Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Breakxx

Szpital Psychiatryczny ....

Polecane posty

Gość Breakxx

Wie ktoś około ile czasu może spędzić pacjent w szpitalu psychiatrycznym po próbie samobójczej ?

Gość kup sobie wibrator i Feminum
300 lat, albo 30 dni jak zadyndają mu jajca.

Gość Breakxx
Wszelkiej maści trolle spier*alajce a prosze o odpowiedź ludzi normalnych

Gość wszechwiedzaca zenka
to zalezy od stanu psychicznego chorego , jesli bedzie poproawny moze wyjsc po kilku miesiacach ale musi sie lczyc z kara bo samobojstwo jest karane lub moze byc nawet cale zycie

Gość co wy tam opowiadacie
za takie cos nie kaza...kara jest samo leczenie. I bycie swiadkiem tego, jak tam traktuja pacjentow

Gość Breakxx
Co masz na myśli mówiąc " jak tam traktują pacjentów " ? Bo właśnie moj kumpel trafił , jest cholernie aspołeczny , nienawidzi ludzi itd. Czyli z 2 miechy posiedzi ?

Gość 30-latekek
ja bylem 2 tygodnie, nazarlem sie jakichs psychotropow po pijaku, a pani psycholog tam zapytala mnie co ja w ogole tam robie :D

Gość czuja sie lepsi, bo sa lepsi
jesli jestes pelnoletni/a, to o ile mi wiadomo przymus pobytu w psychiatryku to 9 tygodni, pozniej mozesz wyjsc na wlasne zadanie. to co zaleca lekarz, to juz inna bajka i trudno oszacowac

Gość anusssss
hmm to bardzo indywidualna sprawa- niektorzy sa ok 2 tyg inni miesiac czy jeszcze dluzej- zalezy jak poddaja sie terapii

Gość Breakxx
No to niefajnie :/ Mi nawet nie przeszkadza to że on będzie tam długo siedział tylko chcę żeby się wyleczył , obawiam się że jak wróci to dalej będzie próbował się zabić.

ja mialam znajomego był plazowy i nagle z dnia na dziej odbilo mu uprowadzil tramwaj bo chcial do domu jechac dali go do pschiatryka siedzial pol roku z " huligana" zrobil sie plochliwy , szedl za reke z ojcem albo z matka katastrofa i tak rok czasu az ktos dal mu zajarac jointa , bo kiedys palil i wyzdrowial jest normalny :)

Gość alohaha1980
będzie tam dopóki lekarze orzekną że nie zagraża swojemu zdrowiu i życiu

Gość Breakxx
No to nieźle , coś czuję że sobie tam posiedzi. A co ze szkołą ktoś moze wie ? Bo do technikum chodzi do 3 klasy. Będzie miał jakieś nauczanie indywidualne ?

tak przydziela mu nauczanie indywidualne jesli jego stan bedzie nie tak i rdzice wniosa o to . Musi znalezc sens zycia i szczescie to mu przejdzie . Ale w psychiatryku bedzie dostawal głupiki i ine antydepresanty to ciezko musi wiedziec ze nie jest sam

Gość alohaha1980
sam fakt pobytu w szpitalu nie zapewnia mu nauczania indywidualnego lekarz prowadzący po zakończeniu leczenia może wystawić wniosek na nauczanie indywidualne(ale nie musi) taki wniosek składa się do poradni psychologiczno-pedagogicznej która orzeka o konieczności podjęcia nauczania indywidualnego i przyznaje godziny do zrealizowania w szkole ja sama miałam taki problem ze szkołą po wyjściu ze szpitala psych też byłam w technikum w szpitalu spędziłam 3 miesiące ale mi pomogło skończyłam szkołe

Gość standartowo będzie siedział
tam tak długo aż nauczy się porządnie strzelać samobója, Nikt się nie będzie zajmował głąbem co nawet, powiesić sie nie umie. A co zbzikował od pilnowania krzyża, jak Yaro K.

Gość Breakxx
To tyle dobrze z tym nauczaniem bo lepiej by było jakby skończył szkołę. " Standardowo bedzie siedział " dziękuję za tą wyczerpująca i głęboką wypowiedź . Nikt nie gadał o wieszaniu się -.-

Gość alohaha1980
trzeba być dobrej mysli fakt że zadajesz takie pytanie na forum bardzo dobrze o tobie świadczy :) ważne że kolega ma w Tobie oparcie specjaliści w szpitalu doprowadzą go że tak powiem do ładu resztę zrobią inni... tutaj pole do popisu masz ty i jego najbliższi powodzenia

Gość Breakxx
Dzięki. Będę się strał żeby jakoś z tego wyszedł , wtedy nie za bardzo mogłem mu pomóc to zrobię to teraz.

Gość standartowo będzie siedział
mówię o wieszaniu, bo to najłatwiej osiągany sposób na zejście z tego świata i nadzwyczaj skuteczny. Nażarcie się leków, to nie samobój, tylko wołanie o zauważenie przygłupa z wyimaginowanymi problemami po nadużyciu dopalaczy, czy marychy. Może by ten niedoszły samobójca pozostawił pozwolenie na zajęcie się z jego podrobami, jako miły człowieczek z pokolenia JP2, i posłucha co mówił papa.

Gość Breakxx
" standartowo będzie siedział " Pierdzielisz farmazony aż szkoda patrzeć. Dopalaczy to on nie bierze , marychy nie pali a to że ty tak robisz nie znaczy że wszyscy ludzie po próbie samobójczej to ćpuny.

Gość alohaha1980
do standarowo coś tak... chocby nawet ten chlopak nie chciał umrzeć tak jak twierdzisz to sam fakt wołania o pomoc jest przesłanką o jakimś problemie któremu trzeba zaradzić słyszałeś kiedyś o Bordeline? albo o Chad -typ mieszany? tego typu próby samobójcze są głównym objawem choroby bardzo poważnej bez mozliwości wyleczenia zastanów się co piszesz!!!

Gość Breakxx
alohaha1980 dokładnie , dziękuję za wsparcie.

Gość kaszalotjeden
Jeden MAŁY szczegół !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! On musi wyrazić zgodę na leczenie nikt nikogo automatycznie nie wsadza do psychiatryka po takiej próbie !!!!

Gość psychola
Obecnie przebywam w takim miejscu , jest ok na oddziale dla dorosłych ale niestety jak kolega chce wyjść to ordynator bedzie w piątek więc zawsze możesz zapytać oni zazwyczaj trzymają jak najdłużej i dla nich nigdy nie będziesz zdrowy . Weszlam normalna a wyjde psychiczna to pacjenci do tego doprowadzaja można się tym zarazić , tylko się śpi i czeka na clonazepan i jedzenie. Powodzonka

Gość gość

na ogół choroby psychiczne uaktywniają się już we wczesnym dzieciństwie nie wolno lekceważyć żadnych niepokojących sytuacji, trzeba skorzystać z jogi, joga odpręża psychicznie i fizycznie nasze ciało.