Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam juz dosc

Problem ze wspollokatorka- pomozecie?

Polecane posty

Gość mam juz dosc

Czy moge tak po prostu wyrzucic wspollokatorke? Nie chce juz z nia mieszkac, mam jej dosc. Czy moge wiec jej powiedziec ze ma sie wyniesc z dnia na dzien? Dodam ze nie ma zadnej umowy podpisanej

Gość pomocna_dłoń
zalezy czyje jest mieszkanie...jak Twoje to pewnie ze mozesz.tylko moze nie z dnia na dzien tylko daj jej jakis czas na znalezienie nowego lokum

Gość radiowóz na sygnale
przyzwoitość nakazuje ją o tym powiadomić i dać jej kilka tygodni na znalezienie nowego mieszkania 🖐️

Gość mam juz dosc
mieszkanie jest mojego brata, ale on w nim mieszka i to ja jej wynajelam pokoj. Nie wiem czy dac jej czas, bo pewnie sie okaze ze teraz nic nie moze znalezc i bedzie siedziec jeszcze miesiac a ja chce by sie wyniosla jak najszybciej

Gość mam juz dosc
mialo byc ze moj brat w nim nie mieszka

Gość pomocna_dłoń
daj jej 2 tygodnie a jak nic nie znajdzie to trudno, niech wraca do rodzicow i dalej czegos szuka

Gość radiowóz na sygnale
więc ustal jasno granice, że ma powiedzmy dwa tygodnie na znalezienie chałupy, potem masz w dupie czy je znalazła, czy nie i ją wywalasz. bo tak z dnia na dzień wywalić kogoś na bruk to trochę chamskie. dlaczego masz jej dość?

Gość mam juz dosc
ja z nia juz wytrzymac nie moge.Mam dosc chowania wszystkiego po katach i zastanawiania sie czy wlazla do mojego pokoju, mam tez dosc jej chlopaka ktory czesto na noc przychodzi. Chce miec wreszcie swiety spokoj i dlatego zalezy mi aby jak najszybciej sie wyniosla

Gość mam juz dosc
dziewczyna jest po prostu bezczelna. Na poczatku bylo ok, ale potem zaczela przeginac. Rusza moje rzeczy, jak wywiesilam pranie na balkonie to juz dwie bluzki mi zginely, a potem przypadkiem sie znalazy. Przylazi jej chlopak czesto, pija piwo, dra sie, zachowuja sie jakby byli sami. Ja nie mam ochoty go rano widywac kilka razy w tygodniu. Zaczela np. uzywac mojego szamponu, kosmetykow no i jak sie okazalo wlasnie ciuchow. Zwracalam uwage ale to nic nie dalo. Na dodatek rozwalila mikrofalowke w kuchni i do dzis jakos kasy nie moze oddac.

Gość Daj jej tydzień i niech
wypada . Ale wcale nie musisz , to Twoje mieszkanie i możesz ją wywalić z dnia na dzien .

Gość mam juz dosc
Aha czyli jak jutro przyjedzie to moge jej powiedziec ze ma do wtorku spakowac rzeczy i sie wyniesc? A jesli nie bedzie chciala? To dosc dziwna osoba, ona strasznie tu chce mieszkac wiec mysle ze moze nie chciec sie wyniesc

takie osoby podstepem ....powiedz ze ktos z rodziny nie ma sie gdzie podziac i trzeba zwolnic miejsce koniecznie ...

Gość mam juz dosc
ona w to nie uwierzy. Wie dobrze ze mam jej dosyc i pewnie domysla sie ze bede chciala ja wywalic, ale nie szuka innego mieszkania. Ostatnio jak jej powiedzialam ze jak ruszy raz jeszcze cos mojego to sie bedzie musiala wyprowadzic to stwierdzila ze ja przesadzam ze ona nic nie robi nic nie ruszala i nie widzi powodow zeby sie wyprowadzac bo dobrze jej sie tu mieszka i ta lokalizacja jej odpowiada. Potem nawet przyszla i powiedziala ze moze placic wiecej ale chce tu zostac. A ja wlasnie nie mam zamiaru juz z nia dyskutowac, chce jej powiedziec ze ma zabierac swoje rzeczy i spadac

Gość jedno wam powiem
jeśli jest u ciebie zameldowana to nie pozbędziesz sie jej tak łatwo

wtedy unikniesz spiecia z niesympatyczna dziewczyna bedzie musiala zrozumiec,nawet popros kogos niech na niby sie wprowadza no i laska nie ma wyjscia ....

Gość kicia8426428
j/w napisz że rodzina się sprowadza czy coś i niech spada

Gość luka999
jeżeli nie masz umowy, to możesz. ona może donieść, że wynajmujesz nielegalnie (nie odprowadzasz podatku za wynajem). prawdopodobnie o tym nie pomyśli, więc zwyczajnie ją wykop.

Gość mam juz dosc
nie jest zameldowana, a w rodzine nie uwierzy. Ja jej powiem normalnie ze ma sie wyniesc tylko chodzilo mi o to czy moge ja tak z dnia na dzien wywalic

Gość baba pirotechnik
właśnie uważaj, żeby na ciebie nie doniosła, bo jak się wkurwi to różne pomysły przychodzą człowiekowi do głowy. wiem po sobie, bo już mam taki donos na koncie :classic_cool:

Gość mam juz dosc
nie mam dochodu z wynajmu wiec nie mialaby co donosic

Gość pomocna_dłoń
daj jej jakis czas a jak nie wyprowadzi sie to wystaw jej rzeczy za drzwi, zmien zamki i tyle.

Gość kicia8426428
baba pirotechnik i co? kare CI dali? autorko za darmo jej wynajmujesz osz Ty głupia ;) męczyć się tak z nią za darmo

Gość mam juz dosc
za darmo to jej nie wynajmuje:P Placi czynsz i polowe oplat. Wlasnie myslalam ze jak cos to wywalic jej rzeczy ale nie wszystko dalabym rade i dlatego chcialabym by sama sie wyniosla.

Gość kicia8426428
to się nie zastanawiaj niech spada daj jej czas do poniedz/wtorku i już

Gość mam juz dosc
no wlasnie nie pozwalam. Na poczatku pytala czy bedzie mogl czasem przenocowac to powiedzialam ze ok i jak przyszedl raz na dwa tygodnie na noc to mi to nie przeszkadzalo. A potem ja wyjechalam na wakacje to sie zmrowil i zaczal chyba przylazic dzien w dzien. Powiedzialam jej i jemu ze nie zycze sobie tak czestych wizyt i byl spokoj 3 dni a potem znowu to samo wiec mam dosc i chce ja wyrzucic bo nie bede z ta kretynka wdawac sie w dyskusje.

Gość mam juz dosc
no to jej powiem jutro, a w poniedzialek zmienie zamki na wszelki wypadek. Jak bedzie chciala zabrac rzeczy po pracy to bede w domu, otworze i juz. Niech wie ze nie ma juz kluczy i prawa do mieszkania u mnie