Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutek i rozpacz

Nie wierzę już w miłosierdzie Boga

Polecane posty

Gość smutek i rozpacz

i bardzo mi z tym źle

Chcę Cię pocieszyć, ale nie wiem o co chodzi. Powiem więc tylko tyle: nigdy nie wątp w Jego Miłosierdzie, miej zawsze nadzieję a zły los się odwróci. Nie poddawaj się nigdy NIGDY.

Gość rfggbhghfbgh
Zaprawdę zaprawdę powiadam wam, kto słucha słowa mego i wierzy Temu który mnie posłał, ma żywot wieczny i nie stanie przed sądem lecz przeszedł z śmierci do żywota" ...powiedział Jezus. Jan. 5.24

boga nie ma ,ktory bog pozwala na te kataklizmy,ktry bo pozwala umierac z glodu ,ktory bog zabiera matke/ojca dzieciom? ten was milosierny????Bzdury mi sie pisac nie chce

Ja też mam wątpliwości. Może nie ogólnie do miłosierdzia, ale. do mojej sytuacji życiowej. Kocham kogoś, wiem ze ona nigdy mnie nie pokocha, jest z innym i jest szczęśliwa. Ale zastanawiam się dlaczego takie szczęście mnie to nie mogło spotkać, lub dlaczego takie uczucie całkowicie nietrafione spotkało własnie mnie ?

Gość sdgfsdgsdg
ci którzy ginęli w obozach niemieckich i radzieckich też na pewno do końca wierzyli że Bóg im pomoże, no ale okazało się, że Bóg miał inne plany

Ci co kierowali obozami i zabijali zapomnieli lub nie wierzyli w Boga. Czasem człowiek dostaje szansy od Niego, ale ich nie widzi i nie słyszy. Żyjemy w świecie pieniądza, biegniemy , uciekamy, walczymy, często nie zastanawiamy się nad życiem swoim i innych.

Dlaczego wy tacy ciemni jestescie?? czy Bog? w Swoich dziesieciu przykazaniach!! kazal mordowac! rabowac! gazowac! itp itd....to ludzie ludzia !! robia pieklo na ziemi....

Gość no to św Faustyna zesrała się
w Krakowie.......

Gość no to św Faustyna zesrała się
w swojej trumience.

Gość dfgsdfsgsdf
jeżeli człowiek człowiekowi robi piekło na ziemi to po co modlić się do Boga, który i tak nie wysłuchuje modłów i nie ochroni przed złymi ludźmi??? tak przy okazji, ja zaznałem piekła od ludzi którzy wcale nie byli źli

Nie chce mi sie dyskutowac na ten temat! Uwazam ze gdyby czlowiek przestrzegal " Dekalogu" mieli bysmy RAJ na ziemi!!!

Gość dfgsdfsgsdf
tak?? gdzie w dekalogu jest napisane że piękne kobiety powinny sypiać z niskimi i brzydkimi - bo człowiekowi do szczęścia nie wystarczy, że nikt go nie zabija ani mu nie kradnie

Gość kup sobie wibrator i Feminum
dzieci w Afryce mają swoich rodziców, co nas to obchodzi, że narobią bachorów, mogą sobie zupę z nich ugotować.....

Gość gdfgdfgdfgdfg
Co to za Bóg, który nawet z ludźmi sobie nie radzi?

nie moge tego czytac-WASA WIEDZA JAK WIDZE JEST ZBYT ciasna zeby zrozumiec wiare w Boga. Jego drogi sa tajemnicze, ale nic nie dzieje sie bez przyczyny. kto pisze takie rzeczy jak Jennifer jest jak male dziecko ktore chce wlozyc raczkji do kontaktu i placze bo amma nie pozwala, i male dziecko nie rozumie mysli ze mamm je krzywdzi a tymczasem po prostu je chroni. niezbadane sa drogi Pana, ale dla kazdegoi z nas jests zaplanowane, i jesli cos nie ejst po naszej mysli tro dlatego ze Pan Bog zaplanowal cos dla nas-czasem jest to droga przez cierpienie ale prowadzi do czegos wielkiego. czesto jeszcze za zycia czlowiek sobie tego nie uswiadamia bo jest zbyt tepy na to, bo woli zamykac sie w swoim hermetycznym swiecie i obwiniac Boga za cale zlo. Zycze wam aby otworzyly wam sie oczy, abyscie kiedys to wszytsko zrozumieli

Gość gdfgdfgdfgdfg
Germaine, przestań pieprzyć, bo obrażasz wszystkich, którzy przeżyli prawdziwe tragedie.

Gość kup sobie wibrator i Feminum
te Germaine, jak sobie pojeździsz na jeźdzca, ale na facecie, to ci minie ten zły nastrój i po orgaźmie sie poczujesz jak młoda kobyła buhahahahaha

Gość fdsafsafds
a co nas obchodzi plan Boga wobec nas? Mam go kochać bo zaplanował mi życie nie do zniesienia, pełne cierpień i upokorzeń? nie obchodzą mnie jego plany i to jaką funkcje w jego planie pełni moje cierpienie. tak samo kurczaki na farmie powinny być wdzięczne hodowcy bo przecież koniec końców trafią na stół i ich cierpienie nie pójdzie na marne?

Gość niebieskooka879
Ja wierzę w miłosierdzie Boga, smutek i rozpacz, czemu wątpisz?