Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zdesperowana24

co zrobic jesli ktos zalozyl na moje dane internet ?

Polecane posty

hej. od ponad roku jestem w angli. wczesniej mieszkalam z polakami. poznalam ich troche lepiej wiec ufalam i dokumenty zostawialam w domu gdy wychodzilam do pracy. corka tego malzenstwa zalozyla na moje dane internet z BT . podala nawet nr mojego konta. pieniadze pobierali mi co 2 tyg a nie wiedzialam dlaczego. teraz przychodza mi upomnienia do zaplaty prawie 300 funtow. czy moge to jakos zalatwic? skoro nie korzystam z tego internetu. pomozcie.

Gość Z BT nie wygrasz
Nic nie zrobisz bo nie udowodnisz tego że nie ty zakładałaś i że nie korzystałaś. Zapłać dług jak najszybciej i rozwiąż umowe.

Gość Z BT nie wygrasz
Nic nie zrobisz bo nie udowodnisz tego że nie ty zakładałaś i że nie korzystałaś. Zapłać dług jak najszybciej i rozwiąż umowe.

Gość Z BT nie wygrasz

Gość Nic boś głupia

Gość hubabuba......
Pobierali ci kase z konta a ty nie reagowalas??? Ja bym w banku zamknela direct debit dla nich i wyjasniala sprawe od razu. Nie wiem, na policje bym poszla, do CAB-u...

Gość kiok
ja pierdole, dlatego wlasnie trzeba trzymac sie z daleka od polaczkow za granica:O:O

Gość kiok
Aha, ja bym zglosila sprawe na policje. To co oni zrobili to przestepstwo. Jesli bys zamawiala Internet, to na pewno musialabys sie z nimi kontaktowac telefonicznie, a oni nagrywaja rozmowy. Idz na policje, najgorsze co mozna zrobic, to nic nie zrobic...

Gość i przecież musiałabyć
podpisac dokumenty jakiś, nie? na policję idź i to już!

Gość bbbravo
tez bym zgłosiła sprawę na policji, od razu zamknęła direct debit, dostarczyła dowody ze tam nie mieszkam już od x czasu,ale najpierw porozmawiaj z ta dziewczyna..a i zadzwoniłabym do bt, przecież przy zakładaniu konta oni zawsze potrzebują dodatkowych danych..jak w ogóle do tego doszło

Gość no wlasnie, dzwon do BT
aby jak najszybciej to zalatwic, bo nalicz ci jeszcze wiecej, swoja droga to nie rozumiem takich ludzi, u mnie juz nie raz nocowali znajomi, portwele z kartami lezaly wtedy w moim schowku aby dzieciaki nie wyciaglely wrazie czego i nic im nie zgnelo,

Gość Sorry ale..
Miałam podobną sytuacje. To jest UK tu sie umowy zawiera przez tel. I policja nic ci nie pomoże. To jest zgodne z prawem ze jak miałaś założony direct debit to pieniądze brali. Trzeba zapłacić dług bo on ci rośnie! A do CAB idź niech szybko reagują. Pomogą ci , mi pomogli.

Gość oolka223
Poslugiwanie sie czyimis danymi jest przestepstwem, wiec nie pieprz, ze policja nic nie zrobi. Kiedys kupowalam bilet lotniczy w jakiejs agencji i podalam numer karty przez telefon. Po 2 tygodniach mialam na koncie odciagniete za zakupy, ktorych nie robilam. Zadzwonilam do banku, poinformowalam o tym, oni musieli przeprowadzic jakies sledztwo i zwrocili mi kase. Autorka musi to zglosic na policje, bo za chwile ci ludzie wezma pozyczke na jej nazwisko. Jesli ty wolalas nic nie robic i jak frajerka placic, to twoja sprawa, ale nie radz tego innym:O

Gość Ty wyżej,
Byłaś w takiej sytuacji że się tak mądrzysz? Ja byłam.i nie rozśmieszaj mnie policją.BTnie popuści i będzie ją gnębić.bo niby jak udowodni że ktoś bez jej wiedzy założył internet na nią i miał dane łącznie z nr konta a ona przez pół roku nie reagowała ..

Gość do ty wyzej
masz racje, za samo to ze tyle czasu wiedziala i nic z tym nie zrobila to nic jej nie pomoga swoja droga to jakim trzeba byc debilem zeby pol roku widziec stale zlecenie na swoim koncie i miec to w dupie a ptem plakac nad rozlanym mlekiem. wydaje mi sie ze autorka mieszkala z chlopakiem, a internet byl na jej dane, chlopak nawial a ona szuka sposobu jak nie placic