Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justyna zastanawiająca się

Proszę o wypowiedz wyłącznie mężatki lub osoby w długim związku

Polecane posty

Gość Kafeteriuszka86
No wlasnie, wiele osob sadzi ze tzw plyn ejakulacyjny,czyli wydzielina przed wytryskiem, moze byc przyczyna zajscia w ciaze. Prawda jest taka, ze plemniki, ktore sie w nim znajduja sa za slabe, by zaplodnic kobiete. Duzo tez zalezy od czestotliwosci wspolzycia-jesli kochamy sie czesto a facet w miedzyczasie robi sobie dobrze sam, jest jeszcze mniejsza szansa na zaplodnienie. to chyba logiczne ze orgazm=wytrysk jest wtedy slabszy

Gość pufek89
ja mam 2.5 letnia corke....a stosunek przerywany stosuje do dzis i jakos drugiego dziecka nie mam....

Gość jksdfosjkl
Kafeteriuszka86- ale nie masz nigdy pewnosci jakie stezenie plemnikow ma twoj facet i czy sa slabe- prawda??

Gość kljufvihjaaa33
biorąc pod uwagę to jak trudno zajśc w ciążę (mimo pozorów) to można ryzykować my jednak zanim nie podjęliśmy decyzji, że chcemy dziecko nie ryzykowaliśmy bo często tak jest, że jak nie chcesz to akurat to się stanie a teraz gdy chcemy i zero zabezpieczeń i seks w dni płodne itd- dziecka nie ma

Gość Kafeteriuszka86
Oczywiste jest, ze przy kazdym wspolzyciu trzeba sie liczyc z mozliwoscia wpadki, tym bardziej jesli sie nie zabezpiecza. dla mnie i mojego faceta to oczywiste, ze gdybysmy "wpadli",ponieslibysmy tego wszelkie konsekwencje a dziecko bylo by nieplanowane, ale najbardziej kochane na swiecie:)

Gość jksdfosjkl
przecież wyciąganie penisa podczas wytrysku to jest najgrosze co moze byc ://a potem ze "faceci zdradzaja" jesetm kobietą.. ale wiem że ważne i przyjemne jest dla faceta dojście w środku... zreszta dla mnei tez :) ruszanie się i patrzenie jak go dalej wygina, sama przyjemnosc. a nie łubu dubu i byleby zdążyć przed wytryskiem, beznadzieja..

Gość jksdfosjkl
Kafeteriuszka86 - no i o to chodzi:) ze uprawiajac seks przerywany chce się mieć dziecko, bo kwestią czasu jest zajscie w ciąży ... najlepsi są ludzie bezpłodni stosujac taka "metode" i mowiac innym - huhu a ja 10 lat uprawiam taki seks i nie zaszlam w ciąze.. a potem mamy ogrom mlpodych matek bo czytaja glupie komenatrze i biora przyklad. masz kochajacego faceta, chcesz z nim spedzic reszte zycia, chcesz miec dziecko - kochaj się przerywanym ja osobiscie wole jak we mnie dochodzi dlatego tabletki biore..

Gość smiac sie czy plakac?
kafeteriuszka 86 kiedy dalem sie zbadac ile mam plemnikow,to lekarz mi powiedzial zebym nie uzywal normalnych kondomow tylko poobcinal palce z gumowych rekawiczek,takie mam silne plemniki!! :D

ja jestem przeciwna ....bo to jak loteria 10 razy się uda a następny będzie trafiony :D....ja stosując taką metodę bym miała zero przyjemności z seksu ...cały czas bym miała tylko w głowie czy zdąży czy nie ...a w końcu sex ma sprawiać obojgu partnerom przyjemność a nie tylko jednej ze stron piszesz że nie możesz niczego innego stosować ....jakoś wierzyć mi się w to nie chce a byłaś u lekarza rozmawiałaś z nim na ten temat ....a tekst o tym że prezerwatywa w małżeństwie absurd mnie po prostu rozwalił no ale ok nie zamierzam Cię do niczego namawiać

Gość adkjvndfAHF
Dobrze pwoiedzmy że uda im sie nie miec tego dziecka - to jest tak indywidualna sprawa, ze jednym sie udaje kilka lat innym za drugim razem sie nie udaje. mnie martwi pena mentalnosc. jezeli tacy ludzie kiedykolwiek beda mieli dzieci co oni sa im w stanie przekazac na temat bezpiecznego seksu. ludzie nie zyjemy w sredniowieczu. nie wszyscy musza faszerowac sie hormonami ale troche madrosci zyciowej nie zaszkodzi. bo jak czytam takie zdanie: ,,prezerwatywa w małzenstwie to absurd" to mi sie noz w kieszeni otwiera

Gość jksdfosjkl
bazienka - dokladnie.. widze myslimy podobnie.. problemy z płodnoscią i dla nich ta "metoda" jest idealna :D bo nie zaszli w ciąze .. ehhh ... A w dodatku skoro jak troche wyleci to one są słabe blablababla.. a jak dzieciaki się kochaja w prezerwatywach i im pęka ( ale nie konczy w srodku tylko wyjmuje szybko.) i przez ten plyn pojawia się dziecko.. to co powiecie? CUD ? :D PRZYPADEK...

Gość Kafeteriuszka86
jksdfosjkl Oczywiscie ,ze nie wiem jakie stezenie plemnikow ma moj facet:) chce powiedziec, ze mimo wszystko nie tak latwo jest zajsc w ciaze. ale i tak polecam te metode tylko tym osobom, ktore sa pewne swoich partnerow. my wspolnie doszlismy do tego , ze chcemy stosowac stosunek przerywany, choc oczywiscie to zadna metoda antykoncepcji. ale my mamy stabilna sytuacje, takze finansowa i wiemy, ze jesli bedzie dziecko, wychowamy je jak najlepiej potrafimy

Gość utyhjfghjghj
my od zawsze stosujemy taką 'metode' potem była przerwa na zrobienie dzidzi :) i po ciąży znowy przerywany stosunek, w ciaże drugą nie zaszłam :)

Gość jksdfosjkl
utyhjfghjghj - gratuluje farta :)) kafeteriuszka- no wiec mowie o tym juz 3 raz:D ktoś kto jest gotowy na dziecko i ma stalego partnera ,meza itd to prosze bardzo :) Są ludzie którzy nie moga zajść w ciąze długo a są tacy co zachodzą od razu.. więc nikt nie wie KTÓRĄ z tych osob jest:) i tak jestem PRZECIW bo konczenie w sobie , patrzenie na siebei jak sie dochodzi czy tam on.. jest jak dla mnie nieodłączną częścią udanego seksu:)

Ja znalazłam, że wskaźnik Pearl'a dla stosunku przerywanego to 4-28 jak dla mnie to za dużo. Oczywiście im częściej się kochacie tym szanse na ciąże są większe. Na mój rozum, to świadome decydowanie się na to, że w każdym momencie możesz zajść w ciążę. A liczysz na farta. A to super nieodpowiedzialne;) A oprócz pigułek(wielu różnych rodzajów zresztą i to, że jedne się ni sprawdziły nie znaczy, że żadne nie będą odpowiadały) są jeszcze prezerwatywy, plastry, zastrzyki, krążki dopochwowe, spirale. Do wyboru do koloru. Nie wierzę, że żadnej z tych metod nie możesz stosować. Idź do ginekologa z którym da sie pogadać na temat antykoncepcji. Jak nie znasz takiego, to zrób wywiad wśród koleżanek albo poszukaj na forach. Nikt Ci lepiej nie doradzi.

Ale maż mi zabrania i o to tu chodzi

Gość Kafeteriuszka86
Pewnie, ze cudowny jest ten moment jak facet prezy sie i dochodzi. moj konczy we mnie kiedy za dzien czy dwa mam okres, a moje miesiaczki sa regularne, wiec sie nie boje. gumek oboje nie lubimy a ja nie chce sie szpicowac hormonami. zadna metoda antykoncepcji mi nie odpowiada. Poprostu, kazdy musi wybrac co mu odpowiada. my zdecydowalismy tak sie kochac i nikomu nic do tego. jak zajde w ciaze to nie bedziemy lamentowac, ze wpadlismy i nie wiemy co robic, bo liczymy sie z tym , ze mozemy wpasc, a jak dzieci zabieraja sie za seks, to juz inna sprawa. oni moga wpasc nawet w gumce. Autorce powiem tyle, ze sami z mezem musicie przedyskutowac co jest dla Was najlepsze, czego oczekujecie, czy mozecie sobie pozwolic na dziecko. Powodzenia w poszukiwaniu metody dla siebie:)

Gość jksdfosjkl
kafeteriuszka- tylko wiesz jedno dziecko, drugie.. a potem to już nie wypadaloby task HOP SIUP na przerywany.. bo dzieci moze byc wiecej:D AUTORKO- maż Ci zabrania ... o boze...

zapraszam na mój topik bardziej trafny gdzie zrozumiecie czemu nie moge nic innego stosowac topik pt: Zakładam nowy topik bo tamten był błędem:(

Gość smiac sie czy plakac?
bazienka.....tylko nie popluczyny,ok! :D chcialbym nadmienic ze slowo fart to w jez.ang znaczy pierd! :D

Gość Kafeteriuszka86
jksdfosjkl Wiadomo, ze jesli dziecko wyniknie z wpadki, bedziemy zastanawiac sie nad inna metoda. nie bedziemy przeciez robic dzieci w nieskonczonosc. ale poki co, kochamy sie tak dlugo,i nigdy nie zaszlam. powiem Wam, ze wiele zalezy od faceta. moj potrafi sie powstrzymywac jesli ja przedluzam z dojsciem-dochodzi jakby na zawolanie i nie przeszkadza mu to-nawet mowi, ze im dluzej czeka, tym lepszy orgazm ma:) "Krotkodystancowcom" tej metody nie polecam:P Uciekam do pracy, milego dnia wszystkim:)