Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała zalamana

Baaardzo małe piersi - dlaczego?

Polecane posty

Gość mała zalamana

Witam! Jestem załamana, bo odkąd pamiętam moje piersi są małe, naprawdę bardzo małe, prawie ich nie ma:( Mam wrażenie, że wcale nie urosły i zatrzymały się w rozwoju na samym starcie. Jest to mój odwieczny problem i powód ogromnych kompleksów. Czekałam, czekałam z nadzieją, że jeszcze zaskoczą i zaczną rosnąc, ale nie.. Nie jestem nastolatką, więc już tracę nadzieję, że będę mogła pokazać się na plaży w normalnym bikini, a nie wstrętnym push-upie, z którym się nie rozstaję, bo inaczej wyglądam jak mały chłopiec:( Dodam, że kobiety w mojej rodzinie raczej mają czym się pochwalić. Jak myślicie czym to może być spowodowane? Jakieś zaburzenia hormonalne czy jak? Czy jest ktoś w podobnej sytuacji?

Gość yyyaaaooo
no niestetety ja jestem, mam 21 lat, i coz tez nie ma sie czym pochwalic, zawsze zazdroszcilam kolezankom, kuzynkom, teraz tez, ale coz zrobic, nie kazdy jest idealny a male jest piekne :)

Gość rfrgter
to tak,jakbys sie oytala czemu ktos ma male uszy albo dlonie..zycie...mozesz przytyc albo zaczac brac antykoncepty, a czy nosisz dobrze dobrane staniki? nie jakies tam 75AA?

Gość frrtdg
z tym przytyciem to mit, kobiety o malych piersiach na ogol tyja na brzuchu, udach wszedzie ale nie na biuscie :)

Ale odpowiednio dobrany stanik to podstawa i wiele zmienia, i w wyglądzie biustu i w postawie właścicielki. Nosisz push up, wiec pewnie nie masz pojęcia o dobrze dobranym staniku i nosisz za luźne 75A. Zmierz się bardzo ciasno pod biustem na wydechu i luźno w biuście, to pomogę dobrać rozmiar, w którym Twój biust będzie wyglądał i czuł się lepiej niż w push upie, który go gniecie i co najlepsze zmniejsza, spycha gąbką pod pachy, rozpłaszcza :) I masz piersi pod pachami zamiast z przodu.

Gość małobiuściasta nastka
Głaszczka, to ja bym Cię bardzo prosiła o pomoc;d Też nie mam piersi;d i noszę puszapy;d Tyle się naczytałam o tym właściwym dobieraniu staników i nadal mało rozumiem haha;d Pod biustem mam 68 a w biuście 79 (tak, wiem nie mam biustu;d) Z tych różnych artykułów wynika że 65D... Możesz mi doradzić? ;) Z góry dziękuję

I jeszcze;d bo to zawsze mnie dręczyło;d Skoro laska, która ma miseczkę (źle dobraną) 75A a powinna nosić te 65D to co powinna nosić laska, która obecnie nosi 75 D? Tam ktoś kiedyś pisał, że im mniejszy biust tym większa miseczka... to te wielkobiuściaste mają na siłę cisnąć się w B, czy C? Czy w drugą stronę, jakieś J?

Gość wiecie co+1
ja juz kupowalam stanik wg Waszych rad 65 E - śmiech na sali, a płaska jak decha,. Stanik przyszedł a ja mogłabym jeszcze wepchać w niego 2 pary skarpet to by grało. Standardowo nosze 75 B i to stanik, który mi pasuje :)

Nikt Ci nie powiedział, że wyznaczony rozmiar w 100% będzie dobry. Mi kalkulator liczy 60E, a do 60E ja też mogę sobie skarpetki włożyć. Noszę 65D, miałam to szczęście, że trafiłam od razu. Do 75B przenigdy nie wrócę. 68/79 to nie będzie 65D Tylko 65B w polskiej i 30B w brytyjskiej rozmiarówce. Ewentualnie 60C/D jakby Ci w tych 65 było za luźno. To nie jest tak, że jak nosisz 75A to odpowiedni rozmiar to 65D. Ja przeszłam z 75B na 65D, ktoś moze przejść z 75B na 65E, a ktoś na 60G. Wszystko zależy od wymiarów. Ja mogę mieć wymiary 66/84 i nosić 75B i koleżanka może mieć 69/90 i nosić 75B i w obydwu przypadkach rozmiar 75B będzie zły, a prawidłowy wyjdzie nam zupełnie inny. Nie ma reguły, że 75A zamienia się w to a 75D w tamto. Jest tylko reguła: zmniejszasz obwód, zwiększasz miskę. Więc takie źle dobrane 75(34)D to mogą być okolice brytyjskiego 32E, 30FF, zależy od wymiarów. :)

A z tym "im mniejszy biust tym większa miseczka" pewnie chodziło o obwód zamiast biustu. To co już napisałam, zmniejszając obwód, zwiększamy miseczkę. Z tego powodu, że 75B i 65B to nie jest taka sama miska z różnym obwodem, tylko miska w 65B będzie o wiele mniejsza. Więc "odpowiednikiem" 75B będą okolice 65D. I tak jest, sama porównywałam kiedyś miski w tych dwóch rozmiarach. Prawie takie same, tylko obwód w 65D znacznie krótszy. Bardzo dobrze obrazujące to zdjęcie: http://stanikomania.blox.pl/resource/75Cversus65E.jpg

Czyli takich strasznych błędów nie popełniam... Do niedawna nosiłam biustonosze 75B, ale były o wiele za luźne to je skracałam... Mam z dwa 70B ale też są za luźne, pytałam o mniejsze ale w każdym sklepie ze mnie cisnęły, żebym nie przesadzała, że aż tak chuda jestem... i że nie ma takich

No właśnie nie wiedziałam jak to napisać dlatego ujęłam, że ktoś przechodzi z 15 D na jakiś... To może inaczej, jak kobieta ma te 70 pod biustem i 110 w biuście (chyba gdzieś tyle ma się przy D, E?) to jaki powinna nosić? Ale polski nie brytyjski...

rozmiar na 70/110 to polskie 65...R :) Przesadziłaś troszkę z tym 110, 75ABCD każdy nosi jak chce, nieważne czy w biuście 85, 90 czy 95, nosząc za luźne 75ABCD nikt się raczej nie mierzy, staniki są kupowane na oko, a nie na biust. Dobrze dobrane 75D jest na osobę mającą troche ponad 80cm pod biustem mierzone bardzo ciasno na wydechu i 94cm w biuście. Ale ktoś może nosić sobie 75D, podczas gdy powinien 65G czy H

Ekspedientkami w za małym i za luźnym 75C się nie przejmuj, jeżeli chcesz kupić coś stacjonarnie to wybierz się do któregoś sklepu z mapy: http://stanikowamapa.prv.pl/ Tam nikt nie będzie Cię wyśmiewał, panie Ci na pewno pomogą wybrać coś odpowiedniego. Ale przed pójściem zajrzyj na stronę danego sklepu albo zadzwoń i upewnij się, że dostaniesz rozmiar 65B. Producenci często szyją dopiero od D, ale sa też tacy z pełną rozmiarówką, musisz się tylko dowiedzieć czy będzie akurat tam gdzie chcesz iść. Ale musisz liczyć się z tym, że będzie drogo. Jeżeli nie masz 150zł na stanik, to warto polować na Allegro, zdarzają się porządne staniki za 20-30zł

No ok;d Czyli ja mam nosić 65 B bez puszapu i będzie normalnie wyglądało? I gdzie to znaleźć..?

Gość plaskaaa askaaa
mnie też wnerwiają te wasze porady, z całym szacunkiem, ale kurna tak szczerze same powiedzcie: co byście wybrały - mieć idealnie dobrany stanik, a wyglądać jak całkowita decha, tak, że az wstyd by was ogarniał, czy wybrać większy, nie 'dobrany idealnie' push-ap, ale wyglądać normalnie i przynajmniej mieć jakikolwiek widoczny biust pod bluzką, te rady przydadzą się dużym cyckom, ale nie małym i bardzo małym, a zwłaszcza całkowitym deskom, już do końca życia pozostaje mi nosić za duże staniki i wcale nie przejmuje się tym że coś mi opadnie, lub coś zacznie zwisać, bo nie ma co, mogłabym biegać dzień w dzień bez stanika a zawsze będą sterczące, więc tym bardziej zbędny mi dobrze dobrany stanik

Gość takpytamtylko
A pomyślałaś, że można mieć idealnie dobrany stanik I NIE WYGLĄDAĆ jak decha? ;P

Gość plaskaaa askaaa
przy mikroskopijnych cyckach nie ma takiej opcji, niestety

Z wymiarów wypada na 65B, w praktyce może być różnie. Mówisz, że nosiłaś 75B, czyli coś tam musiałaś wkładać, a 65B jest dużo mniejsze niż 75B. Możesz poszukać w sklepach z mapy, podałam CI wyżej, jeżeli nie, to może sklepy internetowe, takie jak onlyher.pl, bellami.pl, dopasowana.pl, nie pamiętam co tam jeszcze. No i allegro http://moda.allegro.pl/audelle-lepel-rosa-30b-65b-wysylka-0-zl-i1239469959.html#gallery http://moda.allegro.pl/audelle-lepel-honeycomb-30b-65b-wysylka-0-zl-i1239469432.html#gallery Z tańszych nie ma nic za bardzo, możesz próbować z M&S, ale oni nie mają unormowanej rozmiarówki, może trafisz dobrze, może źle. http://moda.allegro.pl/m-s-lemon-padded-plunge-30b-65b-nowy-i1243788325.html Albo 60C: http://moda.allegro.pl/listing.php/search?string=28c&from_showcat=1&category=75994&change_view=1 Masz kilka staników Panache, są bardzo dobre :) Brytyjskie marki są lepsze, mają lepszą jakość i konstrukcję, dlatego lepiej kupić brytyjczyka. Odpowiednikiem 65B jest 30B, odpowiednikiem 60C jest 28C Jak wpiszesz 28D to masz jeszcze większy wybór, ale zostałabym chyba przy 30B, 28C

Właśnie też się obawiam, że jak se walnę taki 65B to bedą malutkie... 75 B wygląda na małe a co dopiero takie 65... Już chyba wolałabym te 65D

Nosiłam kiedyś push upy 75B, mam małe piersi. Po zmianie rozmiaru mój biust w takim miękkim staniku: http://moda.allegro.pl/panache-cleo-george-36g-80g-tez-34gg-80gg-i1239138163.html#gallery w moim rozmiarze 65D wygląda na taki sam jak w tej skorupie 75B. Za to w lekko usztywnianym 65D mój biust wygląda o wiele lepiej niż kiedyś, jest po prostu zebrany a nie schowany gdzieś pod pachami, pod gąbką. Do tego biust zaczyna mi wracać na swoje miejsce, czyli do przodu. Do tej pory był pod pachami, bo zniszczyłam go tym Twoim cudownym push upem, teraz przybywa mi cm.

A co najważniejsze, w końcu polubiłam, a nawet pokochalam swój biust, nie mam już żadnych kompleksów i jestem z niego dumna. Mimo że jest mały.

To Ty masz wymiary 66/84 czy tylko taki przykład podałaś? Przeglądałam te linki... mój biuścik wygląda podobnie w moich stanikach... to sprawia wrażenie jakby były takie wypchane... wydaje mi się, że przez puszapa, tylko też nie chcę całe życie kupować takich staników, bo to chyba nie wpłynie dobrze na ich kondycję.

To nie masz powodu do kompleksów... wiele bym dała, żeby mieć 18 cm różnicy ;)

Gość zyd_em_jestem
meskie nasienie dziala najlepiej na porost piersi....