Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morfologiczne dziewczę

CZY KTOŚ SIĘ ZNA NA INTERPRETACJI MORFOLOGII KRWI? PROSZĘ O POMOC:(

Polecane posty

Witam!Mam 22 lata Ostatnio robiłam morfologię krwi (23.09.2010) ponieważ czułam się osłabiona, szybko się męczyłam. Zaniepokoił mnie poziom WBC, NEUT i LYMPH. WBC 4,23 tys [ 4,4 - 11,3] NEUT 1,98 tys NEUT 46,8 % [50 - 70] LYMPH 1,93 tys LYMPH 45,6% [25 - 40] Wszystko pozostałe jest w normie. Dodam, że na początku września miałam anginę i przez tydzień brałam antybiotyk. Pozatym od kilku dni mam problemy ginekologiczne (zapalenie) może to też mieć jakiś wpływ? Czy jest się czym martwić? Badanie robiłąm jakieś 10 dni po anginie. Z góry dziękuję za interpretację wyników:)

Gość trompek
giniesz powoli malenka :(

nie strasz mnie:(

Gość trompek
no to uszy do gory :)

Gość jakaja2486
masz nieco za mało białych krwinek---nic powaznego bo są blisko dolnej granicy granulocyty obojetnochlonne --masz jak najbardziej w normie te dwa ostatnie to limfocyty - u dorosłych osób czyli u ciebie tez górna granica to 45% także bardzo nieznacznie przekroczone. głowa do góry nic nie jest poważnego:) oczywiście najlepije idź z wynikami do swojego lekarza - ja ich nie widze w całości:) mała ilośc białych krwinek i lekko przekroczone limfocyty świadcza najprawdopodobnie o przebytej niedawno infekcji (angina:)) pozdrawiam

no wlasnie nie mieszcze...to pierwsze i drugie mam zanizone a to ostatnie LYMPH za wysokie

jakaja2486 bardzo Ci dziękuje:) widze ze sie na tym znasz:) 🌼

Gość inkkkkkkkkka
zrób badania ponownnie za miesiac,na dzień dzisiejszy po chorobie sa napewno jeszcze zmienioneale i tak są dobre.Niewielkie wahania nie stanowią problemu.

trochę mnie uspokoiłyście:) Moze rzeczywiscie za szybko poszlam na to badanie ale termin waznosci skierowania mi sie konczyl i musialam isc:) Lekarz pewnie bedzie mi kazal zrobic ponownie:O

Gość jakaja2486
Limfocyty masz prawie w normie - te ramki na wynikach są dziwne bo to są normy dla osób do 21 rż. a ty jak piszesz masz 22 lata, wiec nie martw sie. idź do lekarza, wydajew mi sie ze powie ci cos podobnego, ale upewnic sie warto:) byc moze bedzie chcial powtorzyc dla pewnosci powtorzyc badania, ale przy takich niskich odstepstwach nawet moze nie.

jeszcze raz Ci dziękuję;) naczytalam sie troche w internecie o tym ze obnizenie lub podwyzszenie tych rzeczy to moga byc jakies bialaczki, nowotwory lub choroby szpiku kostnego i sie troche przestraszylam

Gość Beatkoman
a jak tam stolec ?