Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Myszunia;o)

Prosze o pomoc bo wariuje!!!

Polecane posty

Witam Mam takie pytanko a tak naprawde to sporo pytan! bede pisac moze w punktach bedzie mi latwiej 1) Zawsze mialam cykl co 28 dni! Czasami 29! Ostatni mialam 30 dni Jak mam teraz liczyc czy co 28 czy co 30 dni bo juz sama nie wiem? Jesli co 28 dni to wychodzi na to ze mam dzien spoznienia miesiaczki 2) Od 2 dni mam mleczny sluz nie leci go bardzo duzo ale jest zapach hmmm...wydaje mi sie ze taki kwaskowy! 3) Od tygodnia boli mnie w dole brzucha kuje jajnik lewy czasem odczuwam i prawy, Bolaly mnie biersi nie moglam sie do nich dotknac teraz od 3 dni bola mnie mniej ale za to mam powiekszone i bardziej brazowe brodawki a na nich takie jakby bialawe malutkie kuleczki sutki swedza bola jak cholera do tego czasem mam mdlosci i kilka razy zakrecilo mi sie w glowie co wczesniej nigdy nie wystepowalo przed mieisaczka boli mnie bardzo glowa . 4) Co do temperatury ciala i pochwy zaczelam mierzyc dopiero kilka dni wstecz wczesniej tego nie robilam ale moze jak napisze to pomoze wam to aby mi pomoc Pracuje na nocna zmiane takze mierze tempke 2 razy rano kiedy wracam z pracy i jak wstaje ok 16:00 wyglada ona tak Rano po powrocie z pracy ok 7:00 Po obudzeniu ok16stej 20.9 temperatura ciala 36.7 temperatura pochwy 37.0 37.0 21.9 temperatura ciala 36.7 36.8 temperatura pochwy 37.2 37.1 22.9 temperatura ciala 36.7 36.8 temperatura pochwy 37.2 36.9 23.9 temperatura ciala 36.8 temperatura pochwy 37.1 Teraz tak zalezy mi bardzo na dziecku i mam nadzieje ze to sa objawy ciazy 1 ciaze niestety stracilam w marcu br. Mialam w domu test owulacyjne od 3 dni robilam je rano po powrocie z pracy i po wstaniu ok 16 i wychodzily mi na nich 2 kreski z tym ze ta jedna byla bardzo delikatna widac ja bylo ale byla bladziutka wyczytalam na ulotce ze test owu moze wykryc ciaze i to mi dalo nadzieje ale zrobilam rowniez test ciazowy i wyszedl negatywny Jesli bym liczyla tak jak zawsze to okres powinnam dostac wczoraj a ja go nadal nie mam! Prosze o odpowiedzi a moze ktoras z Was byla w podobnej sytuacji a moze i takiej samej czekam na wasza pomoc!

Gość gość
Proszę Cię.. temp. mierzy się tylko i wyłącznie w pochwie po obudzeniu RANO (najlepiej o tej samej godz.) bez wstawania z łóżka, reszta pomiarów jest niemiarodajna, żeby cokolwiek wywnioskować musiałabyś mierzyć temp. kilka dobrych mieś. Jeśli stale miałaś co 28/29dni to znaczy, że masz 1/2dni spóźnienia, ale to nie oznacza ciąży, tylko po prostu możesz być przemęczona :) Zrób sobie test ciążowy jeśli jesteś po terminie @ i odpowiedź będziesz znała albo zrób test z krwi (najbardziej wiarygodny).

Gość dobra spacerówka
kobieto poczekaj jeszcze tydzień dwa i zrób test, nie rozumiem problemu..........jesli bedziesz w ciazy to super, a jak nie to okres dostaniesz i znów bedziesz się starać

Tak ale zapomnialam dodac ze ostatni okres spoznil mi sie 2 dni czyli owulke licze w normalnym cyklu 28 dniowym a w dni plodne kochalam sie z mezem!! test robilam ciazowy wczoraj wyszedl negatywny ale co oznaczaja te 2 kreski na tescie owulacyjnym to mnie zastanawia!!?? Bo 2 miesiace temu tak z ciekawosci zrobilam przed spodziewana miesiaczka i byla tylko jedna kreska a teraz pokazywalo mi 2 z tym ze ta druga blada byla bardzo ale widoczna?? Czy test ciazowy mogl jeszcze nie wykryc!!?? A co oznacza ten moj bleczny sluz taki powinien byc przed miesiaczka??? Bo ja przed miesiaczka mialam przezroczysty zawsze???

nie trzeba temp mierzyc w pochwie!!! co za bzdury, przeciez tu chodzi o temp ciała więc tak samo możesz sobie czoło zmierzyć

Lenusia jesli się nie znasz to się nie wypowiadaj. Temp. ma być przy styku błon czyli pochwa, odbyt, usta bo tylko ona jest miarodajna Autorko. Test owulacyjny określa poziom lh i cały miesiąc masz jakies tam stężenie hormonu, więc logiczne, że wychodzą dwie kreski. Pozytywny jest tylko i wyłącznie przy jednakowych kreskach. A poza tym po co je robisz? Nikt Ci tu wirtualnego usg nie zrobi, więc czekaj i powtórz test lub zrób hcg z krwi. A wszystkie objawy, które opisałaś są normalne przed @ jak i w ciąży, więc na dwoje babka wrózyła. A skąd wiesz, kiedy była owulacja? Jak ją wyznaczyłaś?

AAAA dziewczyny i widac mi zylki na piersiach a wczesniej jakos nie widzialam ich zeby byly!!! A w pochwie czuje jakby byla bardzoooo a moze nawet i meGa spuchnieta?? Prosze o odpowiedzi

AAA i prosze tez jesli ktoras z was miala taka sytuacje z testami owu zrobionymi w dzien spodziewanej miesiaczki badz do 3 dni przed spodziewana @ zeby sie wypowiedzialy

Do Minia85 Wyznaczylam ja testem owulacyinym(owulacje) Pisalam juz ze 2 miesace wczesniej robilam owu w dzien spodziewanej miesiaczki i byla jedna kreska ciemna a teraz wyszly mi dwie kontrolna wyszla ciemniejsza a 2 wyszla slabiutka ale widoczna a wyczyta;lam ze jesli test owu wykaze 2 kreski w dniu spodziewanej miesiaczki to oznaczaja one ciaze z tym ze wlasnie kontrolna musi byc mocnejsza!!! Wyczytalam to w wypowiedziach ekspertow!! A nie na kafe!!!! z Tym ze chcialabym wiedziec czy ktoras z dzoiewczyn z forum miala taka sytuacje i czy okazalo sie ze to jest jednak ciaza!!!! W 1 moje ciazy(ktorej niestety nie donosilam) test ciazowy wyszedl mi 4 dni po terminie miesiaczki i ta 2 kreseczka byla bardzo slaba ale widoczna golym okiem takze powtorze test za kilka dni moze w poniedzialek! Poprostu chce zeby wypowiedzialy sie kobiety ktore byly w podobnej sytuacjii

test owu może, ale nie musi dawać w ciąży dwie kreski. Ja to sprawdziłam i u mnie w ciąży ta teoria się nie potwierdziła. I zupełnie normalne jest, że cały miesiąc jest słabo widoczna druga kreska- ja i wiele kobiet tak ma, bo zawsze masz jakieś mniejsze stężenie lh. A test owu nie wyznaczy na 100% owulacji. Idź na krew, bo naprawdę takie gdybanie nic nie da

bzdura. U mnie w ciąży nigdy nie wyszedł pozytywnie, a zużyłam testów 14. Robiłam je, żeby sprawdzić tę teorię i mimo pozytywnego ciążowego nie był pozytywny owulacyjny. Po dwóch tygodniach przestałam testować, bo już dawno wiedziałam, że u mnie ta teoria jest lipna

Gość a ja.....
jakis kiepski ekspert to wymyslil :) ja tez nie mialam pozytywnego w ciazy

Wy nie ale inne kobietki mialy moze zalezy to od testu!!! Ale ok nie wazne juz wiem wszystko test owu nie pokazal mi ciazy ! Ani ciazowy( no moze jeszcze za wczesnie na niego??) Ale okresu jak nie bylo tak nie ma nadal jest piekny mleczny sluz czysta biel!!! Objawy ciazy tez sa:( Takze nie wiem juz sama dlaczego okres nie nadchodzi!!! No coz poczekamy zobaczymy!!! Chyba nie przekwitam w tak mlodym wieku hehe :P

hmmm szczerz powiem że nie wiem jak to jest z testem owu bo nigdy nie robiłam ale jeśli chodzi o testy ciążowe to one też nie zawsze wykazują ciążę :/ wszystko zależy od stężenia bety. ja miałam tak niskie że dopiero w 17tc test wyszedł pozytywny bo z ciekawości chciałam sprawdzić kiedy wkońcu przestanie kłamać :D:D:D najlepiej powtórz test za kilka dni jeśli okres się nie pojawi a jak wyjdzie negatywny to może na wszelki wypadek udaj się do gina, bo sama mówisz że masz zupełnie inny śluz niż zawsze więc może jakaś infekcja się wdarła

w 17tc dopiero test ciazowy ci wykazal?? Hmmmm pozno i to bardzo !! Kurcze dalas mi jeszcze iskierke nadzieii!!! A jak u innych bylo z tymi wynikami testow napiszcie cos Te moje objawy to naprawde nie sugeruja ciazy???

Gość u mnie zawsze okazal prawde
jak okres sie spoznial i mialam schizy :P bo ja bardzo chcialam byc w ciazy zawsze byl negatywny i zawsze bylo to prawda :)

Gość u mnie zawsze okazal prawde
i powiem ci jedno odczekaj do 34 dc i wtedy zrob test bo nie wiadomo jesli teraz jest twoj 28 dc to okres moze przyjsc 30 dc jesli do 30 dc nie nadejdzie zrob 31 -34 dc :) wtedy bedzie miarodajny