Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .PG.

Kupowanie zza granicy

Polecane posty

Gość .PG.

Witam. Może dla niektórych temat wyda się śmieszny, ale ja tymczasem potrzebuję pomocy. Przejdźmy do rzeczy, chciałbym kupić pewną rzecz zza granicy, lecz pojawiły się pewne trudności. Więc, po pierwsze przy rejestracji pytają dwa razy o to samo, adres, telefon, nick itd. w rubryce "Billing information" oraz "Shipping information". Mógłby mi ktoś wytłumaczyć, co powinno się tam wpisać? Po drugie, jest możliwość przelania pieniędzy z konta bankowego na konto PayPal? Jeżeli tak, to w jaki sposób? Pewnie jest gdzieś to napisane, ale czytać to wszystko nie wchodzi w rachubę (z powodu osobistych spraw). Za pomoc byłbym bardzo wdzięczny, mam nadzieję że nie będzie wypowiadało się wielu napinaczy.

Gość fdsfds
a nie mozna takiej albo podobnej rzeczy kupic na allego ?

Gość .PG.
Niestety nie można, w innym wypadku kupiłbym od razu.

Gość .PG.
Więc pomoże ktoś?

Przede wszystkim, jesteś pewny, że wysyłają kupiony towar do Polski ? Billing Information, to info na temat sposobu płatności i adresu, na który mają wysłać rachunek i tego typu papierki ;-) Shipping Information, tu chyba chodzi o adres, na który maja wysłać przesyłkę. Możesz przelać kasę z konta bankowego na konto PayPal. Logujesz się na swoim koncie PP i wchodzisz w "Dodaj Środki" (druga pozioma linia menu u góry).

Z tego co wiem to owszem, wysyłają do Polski jak i wielu innych krajów. Czyli w Billing Information oraz Shipping Information powinienem wpisać to samo (swój adres zamieszkania)?

" Czyli w Billing Information oraz Shipping Information powinienem wpisać to samo (swój adres zamieszkania)? " Tak, gdyby zaszła taka potrzeba, to mógłbyś jeszcze jakieś informacje im dostarczyć na temat (Billing) płatności oraz (Shipping) przesyłki, ale sam adres wystarczy. Jeśli będą mieli jakiekolwiek problemy lub zapragną więcej informacji od Ciebie, to po prostu napiszą email-a. Rejestracja, to tylko formalności.

Gość jurogłowy
Billing information powinno by c zgodne z Twoimi danymi podanymi np. w karcie kredytowej. Ogólnie totalnie polecam kupowanie zza granicy - szczególnie z UK