Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzo zmartwiona kobieta

TORBIEL a PIGUŁKI ANTY

Polecane posty

WItam, mam torbiel 3cmx4cm. zaczelam brac Yaz wczoraj. czy dzieki temu ona zniknie? czy torbiel zakłóca działanie pigułek anty? Błagam o jakiekolwiek odopwiedzi! :)

na jajniku

Gość begi82
jak ja miała torbiel to brałam hormony, ale były to takie ilości i dawkowania, że nie zabezpieczały przed ciążą. NO chyba, że przez te 2 lata medycyna poszła do przodu i można się w trakcie kuracji zabezpieczać..... MI po ok półrocznej kuracji same zniknęły, wchłonęły się czy coś, ale już lekarz myślał i ich wycinaniu :-(

po prostu gin powiedział że może się wchłonąć a może nie. i nadal wisi nade mną groźba pęknięcia tej torbieli :(

hej, ja miałam torbiel 61 mm x 43 mm czyli spory... gin przepisał mi tabletki mecilon równie dobrze służyły przed ciążą :) torbiel się wchłonął i problemu nie było ... do czasu kiedy odstawiłam tabletki torbiel znów się pojawił i znów musiałam brać... teraz jestem dwa miesiące po odstawieniu i w poniedziałek ide do gina zobaczyć czy nic sie nie "dzieje". jeśli masz chłopaka i z nim współżyjesz to musisz uważać żeby ten torbiel nie pękł.

Nie martw sie przedwczesnie, ja mialam torbiel 6cm na 5 cm i dostalam od gin diclac-czopki do odbytu i jeszcze cos tam i tabletki anty - mercilon i po 1,5 miesiaca poszlam na kontrole i gin mi powiedzial, ze torbiel sie calkowicie wchlonal i nie wplynal w zadnym stopniu na moje zdrowie. Wcale nie panikowalam, powiedzialam co bedzie to bedzie i zniknal:P. Ale tabletki anty musze brac bo nie mam okresow regularnych i od tego sie tez moga robic torbiele. Pozdrawiam:)