Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagodka.74

co zrobic aby 3 latek korzystal z toalety?

Polecane posty

Moj synek wie o co chodzi jak chce to zrobi siusiu do toalety a nawet i kupke. Ale czesto tez sika w majtki i patrzy na mnie szczesliwy podczas tego procederu. Nie wiem co robic, poniewaz pani w przedszkolu powiedziala, ze jesli dalej bedzie robil kupy to po prostu musi zrezygnowac z przedszkola na czas kiedy sie w koncu nauczy! Nie wiem co robic. Poniewaz synek wie po co jest toaleta, ale dalej sobie z nami gra jak mu sie podoba. Zadne argumenty nie pomagaja.

skoro wie do czego służy toaleta i robi to złośliwie to może czas nie tyle na argumenty ile na kary? nie mówię o jakimś brutalnym zachowaniu ale np powiedz mu tak "jak znowu zrobisz w majtki to do końca dnia nie bedziesz oglądał bajek"

argumenty typu... jak nie zrobisz tego to nie dostaniesz tego.... nie pomagaja. Wiedzac, ze lubi slodycze ( a je bardzo zadko), polozylam jego ulubione ciasteczko na przeciwko zupy i mu powiedzialam ze moze wziac i zjesc jak skonczy zupe...czekam, czekami nic.... wiec mowie jezeli nie jesz to zabieram to ciastko, tak? On na to - tak! Zabierz to ciastko, przy czym dodaje...dziekuje. Moze sa tu mamy przetrenowane w psychologii dzieciecej? To naprawde powazna sprawa, w poniedzialek prawdopodobnie idzie ostatni raz do przedszkola, no chyba ze nie narobi w majty!!!

Gość a zakladasz mu pampersa
czy chodzi w samych majteczkach i w nie sika? bo jesli nie rozumie to moze warto go zostawic na jakis czas w tych mokrych majtkach zeby zobaczyl ze to nic przyjemnego. a jka zrobi do nocnika to koniecznie go pochwal i ucaluj - dzieci lubia jak rodzice sa z nich dumni

tak chodzi w majtkach, nawet raz szedl ze mna na lody w usikanych majtkach tylko dlatego ze usikal sie w trakcie podrozy, a na lody z kolei szedl w nagrode, ze zrobil kupe do ubikacji. ale to za malo a poniedzialek tuz, tuz...