Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tijara

Jest tu jakiś psycholog, lub zna się ktoś na psychologii? Mój chłopak zwariował

Polecane posty

Gość tijara

Otóż ma coś w stylu nerwicy natręctw (ale pewna nie jestem) Ma manię na punkcie mycia się. Czasem trze się aż do krwi. Wstaje też w środku nocy i idzie się kąpać/bierze prysznic. Nie zje też ani nie wypije niczego na mieście. Nie zje też niczego co zostało przyrządzone przez obce osoby (tu mam na myśli znajomych itp). Sprawdza też przez cały czas okna, drzwi itd. Nie położy się spać zanim nie sprawdzi czy wszystko jest zamknięte. Zresztą nawet jak widzi, że jest zamknięte to i tak ponownie to sprawdza. Dodam, że nie zawsze taki był. Aha i oszczędźcie sobie komentarze typu "zostaw go" ponieważ tego nie zrobię tylko dlatego, że nie jest różowo. Czy może ktoś napisać co mu dolega i czy ktoś już się spotkał z podobnym przypadkiem? Da się to wyleczyć? Od czego się do bierze?

Gość tylko dobry seks
go wyleczy 🖐️

Gość NATALA..............
On nadaje się tylko do psychiatry współczuje.

Gość a mi szkoda
faktycznie, może to być coś jak OCD, czyli: zaburzenie obsesyjno kompulsywne, czy nerwica natręctw (to samo); dobrze, żeby poszedł do Poradni Zdrowia Psychicznego (nie trzeba skierowania, na NFZ normalnie można); tylko dziwne, że tak - bach, i mu się zaczęło; to się raczej stopniowo rozwija...

Gość tijara
Możliwe, że się to rozwijało stopniowo tylko, że wcześniej nic nie zauważyłam... Jakie są przyczyny takiej nerwicy?

Gość :)))) ddada
potrzebny jest dobry specjalista od NLP 🖐️ psychiatrzy - raczej wątpię 🖐️

Gość kurde, i pewnie jeszczee....
gra w gry komputerowe:0

Gość kiep, pieczara
przyczyny moga byc rozne: od molestowania i braku poczucia bezpieczenstwa w dziecinstwie po jakies problemy teraz.

Gość taa niedobra pupa
czasem sa predyspozycje - np. przy pedantycznej osobowości mozna w to łatwo wppaśc.... A nie ma zaburzeń myślenia? Ani jakchś innycch objawów?

Gość xaxaxax
to pewnie od tych gier komputerowych :P

Gość kjkjiijij
ja mam tak ze 100 razy sprawdzam czy samochód zamknęłam jak mnie to wkurwia ale robie to dlatego zeby mi go nie zajebali

Gość kjkjiijij
a jak powiedziałam to lekarzowi rodzinnemu to w głos sie smiała i stwierdziła ze dobrze robie

Gość kura-kultura
bez wizyty u psychologa i psychiatry się nie obędzie ktoś wyżej już postawił prawidłową diagnozę