Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora wielkopolanka

chcialabym faceta lekarza

Polecane posty

Gość kto chodzi prywatnie do dermat
ologa? chyba jakies cioty:D

Gość chora wielkopolanka
jestes:) juz pisze:P czy antybiotkyk z grupy tetracykin mozna przerwac bez konsekwecji, ot tak? i od razu zaczac przyjmowac antybiotyk z grupy penicylin (w zwiazku z przebytym zabiegiem laryngologicznym)? :D

Gość chora wielkopolanka
oczywiscie tetracyklina przyjmowana zgodnie z zaleceniem dermatologa;)

Gość dark sky
i ja mam pytanie. Jeżeli masz swój gabinet to najprawdopodobniej również masz tam jakąś pomoc. Ile płacisz pracownikom? Np takiej osobie, która zajmuje się dokumentacją, dezynfekcją itp.

Gość pawel_32_serce
Cioty , nie cioty. Ludzi mam mnóstwo ;) Niektórych leków nie mozna dostać na receptę - to raz a po drugie to ja leczę problemy skórne czy z włosami stosując medycynę naturalną. Nie aplikuję tyle leków co bardziej odpowiednie masaże i instrukcje jak dbać. Uwierz mi że ludzie mnie do rękach całują. Kiedyś facet przyszedł który łysiał i powiedziałem mu co ma robić żeby mu odrosły włosy. Częśc mu odrosła i nie może się nacieszyć tym :D Chciał mi samochód kupić za to ale odmówiłem bo mam 2 samochody już :(

Gość chora wielkopolanka
ja sie nie dziwie, przez dlugi czas chodzilam do deramtologa prywatnie, ale teraz trafilam na fajna babke i to na nfz:D

Gość chora wielkopolanka
ja tam lykam tabsy, jakos zyje:P ale teraz po wyjsciu ze szpitala, mam ich tyle, ze brakuje mi dnia, zeby to zaaplikowac:P

Gość pawel_32_serce
chora wielkopolanka Nie możesz !!! Pogięło Cię ? MIędzy tetracykinem a penicylinem musi być przerwa min. 3 doby !!! Jeśli nie wierzysz to zastosuj to bez przerwy a coś fajnego zobaczysz :D dark sky Ja pracuję krótko. Jakieś 4 godziny dziennie. Osoby do pomocy to moi znajomi ;) KOledzy któzy uczą się fachu ;) Daję im 20 zł na godzinę ale dla nich to bardziej taka praca dodatkowa ;)

Gość chora wielkopolanka
co fajnego?:D czyli nie przerwe tej tetracykliny. nie moge byc 3 dni bez zadneog antybiotyku:o

Gość pawel_32_serce
chora wielkopolanka Masz rację , łykaj tabsy łykaj :D Zrozum dziecko jedną rzcez. Każda tabletka to substancja obca dla organizmu ! Efekt jest taki że lecząc jedną chorobę sprowadzasz na siebie następną ;) Zobaczysz jak odbije się to na Tobie już po 50-tce :D Czym popijasz tabsy ? Woda , herbata , może napoje lub kawa ? Napisz dokładnie jakim płynem

Gość pawel_32_serce
To nie chodzi o to że nie możesz , tylko o to że musisz :D Z resztą zrób co chcesz ale jeżeli mnie nie posłuchasz to będziesz tego załowała przez najbliższe 2-3 miesiące i wpadniesz albo w nerwicę albo w depresję :D

Gość chora wielkopolanka
tylko i wylacznie woda jedna tabletke musze i tyle. a reszte to tymczasowo. dopiero wyszlam ze szpitala... wiec jeszcze z 2 tyg bede brala. a tetracykline sie zobaczy.. moze bede mogla odstawic jesli zabieg pomogl

Gość pawel_32_serce
a co ci się stało że w takim wieku już po szpitalach buszujesz ?

Gość chora wielkopolanka
ja rozumiem, ze taki przyjmowanie lekow niesie za soba konsekwencje. ale na razie nie widze innej opcji

Gość pawel_32_serce
Dobrze że chociaż ta woda. Leków brać nie wolno ale jeśli już ktoś jest na tyle głupi żeby je brać to niech już chociaż tej zasady że popija się je wodą się trzyma. Zawsze troszkę mniejsza szkoda ;)

Gość dark sky
Pracuję w prywatnym gabinecie. Zajmuje się dokumentacją, sterylizacją, dezynfekcją, podaję narzędzia, wykonuję niektóre zabiegi, asystuję itd. (Mam na to odpowiednie wykształcenie i jestem przeszkolona w tym kierunku) Zarabiam 2000 :O Już mnie to dobija, chyba muszę zmienić profesję :O Myślę, ze winnych gabinetach również nie wyciągnę więcej :(

Gość pawel_32_serce
Mów co Ci jest to ja Ci powiem jaka jest inna opcja ! Zobaczysz że jeżeli zastosujesz to co Ci powiem to zapiejesz z zachwytu ! Przysięgam ;)

Gość chora wielkopolanka
nic takiego:) nie musisz sie marwic o mnie :classic_cool::D mialam usuwane migdlaki, ale powiem, ze traumatyczne przezycie, dwie babki przez 1,5h mi sie wyrywaly a ja wszystko czulam.. yhh:o

Gość pawel_32_serce
dark sky 2 tysie netto za ile godzin pracy ? Pełny etat na pewno ???? Ile lat doświadczenia ?? Lepiej profesji nie zmieniaj , poprostu szukaj szans u konkurencji ;) A te 2000 to nie jest jeszcze taka tragedia ! Nawet nie wiesz ile ludzi zapierdala jak woły za 1200 zł. Nie dość że charówa to jeszcze robią to co jest nudne i w ogóle szkoda gadać

Gość pawel_32_serce
Nie martwię się o Ciebie. Chciałabyś ha ! Głupek :D Zaraz kopa dostaniesz jak tak bedziesz do mnie mówić ;) Męczy Cię kaszel , masz często odruchy wymiotne ?

Gość never ever in my life
lekarz ktory odradza branie lekow???? wow ciekawe co na to inni dermatolodzy.... musze zapytac

Gość dark sky
Pracuję jedynie od roku, ale w gabinecie jest jeszcze jedna kobieta, która zajmuje się tym samym co ja (pracuje tam już od jakiś 10 lat) a jej zarobki to 2200... Dlatego też na podwyżkę nie powinnam liczyć.

Gość chora wielkopolanka
mam lekki problem z wypryskami na ramionach, dlatego biore tetralysal. mialam przewlekle ropne migdalki, wiec mi usuneli. hipoteza byla, ze to one sieja. zobacze za 2-3 miesiace, czy rzeczywiscie po ich usunieciu problem minie. po tym zabiegu przyjmuje np. srodki przeciwbolowe. na stale biore tylko euthyrox 150, ale tego nie unikne;)

Gość chora wielkopolanka
glupek to Ty:P nie meczy mnie kaszel ani odruch wymiotny. wczoraj wyszlam ze szputala, wieczorem mialam okropny bol w okolicach lewego barku, nie moglam zlapac oddechu:o bylam na pomocy doraznej a oni stwierdzili zapalenie oskrzeli... nie wiedzieli co...yhh:o

Gość pawel_32_serce
Wątpię w to żeby te migdałki siały :D Nigdy nie zgadzaj się za pochopnie na wycinania ! Ostatnio moja kuzynka która niedawno rodziła została karetką wzięta do szpitala. Lekarz po chwili namysłu mówi że nie wie co jej jest ale skoro Ją boli brzuch i krwawi to może jej usunąć wyrostek robaczkowy to może przestanie :D Powiedział to z wielką powagą. Szkoda że mnie tam nie było bo bym skorwysyna zjechał tak że by nie wiedział co ze sobą zrobić. Co do Ciebie to myślę że już się w konia dałaś zrobić :D Ja pierdziu .... nieźle ;) Euthyrox hmmmm ..... a jak u Ciebie z tarczycą jest ?>??? Nie ma problemów ?

Gość pawel_32_serce
zapalenie oskrzeli :D Zejdę zaraz ze śmiechu :D Pierwsze co zrób to przebadaj tarczycę gdzieś. Tylko nie u jakiegoś tłumoka :D Możesz do mnie wpaść , zajmnie mi to jakieś 30 min więc 6 stówek szykuj , na rower i do Warszawy ;)

Gość chora wielkopolanka
naprawde mialam te migdalki w opklakanym stanie:( na razie nie bede mowic, czy zle czy dobrze, okaze sie po kilku miesiacach... to nie byla pochopna decyzja, od wielu alt uciekalam przed tym usuwaniem migdalkow:P mam niedoczynnosc tarczycy, dlatego euthyrox. wiadomo. po paru miesiacach od rozpoczecia leczenia, wreszcze mam regularnie okres:D ogolnie pomogly mi

Gość chora wielkopolanka
tarczycye mam porzadnie przebadana, lezalam w zeszlym roku na endokrynologii w szpitalu kliniczym, wiec mnie przepadali tam wzdluz i wszerz:P

Gość pawel_32_serce
No to ja już wiem wszystko jak Cię wyleczyć ;) Powaga ! Jeśli chcesz to przyjedź do mnie do Warszawy ;) Zdziwisz się jakie to proste. Na lekarzy nie patrz bo oni mają Cię w dupie. Taka prawda.

Gość chora wielkopolanka
jestem pod opieka pani profesor, ktora jest ordyantorem tego oddzialu. naprawde babka ma duza wiedze