Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzo dziwny problem

9 latek się... mastrubuje?

Polecane posty

Na początek proszę o niekomentowanie że jestem złą matką czy pedofilem czy coś innego. Jestem trochęzdezorientowana i nie wiem, czy biec do psychologa czy zostawić to w spokoju A więc mój synek ma 9 lat skończone tydzień temu, a dzisiaj zastałam go w wannie jak się zaspokojał. Na pytanie co robi powiedział że się masuje. Próbowałam delikatnie spytać skąd to się wzięło - odpowiedział pokrętnie że jak się przetacza po łóżku to jest mu dobrze w tych partiach. Z mężem seks uprawiamy tylko jak Krzysia nie ma w domu (a często zostaje u dziadków po szkole bo mają kilka psów i dużo kotów przygarniętych), włączone są filtry na komputerze ale i tak raczej gra i to przy mnie.... Jakby miał 13-14 lat to bym to zostawiła bo to normalne, ale 9? NA razie powiedziałam że chyba za mały jest i obróciłam to w żart, no bo krzyczeć na niego nie będę. A może powinnam?

Gość dlaczego masz krzyczec?
co w tym złego? odkrył ze to jest przyjemne i to robi. lepiej mi wyjasnij dlaczego ty mu bez pukania do łazienki wchodzisz? to mnie ciekawi. on ma prawo do intymnosci. nic złego nie robi.

Gość czesc roman
prowo

Pukam zawsze, powiedział że mogę wejść, więc nie traktuję tego jako wtargnięcie w jego intymność. Może powinnam wyjaśnić że to mocno osobiste...? A martwi mnie że tak wcześnie zaczął bo podobno od dawna tak robi

9lat to i tak późno. Poczytaj fachową literaturę, bo już 5-6 latki odkrywają swoją seksualność i jest to podobno normalne. Nie mam jeszcze dzieci, ale nawet w gazetach typu "mamo to ja" poruszają te tematy

Gość mój 2 latek
se tam dotyka. nie wiem czy to mu spawia przyjemnosc czy po prostu odkrył ze ma penisa po tym jak pozegnalismy pieluche. nieuwazam zeby to było czyms złym.

Trochę mnie to uspokoiło :) Dziękuję Przy okazji spytam może jednak jakiegoś psychologa jak porozmawiac, bo w takim ukłądzie faktycznie nie powinnam wchodzić do łazienki już mojego dużego chłopaka ;]

Gość a co w tym dziwnego?
ja to robie od 5/6 roku zycia! dodam ze jestem dziewczyna. to normalny naturalny odruch i nie ma co sie dziwic! u jednych pojawia sie wczesniej u innych pozniej. ignoruj ale wytlumacz ze to intymna sprawa i nie wolno robic tego w towarzystwie innych. tyle w temacie i kropka.

Gość bnvhgfdc
9 latkowi nawet jeszcze nie wytwarzają sie hormony płciowe, więc nie może być mu tam przyjemnie, na 100 % prowo

Gość mój 2 latek
owszem moze bo to nie kwestia hormonów. moze byc przyjemnie w sensie dotyku a nie koniecznie podniecenia sexualnego.

a co mają hormony do tego :) wpisałam w google: masturbacja dziecięca i jest wiele artykułów wg których to normalne i to już od 2-3 roku życia