Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiulek8803

Czy cos jest ze mna nie tak?!

Polecane posty

Gość asiulek8803

Jestem w ciazy i to dla mnie zupelnie normalne ze przytyłam. Jesli chce sie do niego przytulic on jesli juz to odwzajemni to robi to z taka łaska ze płakac mi sie chce... A seks ostatnio uprawialismy chyba w drugim miesiacu ciazy... I choc mu ufam (albo ufałam, juz sama nie wiem) ciezko jest mi uwierzyc ze facet ktory wczesniej potrafił robic to 3 razy dziennie nagle potrafi tyle miesiecy bez seksu wytrzymac... Wogole nie chce poczuc jak dzidzia kopie, nie chce ze mna jezdzic na badania usg( raz bylismy na jednym razem to został na korytarzu:() nie wspominajac o zakupach dla malej ( to juz 8 miesiac a on ciagle powtarza ze mamy czas) Gdy mowie mu ze sie zmienil i pytam dlaczego czy mozemy porozmawiac on zawsze odpowiada ze nie ma czasu albo ze ja wymyslam... Naprawde kiedys był świetnym facetem, ale teraz pomimo ze go kocham całym sercem nie wiem czy jest sens bycia dalej razem tylko ze wzgledu na dziecko....

Chyba po prostu nie nadaje się na ojca... Moj chłopak ma 20 lat a jestem w 6m-c i jest bardziej zaangażowany... Ile macie lat?

to dla niego tak samo trudna sytuacja jak dla ciebie większość facetów nie potrafi okazywać uczuć i hmmm "gadanie do brzucha" ich po prostu nie bawi bo nie widzą w tym sensu nie chciał iść na usg i to dla mnie tez nie dziwne mój mąż też ze mną nie chodził i nie chodzi bo dla niego to po prostu badanie i nie widzi potrzeby oglądać małego w brzuchu a co do seksu to może się boi żeby dziecka nie skrzywdzić? jak mój się dowiedział o ciąży (pierwszej bo teraz to wiadome było że koniec z seksem od razu) to kazał mi zapomnieć o seksie bo się boi by dziecku krzywdy nie zrobić (przed ciążą to nie 3 ale i 7 razy dziennie potrafił) i w sumie miał rację bo okazało się że zagrożona była spróbuj z nim na spokojnie porozmawiać ale nie na zasadzie "zmieniłeś się, nie kochasz mnie itp" tylko "kochanie dlaczego nie chcesz się ze mną kochać" a tematu usg nie poruszaj bo jak mówię dla facetów (w 90%) to żadna frajda tak więc jak widzisz mój miał bardzo podobnie a lepszego ojca dla mojej córeczki to ze świeca szukać :)

Gość asiulek8803
Ja 24 a on 28lat. Jestesmy w zwiazku 6 lat, a o dzidzie staralismy sie rok, i oboje chcielismy tego dziecka on zmienił sie nagle.... Z czułego i kochanego w oschłego i nawet wrednego faceta....

a i kwestia zakupów mój tez mi zabronił czegokolwiek kupować bo się cały czas boi że może być jakiś problem i że nie donoszę i dopiero jak przyszedł i minął ten moment ciąży w którym byłam jak się Wiki urodziła to sam zaczął po sklepach biegać i kupować małemu ciuchy, pieluchy i butle :) tak więc rozmowa i jeszcze raz rozmowa podejrzewam ze z twoim może być dokładnie tak samo :) a ile macie lat? i jak długo się staraliście o dziecko bo może on tak długo czekał że teraz woli "nie zapeszyć"?

Gość asiulek8803
Mami82 jestem widze ze nie tylko mi sie taki facet trafił.... moze rzeczywiscie przesadzam i histeryzuje, ale naprawde potrzebuje duzo ciepła w ciazy( nie chodzi mi o seks, a o zwykle przyulenie) a on tego nie rozumie... Mam nadzieje ze jak ujrzy kruszynke na swiecie to znow mu sie odmieni na lesze.... teraz i tak jestem załamana i boje sie ze zostane sama z malutka/...

Gość asiulek8803
Jejku dla mnie to malenstwo jest całym swiatem!!!! Juz teraz kocham je ponad wszystko, a on zachowuje sie tak jak by nic sie nie zmieniło, do cholery oboje go chcielismy sama sie nie zaplodniłam... A jak ostatnio probowałam z nim rozmawiac to stwierdził ze brzuszek go brzydzi....:(

Gość no to musicie ze soba
powaznie porozmawiac. Spytaj sie wprost dlaczego sei tak zachowuje. Dla mnie to nie jest normalne. Moj nie opuszcza ani jednego badania, jest na kazde moje skinienie, spelnia kazda zachcianke, potrafi masowac pare godzin dziennie. Moze twojego przerazilo to wszystko, moze tez widzi jak bardzo sie zmienilas, ze odstawilas go na drugi tor.

dla faceta ciąża to tez olbrzymia zmiana i daj mu czas się oswoić weź poprawkę że dla ciebie to już jest twoje dziecko bo czujesz ruchy bo wiesz i widzisz na usg jak się rozwija a dla niego na chwilę obecną to jeszcze apstrakcja, on tylko widzi twój brzuch zobaczysz jak się dziecko urodzi będzie inaczej :) daj mu szansę poczuć że jest ojcem a co do tego że potrzebujesz bliskości i czułości hmmm powiedz mu to że bardzo chcesz się przytulić ale nie mów o dziecku tylko o twoich potrzebach :)

Kochana, jeżeli oboje chcieliście mieć dziecko, staraliście sie o nie, to uwierz, ze Twój mężczyzna też kocha to maleństwo, tylko tak tego nie okazuje :) Może rzeczywiście brzydzi się (albo raczej boi ;) ) brzucha, fizjologii, przecież to ze wolałby Cię bez brzucha nie oznacza, ze Ciebie albo dziecka nie kocha :) Ja sie staram dopiero, też miałam okres, ze myślałam, że mój tak naprawde nie chce dziecka- nie płakał ze mną za każdym nieudanym razem, nie liczył dni płodnych/ niepłodnych i tak dalej... :D dopiero niedawno zrozumiałam, że on to przeżywa na swój, męski sposób ;)

Domyślam się też, ze jeżeli sie w końcu kiedyś uda, to mogę zapomnieć o godzinnym masowaniu stóp czy wspólnych wypadach po sklepach ;) ale nie każdy facet to lubi

Gość asiulek8803
I wlasnie to tez mnie boli ze nie pomaga mi w codziennych obowiazkach... W nocy nie przynosi do łozka owoców czy słodyczy, wogole dodam ze nie spimy razem, bo on twierdzi ze mu nie wygodnie...

Naoglądałaś sie reklamy lodówki Beco czy Beko :P Myślisz, że facetowi po pracy chce sie wstawać w nocy i przynosić Ci jedzenie? Nie wymagasz zbyt wiele? Co do spania wspólnego- może on się boi że coś Ci zrobi przez sen, nie wiem...

mój jest pół na pół tzn. do brzucha gada, głaszcze, na usg chodzi, wypytuje ile mały waży, jak się rozwija itd na zakupy absolutnie nie chce chodzić, tylko słyszę szybko i szybko :) a co do seksu to mieliśmy zakaz do 22tc i potem nadrabialiśmy zaległości, ale ostatnio było bardzo dziwnie, bo synek w trakcie seksu zaczął mocno kopać, wystawiał stópkę i nie mogliśmy się skupić. Jakoś tak głupio nam się zrobiło, że on tam jest i odechciało nam się :) Tylko, że mąż powiedział mi wprost, że źle się czuje i woli poczekać z seksem Uważam, że powinnaś pogadać z facetem. Wytłumaczyć czego oczekujesz i zapytać, co On czuje

Gość asiulek8803
Ehhhh... Moze jednak on na swoj meski sposob przezywa ciaze... Juz sama nie wiem... Moze sie zmieni... Czas pokaze.... Dziekuje za wszystkie odpowiedzi...