Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość debilka

co mam zrobic?

Polecane posty

Gość debilka

zaczęło to się tak: poczułam wielką chęć mieć małego pieska w domu..szukałam sporo jaką rasę i wybrałam Yorka.Mam praktycznie zamówioną suczkę i niedługo mogę ją odebrać,lecz mam wielkie obawy..wszyscy mówią weź czemu się zastanawiam,że to nie jest problem,bo to mały piesek.Tak oczywiscie sa obowiazki,ale mniejsze niz przy duzym psie.Byłam bardzo na tak, ale mój chłopak (mieszkamy razem) jest praktycznie na nie.Woli abym nie kupowała,ale znów powiedział,że zrobie jak ja uważam i bede ponosic potem konsekwencje.. i mnie to jakos zraziło,tzn juz nie cieszy mnie to jak kiedys:( mam mało czasu na podjecie decyzji i nie wiem co mam zrobic :( ogolnie boje sie o charakter psa,chcialabym aby byl grzeczny i spokojny:) nie budzil nas,nie szczekal w domu na wszystko.. ale nie umiem juz tego przewidziec.mysle tez ze chcialabym ją troszke wyszkolic wlasnie aby nie byla glupim psem..moze ktos z Was ma Yorka i napisze czy to wielki kłopot??

Gość nie chce mi sie logować
Mam psa, choć na szczęście nie yorka. Pies to pies, jego charakter i zachowanie zależy od tego jak go wychowasz i na jak dużo mu pozwolisz. Oczywiście pupil to obowiązek, musisz się liczyć z tym, że to stworzenie do opieki na kilkanaście lat. Radze się poważnie zastanowić, bo to stworzonko żyje i szybko się przywiązuje do właściciela.

Gość wwwssd
pies będzie taki jak go wychowasz...nie każdy pies jest łatwy do ułożanie i nie każdy człowiek powinien mieć psa...jeśli będziesz mogła poświęcić szczeniakowi dużo czasu (szczególnie w pierwszych miesiącach) i pokierujesz go odpowiednio, to będzie grzecznym i ułożonym pieskiem...niezależnie od rasy! Ja mam yorka i jest łagodnym i przymilnym pieskiem...nie wybieraj najśmielszego szczeniaka z miotu...będzie miał cechy dominata...a takiego psiaka trudniej ułożyć..

moj narzeczony to by juz kupil psa;d ale najpierw musimy sie wprowadzic do domu ;d kupujemy COCER SPANIELA :) moj brat chcial sobie kupic yorka... szczerze tez chcilama na poczatku.. ale bym musiala zmienic ogrodzenie w domu zeyb ta mała kulka nie przeszla.. po drugie bałabym się że go nadepnę przypadkiem :/ Po trzecie mialam juz kiedys malego pieska.. moze nie tak jak york.. ale troszeczke wiekszego.. z sliczna mordka.. kocham takie przytulaki :) ale wiem ze gdybym miala yorka to bym go wszedzie ze soba zabierala;d a to jest klopot:) a cocer spanielki rude są przepiękne.. :))