Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawe jak to będzie!........

Wazne pytanie. od 2012 6 latki idą do pierwszych klas beda prędzej kończyły szko

Polecane posty

ly. chciałam zapytać kto da prace takiemu np 16 latkowi po zawodówce? mam 3 dzieci każde z nich poszło gdzie indziej do szkoły. córka kończyła LO w wieku 18 lat syn technikum w wieku 19 w tym roku mój najmłodszy syn skonczył szkołe zawodową a urodziny ma w grudniu i mimo ze ma propozycje pracy kazdy mówi że dopiero gdy ukonczy 18 lat. od 2012 dzieci maja iść o rok wczesniej do szkoły wiec ktoś może mi odpowie kto ich zatrudnii gdy jeszcze o rok wczesniej pokonczą szkoły?

up

Gość kobieta o krzywym wzroku ;)
Pani minister z krzywą grzywką tak daleko wzrokiem i swoim ciaśniutkim umysłem nie sięga. Bo przecież wszyscy idą do LO i na studia, a nie do jakichś tam zawodówek, nie ??? A robić nie ma komu, bo fachowców brakuje :o

Gość Działaczka
TY se jaja robisz czy na serio mówisz? obecnie do 1 klas sie idzie w wieku 7 lat czyli liceum konczy sie w wieku 18/19 lat (rocznikowo najczesciej 19) a tera to bedzie 18!!! wszedzie za granica tak jest. Wiec co ty za pierdoly opowiadasz ze 16 lat? 16 lat to sie ma w 3 gimnazjum/ 1 LO

do - Działaczka wiec mało sie znasz. syn kończył 2 letnią szkołe zawodową w grudniu ma 18 lat. łatwo policzyć ile sie ma jak kończy sie gimnazjum 15/16 zalezy kto jak sie kiedy urodził + 2 lata zawodówki.

Gość Działaczka
No właśnie, ale rocznikowo ma 18 lat. Minister widocznie nie przewidziała że istnieją klasy do których się chodzi 2 a nie 3 lata.

własnie wiec jesli on musi czekac od czerwca za praca a pózniej beda musieli czekac tacy urodzeni np w grudniu 1.5 roku po 2 letnich klasach zawodowych to przepraszam przez ten czas to kto mu zapewni utrzymanie? państwo jakos mu zrehabilituje to że ma niecałe 17 lat i nikt go nie przyjmnie?