Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oijnhcufdy

pomżcie-ile zwykle dostaje osoba za opieke nad starszą osobą?

Polecane posty

Gość oijnhcufdy

bo nie wiem jak rozmawiac o warukach,a chodzi o opieke na kobieta z chorobą parkimsona.ile sie moge spodziewac?

Gość gość
Wszystko zależy od tego czy masz już doświadczenie z postępowaniem z takimi osobami, jakie wykształcenie itp. :)

Gość to wszystko zależy
głównie od tego, w jakim mieście. U mnie tak ok. 5-7 zł za godzinę, natomiast ja uważam, że trzeba się cenić i biorę 10 zł za godzinę. W większym mieście (też pracowałam) liczyłam sobie 20-25 zł za godzinę. Na jedno "wejście" - czyli 1-2 godz. to różnie - 20-30 zł, zależy też, co się robi.

Gość to wszystko zależy
dodam, że jestem opiekunem medycznym i mam doświadczenie zarówno zawodowe, jak i pozazawodowe (istnieje w ogóle takie słowo? ;-) )

Gość kalafior,...
to zależy na ile godzin? jako dodatek do stałej pracy? 5 -7 zł i zależy co będziesz robić?, prać,sprzątać, gotować czy może myć, karmić??

Gość kalafior,...
20;30 za godzinę?? pomarzyć można :D

Gość to wszystko zależy
do Kalafior - 20-30 zł jeśli przychodzę tylko jednorazowo do kogoś - np. raz w tygodniu na krótko.

Gość oijnhcufdy
he,własnie gadałam z osciem i o pyta o oczekiwania,a ja pytam co pan proponuje,on ze dziewczyy zwykle mówiły o 5-6 zł.(rozmawiał juz z innymi) wiec jak cos to bedzie 6zł.5 odzin dzienie,czasem wiecej.co o tym myslicie?

Gość oijnhcufdy
miało byc ''hej''

Gość już niedługo 1 maja
można jechać do niemiec , tam doceniają polki , sama dostaję 1200 euro miesięcznie , a jak zjeżdżam do domu 200 na prezenty dla bliskich.Jem i nocuję bez opłat a i pracy 60 % mniej, u nas jak pracowałam przy starszych to pampersy zmieniałam , myłam z niespodzianek pampersowych, kąpałam , przebierałam, gotowałam,prałam i sprzątałam dom , miałam pod opieką 2 staruszki i za to miesięcznie 1000 zł. za 8 - 9 godz.

Gość jozin z bażim
to prawda ja opiekwoałams ie taka kobeita w niemczech i miałam 1200 na ręke i za darmo sapnie i jedzenie

Gość marika56
Ja za opiekę nad moją mamą płaciłam więcej w zależności od tego czy ktoś się starał i czy dawał coś od siebie :) Np jedna dziewczyna nauczyła moją mamę korzystania z komputera i internetu :) Teraz mama surfuje po sieci i wchodzi na tego typu strony http://senioralna.tv/

Gość magor
Trudno powiedzieć, bo ja na przykłąd korzystam z usług opiekuńczych GoldCare, ale to różnie raz na kilka godzin, raz całodobowo - to się różni..

Gość gość
Ja w Niemczech (wyjazd przez agencję - ej job) miałam 1300-1400 euro, zakwaterowanie i wyżywienie, więc źle nie wychodziłam. Z czasem wolnym problemów nawet nie było :P Niestety, u nas jak się dostanie dyszkę za godzinę (przynajmniej u mnie) to jest dobrze, a praca łatwa nie jest