Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kafeterianka252

Czym pomalować sklejkę??????????????????????????????????????????????????????????

Polecane posty

Gość Kafeterianka252

mam meble ze sklejki oklejone okleiną, zniszczyły sie trochę, chcialabym je pomalować, bo z oklejaniem za dużo zachodu... Tylko nie wiem jak sie za to zabrać. Proszę o pomoc

Gość zgagaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Nie wolno malować sklejki!!! Starą musisz zedrzeć zakupić nową (jest duży wybór w sklepach) i przykleić. Jezeli pomalujesz farba nie będzie się trzymała i zniszczysz meble.

Gość Kafeterianka252
ehh no trudno... A gdzie taką okleinę można kupić??? I ile kosztuje w takim zwyklym sklepie? No i czy musze zdzierać starą? nie wystarczy że po prostu przykleję?

Jeżeli jest zniszczona porozrywana ,pocięta to musisz starą zerwać.Jeżeli jest gładka i bez zrysowań to naklejaj nową na starą.Nie orientuję się co do cen ale jest bardzo duży wybór a niektóre cudne. Najlepiej wpisz w wyszukiwarkę , może to coś pomoże.Mój brat jest stolarzem więc coś tam wiem.

Gość Kafeterianka252
tzn, postawiłam świeczke i pozostawiala plamy których nie da się zmyć a jeszcze chce odświeżyć meble przed narodzinami dziecka

Weż papier ścierny ,poszlifuj te miejsca na których są plamy.Jeżeli uda ci się zrobić to gładko to będzie ok ,możesz kleić. Jeżeli mogę ci zaproponować to ja wymieniłabym przy okazji uchwyty do mebli, to zmieni całkowicie wystrój mebelków.Znajdż kogoś do pomocy ,sama nie poradzisz tzn. mierzenie okleiny,cięcie, klejenie.Musisz wszystko zrobić bardzo dokładnie, ale uda ci się.