Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..obserwująca..23..

Kiedy poczułaś, że powiekszył Ci się brzuszek?

Polecane posty

Gość ..obserwująca..23..

Witam Dziewczyny, wczoraj skończył mi się 8 tydzień (wg. usg), słyszałam że już od 8 do 12 tc. można zauważyć zaokrąglenie w dole brzuszka. Nie wiem czy martwić się, bo nawet jak leżę, to nie wyczuwam żadnego zgrubienia. A macica podobno ma być wielkości pomarańczy. Jak myślicie czy to jeszcze za wcześnie czy może dziecko nie rośnie? Nie jestem panikarą, ale zwracam uwagę na każdy szczegół, bo starałam się o to maleństwo kilka lat... Pozdrawiam wszystkie ciężarówki :D

Gość głowa i noga
U mnie jest 18 tydzień i sama nie widzę zbyt wielkiej różnicy. Wyglądam, jakbym się najadła, to wszystko. Nie swiruj, w 8 tygodniu macica jest bardzo mala, samo dziecko ma jakies 2 cm czy nawet mniej, tam nie ma co byc widac

Gość ..obserwująca..23..
Dopiero? Ale tak przy skrupulatnej obserwacji? Czy nie zwracałaś tak bardzo uwagi? Bo ja to badam się co chwile, a może nie potrzebnie się nakręcam... Dodam też, że nie odczuwam częstego parcia na pęcherz, co chyba powinno już mieć miejsce. I wcale nie boli mnie brzuch, czyli że nie poszerza sie?

Gość ..obserwująca..23..
Ja dziś zaczynam 9 tydzieni czytalam, ze dziecko ma juz około 4 cm. To w sumie nie dużo, ale zdawało mi sie ze juz cos powinnam czuć..

Mi tak naprawdę widać było brzuch dopiero ok 18 tyg. teraz jestem w 28 tyg i mam spory brzuch, Każdej kobiecie inaczej rośnie brzuch.

Gość głowa i noga
ja poszłam do lekarza pod koniec 9 tygodnia i było 22 mm, co się wg lekarza mieściło jak najbardziej w normie Parcie na pęcherz chyba też później sie zaczęło. Mnie w tym czasie muliło, więc jadłam mało, schudłam i tym bardziej zadnego wybrzuszenia nie było. Nie wymyslaj sobie problemów, bo to do niczego nie prowadzi.

Gość głowa i noga
Teraz lokator ma od glowy do tyłka 12 cm, a razem z nogami to jakieś 17-18, więc jest to już kawał chłopa/baby, ale jakoś tak daje rade sie upchac, ze na zewnatrz nie za bardzo cokolwiek widać. Jak oglądam zdjecia innych ciężarnych w tym a tym tygodniu, to maja podobne brzuchy do mojego. Niektore wypinaja na siłę, wiec nie dziwota, że brzuch sie wydaje większy.

Ja jakoś od samego początku miałam jakby napuchnięte jelita i wszyscy myśleli że to już conajmniej dobry 3 miesiąc:D, ale leżąc na plecach tak naprawdę brzuszek zaczął mi się robić pod koniec 3 a z początkiem 4 miesiąca tak że widać było normalny ciążowy brzuszek . Teraz jestem w 21 t.c i brzuch jest już dość duży , taka spora piłka:). Jak ja byłam w 8 t.c to leżąc czułam tylko twarde podbrzusze przy kości łonowej ale nie było wybrzuszenia, malutkie wybrzuszenie i to też w pozycji leżącej dopiero w 12t.c

Gość ..obserwująca..23..
Kaja dziękuje, o taką odpowiedz mi chodziło :) buziak. Czy jeszcze ktoś miał podobne obawy?

Gość głowa i noga
To może tez zależy od budowy. Jak ktoś jest mały, drobny i bardzo szczupły, to taka zmianę szybciej mozna zauwazyc. Ja jestem wysoka, raczej mocnej budowy, mam szerokie ramiona, szeroki tułów, to jakoś się to inaczej rozkłada

Gość ..obserwująca..23..
Możliwe, ja na przykład mam trochę tłuściutki brzuszek, nie jakoś bardzo, ale jestem raczej pełniejszych kształtów, i leżąc na plecach czuje właśnie takie jakby twarde to podbrzusze, ale nie jest to takie zaokrąglenie jeszcze. pewnie za wcześnie.

Gość tojatojatojatoaj
w 8,5 tc moje malenstwo mialo 1.9mm wiec 4 cm to lekka przesada....

Gość Kafeterianka252
Ja jestem w 20tc a brzuszek mam malutki, 95cm w najszerszym miejscu:) Jestem dośc wysoka i szczupła, wszystko poszlo mi w biodra i w pupę, a co do ciąży to tak 9-10tc juz czulaam cos twardszego:) Ale to bylo takie troche urojone, bo wiecie jak to czeka sie na ten brzuch, lekko się zaokrągli, nic nie widać a tobie wydaje się, że dobrze widac ze jestes w ciąży:L)

Gość a u mnie 22
tydzień i wyglądam jakbym się najadła...jak sie ktoś nie przygląda to nawet nie zauważy:)

Gość ..obserwująca..23..
Czasami czuję takie jakby pojedyncze pulsowanie lub lekkie ćmienie. Tak że brzuszek daje znać o sobie delikatnie. Chciałabym wszystko dokładnie wiedzieć, bo 2 razy poroniłam. :(

mi sie lekko zaokraglił w 19tyg, a w połowie 20 z dnia na dzień wyskoczył:) I już była tka fajna mała piłeczka:)

w pierwszej ciąży to ledwo co zaczęło być widać jak już rodziłam (32tc) a wcześniej to zero brzuszka ale mała faktycznie drobniutka była za to ja spora natomiast teraz to jakoś w okolicach 20tc zaczełam nie mieścić się w spodniach a teraz jest 33tc i brzuszysko olbrzymie (ale mały do karzełków nie należy) tak więc co ciąża to inaczej nie denerwuj się niczym :)

Mi zaczął pomału rosnąc brzuszek po 20tc.Wyglądałam jakbym miała wzdęcie ale spokojnie mieścilam się we wszystkich.Po jakis 3-4 tygodniach nagle dośc gwaltownie urósł.Nikt nie miałby już wątpliwości co do mojego stanu a ja kupiłam pierwsze spodnie ciążowe.