)

ja przez tabletki nie miałam problemu z zajściem w ciążę. czułam się świetnie, żadnych wymiotów, mdłości, osłabień. syn zdrowy jak ryba. na wątrobę szkodzą tyle co tabletki przeciwbólowe..., których nie zażywam

Gość masz duzo racji
stosowanie dlugo i bez przerw syntetycznych hormonow nie pozostaje bez wplywu na organizm, np. MOGA ale NIE MUSZA potem wystapic problemy z zajsciem w ciaze.