Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość denerwuje mnie........

13 dzieci, 14-ste w drodze i zala sie ze nie maja na chleb...

Polecane posty

Przeczytalam chyba przedwczoraj w jakims czasopismie o rodzinie, ktora ma 13 dzieci, 14-ste w drodze i zala sie, ze nie maja na jedzenie, ledwo im na chleb wystarcza juz nie wpsominajac o ubraniach, srodkach czystosci, ksiazkach do szkoly itp...ale nie pomyslala o tym zeby juz wiecej dzieci nie robic!

żal mi tylko tych dzieci z takich rodzin, ale rodzice powinni jak dla mnie wpierdalać suchy chleb na co dzień, żadna pomoc się nie należy dla debili. każdy by mógł tylko dzieci robić i czekać na mannę z nieba, ale normalni ludzie ciężko pracują i zabezpieczają się, jeśli nie stać ich na wychowanie kolejnych dzieci.

i to nie jest pojedynczy przypadek. Wiele razy czytalam o takich rodzinach. Gdy kogos na to stac niech ma nawet 15 dzieci, ale jezeli nie ma sie nawet na jedzenie to po co robic kolejne dzieci? Nie ejstem w stanie tego zrozumiec. Rodzumiem, ze mozna kochac dzieci, marzyc o rodzinie wielodzietnej ale trzeba zapewnic im jakies godziwe warunki zycia. I dlaczego nie pomysla o chociazby stosunku przerywanym, najtanszych prezerwatywach, o metodzie kalendarzykowej...kupno tabletek antykoncepcyjnych jest tansze niz utrzymanuie kolejnego dziecka..ehhh brak slow...nie wiem czy to przez brak edukaji czy co?

ale najbardziej wkurza mnie przedstawianie takich rodzin w mediach - w gazetach, czy reportażach, pokazują ich jako ofiary biedne, pokrzywdzone przez los, że tak klepią bidę, nie mają na to, na tamto, i zaraz numer konta podany, aby ludzie się litowali i przesyłali im pieniądze. a z jakiej racji???? ja rozumiem wspomagać ludzi niepełnosprawnych, czy chore dzieci, bo nikt nie jest winny choroby, ale z jakiej racji dawać kasę za darmo zdrowym, poniekąd normalnym ludziom, którzy są zwyczajnie tępi i uważają, że jak oni naklepią dzieci, to już całą reszta świata ma obowiązek im pomagać :P

Gość agatka 1234
o jakiej antykoncepcji wy mowicie, ??? zaloze sie ze te patologiczne rodziny sa katolikami i uwazaja ze to jest grzech. Bo przeciez nie wolno gumek, ani tabletek, o kapturkach nie wspominajac, przeciez ksiadz mowil, ze tego nie wolno itp.

Gość bleblekot
zamknijcie ryje!! dzieci to dar od Boga!!!!!!!!!!!

Gość kalloss
mnie najbardziej zastanawia gdzie oni maja mózg podczas kolejnego jebania ?????? chyba w dupie :O ma tych dzieci pare , widzi ze nie dale juz kurwa rady, to nie -tzreba robic dalej ani grosza dla takich debili!!!!!!!!!!!!!

no wlasnie...wszyscy maja im pomagac, a w sumie z jakiej racji? To ich wybor...pomagac to mozna powodzianom, ludziom glodujacym z powodu wojny czy nieurodzaju krajach 3goswiata...

Gość anymous____
anyżówka 🖐️ dokładnie, ja zawsze wysyłam jakies sms na ciezko chore dzieci, ktorych rodzice pracuja, ale nie stac ich dac 30 tys zl mies na lek czy rehabilitacje... Ale z jakiego wzgledu mam dawac komus, kto bezmyslnie narobil sobie dzieci??

Gość Zgadzam się....
Mamy w okolicy taką rodzinę. 8 dzieci, pracuje tylko ojciec, kokosów nie zarabia, mieszkają w dwóch pokojach z kuchnią. Mój tata powiedział kiedyś, że gdyby on miał ósemkę dzieci i ich sytuację to by po nocach nie mógł spać, myśląc o tym za co je wykarmić, ubrać, wykształcić. No ale moi rodzice ósemki dzieci nie mają, poprzestali na drugim, no pewnie jakby się jakieś trzecie trafiło ( wiadomo przypadku chodzą po ludziach, nawet jak się zabezpieczają ) tragedii by nie było ( ale teraz to szanse już marne) . I też ciężko pracowali, nikt im niczego nie dał, sami na wszystko zapracowali. Najgorsze jest to, że często te dzieci potem są nauczone, że im się należy....

Gość ale jak wam powiem że
nienawidzę dzieci i nigdy nie chcę mieć własnych, ani jednego - to powiecie, że kto będzie zarabiał na moją emeryturę i co za egoizm. To jak w końcu jest? Jakbym powiedziała, że chcę tylko jedno, to dowiedziałabym się, że je krzywdzę, że jedynacy mają przegrane życie poza tym i tak pogłębiam niż demograficzny. Więc co? Tylko dwójka jest moralnie poprawna?

Gość Amour
Na gumki im nie starczyło. -,-

no tak, mops, pcpr, pomoc gminna, caritas...a powodzianie mieszkaja w kontenerach i dostana jednorazowa pomoc ehhh szkoda gadac

Ale dlaczego nie mają na podręczniki? Dzieciom przysłuje stypendium w wysokości 128 miesięcznie oraz dla dzieci w klasach 1-3 darmowe podręczniki :O 128 zł miesięcznie to 1280 zł w roku szkolnym na jedno dziecko, za to naprawdę można kupić podręczniki, przybory szkolne, dresy, adidasy, kapcie. Przykro mi to stwierdzić, ale rodziny wielodzietne często dostają całkiem niemałą kasę, problemem jest, że rodzice nie umieją jej rozsądnie wydać. :O

Gość barbarafggfg
a tak apropo tematu, przeczytajcie sobie artykuł na str. "atochuj.pl" autora :anonymous jedno zdanie jest rozbrajajace" "Na piwo mają, na fajki mają, na cyfrowy polsat i plazmowy telewizor też, ale na antykoncepcję kurwa NIE! " http://www.atochuj.pl/biedne-wielodzietne-rodziny/

ale jak wam powiem ze - jak ktos nie chce miec dzieci- jego sprawa...chce miec jedno dziecko - oki, 2,3,4,5-niech nie ma wcale albo niech ma ile chce tylko niech je robia z glowa, tak zeby ich bylo stac na utrzymanie rodziny.

jeśli powiem, że usunęłam ciążę, bo nie mam warunków finansowych, to dowiem się, że to czysty egoizm, na pewno bym sobie poradziła, tylko z lenistwa postanowiłam zabić, co?

Gość barbarafggfg
ale jak wam powiem że ======> nie potepiam cie, to twoje zycie, ja bym chyba tak nie potrafila, pewnie oddalabym do jakiegos "okna zycia" czy cos w tym rodzaju. mam tylko nadzieje, za za pare lat nie wpadniesz w paranoje albo depresje z powodu wyrzutów sumienia, 3maj sie 🖐️

aboracja to zupelnie inny temat wiesz? wiec nie prowokuj niepotrzebnie.

3mam:)

Gość aliessa
denerwuje mnie........ a melisy próbowałaś?? ;)

Gość aliessa
zajebać wszystkich

tak pilam melisse;p

Gość jary wikary
żeby tyle bachorów naklepać,to albo trzeba byc debilem,albo ortodoksyjnym katolem,co na jedno wychodzi,hhahahaa