Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooo im ready to fall

zakup drugiego psa do bloku - help

Polecane posty

mam juz jednego psa ze schroniska - mieszaniec owczarka niemeickiego (niby 90%) od 2 lat. jest to wysterylizowana 6cioletnia suczka, w stosunku do ludzi baaaaardzo lagodna, baaardzo ulozona. w stosunku do psow roznie - zwykle sie jezy. np. gdy raz skakal na nia pies - nie tyle, co rzucila sie na niego, ale stanely sobie na barkach z wyszczerzonymi zebami, ale ona ani razu nie ugryzla. pol roku temu przyprowadzilam do domu kroliczka - na poczatku wielkie zainteresowanie, balam sie go polozyc na ziemi. potem raz go pogonila, gdy gryzla kosc, a on jej zaczal jej obgryzac - nawet go nie dotknela. teraz nie boje sie ich zostawic razem, klatka stoi w pokoju, gdzie spi pies, gdy krolik biega po pokoju pies nie wykazuje zainteresowania. jednak chcialabym sobie sprawic kolejnego psa - najlepiej mopsa, ale nie mam zamiaru kupowac od hodowcow - tylko zaadoptowac. myslicie, ze to dobry pomysl, czy lepiej od razu sobie odpuscic? :(

Gość oczywiscie ze odpuscic
i nie tyle ze wzgledu na suczke ale ze wzgledu na mieszkanie w bloku :( jakbys miala dom, to OK, duzy dom, z miejscem do bieganina. w bloku tro bedzie meka...

z tym, ze obecny pies sie nie meczy - jest naprawde bardzo szczesliwa, wykazuje duzo wdziecznosci. ma zapewniony ruch, mieszkamy 10 minut od lasu...

Gość mopsy to
przeciez kanapowce są, bardziej to owczarek niemiecki moglby sie meczyc w bloku. ale jednak nie wiem czy dobrym pomyslem to bedzie tym bardziej ze chcesz psa adoptowac wiec najprawdopodobniej bedzie to zwierze po przejsciach a przebywanie na codzien z tak duzym psem moze byc dla niego zrodlem stresu tym bardziej ze nie wiadomo jak zareaguje twoj dotychczasowy pies. możliwe zreszta ze z uwagi na to ze posiadasz takiego duzego psa nie daliby ci do adpocji malego p[sa, oni nie daja zwierzat tak komukolwiek, kto chce

Gość ale jak beda dwa to zrobi sie
juz ciasno... i wez pod uwage ze pies niekoniecznie musi akceptowac taki stan rzeczy, wtedy bedzie "ciaśniej"...

Gość elis22
Też mieszkam w bloku i też mam dwa psy w tym mopsika.Uwierz mi mopsy nie wymagają dużej przestrzeni!Mojemu wystarczy kanapa i wtedy jest najszczęśliwszy na świecie!Chodzę często na spacerki ale nie za daleko bo bardzo szybko się męczy...Polecam mopsika są bardzo rodzinne i mają pogodne usposobienie.Jedyna wada:mega kłaczą!