Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Masia26

Sposoby na bolący krzyż

Polecane posty

Gość Masia26

Jestem w 28 tc i zaczął mi dokuczać krzyż, najgorzej boli jak leżę na plecach,a jak mam wstać to czuję sie jak niepełnosprawna. macie jakies sposoby aby sobie ulżyć? Do lekarza idę dopiero w przyszłym tyg.więc może on wtedy coś doradzi. Dodam ze ból nie występuje zawsze.

masaz tylko ci pozostał mi pomagało wlasnie lezenie na lecach na czymś twardym, ale tobie to nie pomaga

Gość Masia26
Ja juz wypróbowałam łóżka wszelkiej twardości, najgorsze jest to ze jak siedzę i chodzę to mnie nie boli. Pod koniec ciąży to chyba na stojąco będę spać:/

też to miałam :( non stop bolał mnie kręgosłup :( niestety został ból bardzo czesto narzekam na krzyż :( masaże i gimnastyka pomaga

mam to samo: jak leżę czy nawet siedzę, boli. Po całej nocy ledwo wstaję i staram się cały dzień być na nogach- wtedy jest lepiej. Mi pomagają ćwiczenia na steperze i rozciągające typu "koci grzbiet" itp.

Gość Masia26
No to chyba pozostały mi ćwiczenia i masaż,nie mam niestety wanny:( tylko prysznic, a tak bym sobie poleżała:)

spanie na plecach w ciąży nie jest wskazane, najlepiej jest spac na lewym boku. jak wstajesz z łózka to najpierw przekręc się na bok nie prosto z pleców, ze tak powiem