Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama maluszka chłopczyka

A gdzie ty masz siurka?

Polecane posty

Mój synek ma dwa latka. Jest na etapie szkolenia mówienia i nauki sikania. Interesuje się swoim ciałem i cialem innych ludzi wokolo niego. Dziś wszedł do łazienki kiedy akurat z niej korzystałam i z wielkim rpzestrachem zapytał a gdzie ty masz siurka? urwało ci? Niestety nie potrafiłam się zachować pedagogicznie bo dostałam wielkiego ataku śmiechu. Mały się obraził i zasmucił. Jak myślicie czy zaczynać rozmowę o tych siurkach i ich braku czy poczekać aż zapyta jeszcze raz?

nie wiem czy czekać ale na pewno wytłumaczyć mnie ostanio mój 3 letni syn zapyał mamo a ska ja sie wziąłem ? jak ja sie znalazlem w brzuchu :D

Gość nlkkk
dobre:D sama sie posmialam:)

Ja wiem jak mu to wyjaśnić tylko nie wiem kiedy. Czy zacząć mu opowiadać tak od siebie czy poczekać aż zapyta sam jeszcze raz?

Mamy wszystkie książeczki z tej serii. Mały je uwielbia oglądać. Mam wrażenie, ze jednak nie do końca pojmuje co to jest płeć. Np sytuacja z wczoraj. Jemy z mężem kolacje w kuchni. Mały oglądał dobranockę. Wpada do kuchni i roześmiany pyta a co wy tu robicie chłopaki?

"Wpada do kuchni i roześmiany pyta a co wy tu robicie chłopaki?" "a gdzie ty masz siurka? urwało ci?" uśmiałam się dziewczyny :) też bym chyba nie wytrzymała ze śmiechu w takiej sytuacji :) Autorko myślę, że możesz sama zacząć temat i zobaczyć, czy synek nadal jest zainteresowany. A jak nie to poczekaj na kolejne pytanie

Gość kaja peeeeeeeee
25.12.2010 miała być córa, a jednak syn przykro mi ninio

Gość hyryrt
mam znajomych którzy mieszkają za granicą a tam ogólnie podejście do wielu spraw (np.małżeństwa homoseksualne)jest inne. Kiedyś robili jakąś domówkę, do pokoju wpadł ich syn, rozglądnął się po pokoju, zobaczył, że nie ma tam mamy i że jest tylko ojciec i zapytał: "a gdzie drugi tatuś?". ojciec mu zaczął tłumaczyć że mama to dziewczynka i że to mama ale on uparcie, że nie, że to też tatuś i że on u mamy widział siusiaka takiego samego jak ma pierwszy tatuś. oczywiście wszyscy uznali że to małżeństwo homoseksualne i że znajoma to jakiś tranwestyta i do dziś jeszcze co po niektórzy uznają ją za mezczyznę.

"25.12.2010 miała być córa, a jednak syn - przykro mi ninio " przykro Ci że Minia bedzie miala synka a nie córkę? :D

Chłpczyk ma penis a dziewczynka waginę:) lepiej już tak mówić niż że dziewczynka nie ma penisa i nie podkreślić co ma bo wtedy chłopczyk uzna że skoro nie ma penisa to znaczy że czegoś tu brakuje albo może ucieło;) Tak radzą specjaliści, taką opinię słyszałam:)

"Czesiu czemu nie słuchasz Andżeli??" - "Bo ona nie ma wacka!! a Pani ma?..." czy jakoś tak :D :D :D

Gość też mama chłopca 2,5
Mój synek też pytał i mu po prostu powiedziałam że chłopaki czyli on i tato mają siusiaki a mama czyli dziewczyna ma cipkę. Zresztą to pytanie też mnie bardzo zaskoczyło bo z mężem chodzimy przy nimnago i nigdy nie zadawał pytań a tu nagle...........