Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nulka90

RATUNKU! CZY KTOŚ TEŻ TAK MIAŁ?

Polecane posty

Mam 20 lat, trądziku dostałam rok temu. Najpierw stosowałam epiduo żel i metronizadol żel i pomagało. Potem pani dermatolog zapisała metronizadol - coś antybiotyko-podobnego. I DOSTAŁAM PO TYM TAKIEGO WYSYPU JAKIEGO JESZCZE NUGDY NIE MIAŁAM. NA CZOLE I SKRONIACH ROBI MI SIĘ PEŁNO TAKICH ROPNYCH GUZÓW. I KAŻDEGO DNIA JEST GORZEJ A DO DERMATOLOGA PIERWSZY WOLNY TERMIN DOPIERO NA 7 PAŹDZIERNIKA! CZY KTOŚ TEŻ MIAŁ TAKIE "OBJAWY" PO METRONIZADOLU? A JAK TAK TO JAK SIĘ TEGO POZBYŁ?

ale jak to, najpierw mialaś metronidazol w żelu i pomagał, a teraz znow masz metronidazol (?) i szkodzi?...

no właśnie też się dziwię. w żelu pomogał (co prawda średnio, ale w duecie z epiduo pomogał, miałam w poniedzialki, srody i piatki stosowac epiduo, a w pozostale dni tyodnia metronizadol - w te dni jak bralam epiduo było chyba lepiej, aczkolwiek skóra była zaczerwieniona i piekła) ) a jak dostałam to antybiotyko-podobne coś o tej samej nazwie to masakra... a nie widze innego podowu tego wysypu. po prostu 2 dni jka zaczelam brac te tabletki zaczely mi wyskakkiwać pryszcze. już bedzie jakies 2 tygodnie jak skonczylam to brac a syfy pojawiają sien nadal...

Gość ultrafioletowa
moze po prostu cera ci sie w ten sposob oczyszcza... wszystko spod skory wychodzi na wierzch...wiem, ze niektore specyfiki dzialaja w ten sposob... nie wyciskaj tego przypadkiem, a do dermatologa tak czy inaczej sie wybierz, albo chociaz zadzwon!

albo sie skóra oczyszcza albo masz uczulenie. jakies dodatkowe odczuia poza tymi "guzami"? swędzenie, pieczenie, ból, ściągnięcie skóry?