Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co sie ze mna dziejeee

POMOCY! czuje sie strasznie fizycznie teraqz chyba skok cukru albo ciśnienia?

Polecane posty

tak mną trzesie , czuje drgawki masakra...miewam tak czasem nie wiem od czego... nie mam cukrzyycy przecież... zaraz zmierze puls ...

107/69 puls 74 ktos umie zinterpretowac?

Gość jak nic hipoglikemia
spadek cukru czyli hipoglikemia jadasz za duzo weglowodanow zmien diete ,wiecej warzyw ,pieczywo pelnoziarniste ,zero slodyczy

Gość jak nic hipoglikemia
spada ci cukier ,nie musisz miec cukrzycy jedz tak jak wyzej ,miewam to samo

a niedawno miaam pobieran krew i nic złego ne wyszło...może nie były to badania pod kątem cukrzycy, nikt w rodzinie nie ma...ale racja jem mnóstwo cukru, slodyczy, czekolada, rogaliki :( nie jestem nawet gruba, ale czuje że tylko to daje mi energie, warzyw też trochę jem , za to miesa wcale

własnie zjadłam 7daysa i już mi lepiej czytałam o tym na wikiepdii - i z objawów miałam tylko drgawki i napiecie miesni , zaburzenia koordynacji ruchowej., podwojne widzenie , i pisze tam że teraz mam odpocząć a ja chciałam własnie pocwiczyc troche;/

Gość zrob jak pisalam
no walsnie ,ja tez tak robilam poki nie wylądowalam w szpitalu. trzymaj dietę ,wyklucz słodycze ,jadaj male posilki co 2,5 godziny. gdy jesz slodycze wydziela sie zbyt duza dawka insuliny ktora powoduje ze we krwi cukier szybko spada,musisz sięgac po zlozone weglowodany ,z ktorych cukier uwalnia sie wolno w organizmie. i to wystarczy ale to dieta na cale zycie

miałam takie okresy w życiu że nmnie skręcało od słodyczy i jadlam tylko ostre/słone rzeczy a teraz jak idzie zima to mnie bierze na słodycze znowu :( "Hipoglikemię różnicuje się z zaburzeniami psychicznymi" - co to znaczy różnicuje sie z ? bo ja mam torche zaburzen

Gość zrob jak pisalam
jesli kasza to gryczana,makaron razowy,pieczywo razowe,mąka razowa,owoce-2-3 szt dziennie ale nie winogrona,warzywa surowe bez ograniczen i nie za duzo kawy w ciagu dnia,gora 2 -3 cukru zero ,jesli juz to slodzik pa:)