Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CALLINA

Ból przy stosunku a poród

Polecane posty

Wiem, że powinnam o to zapytać lekarza i zrobie to, ale do wizyty troche czasu a mnie interesuje jedna kwestia... przy każdym stosunku odczuwam ból... nie mam żadnego zapalenia ani nic. Czy z wiązku z tym moge mieć problemy przy porodzie?

ból przy stosunku może mieć wiele powodów (grubość i długość penisa, mała ilość śluzu, zapalenie) i tylko niektóre z nich mogą zwiastować problemy przy porodzie (np skrzywienie szyjki macicy) najlepiej zapytać jednak lekarza

Gość kobietabezwzglenie
to z toba naprawde cos nie jest ok ja uwielbiam kiedy boli to mnie podnieca

Na małą ilość śluzu nie narzekam, z penisem partnera też jest ok i żadnych zmian chorobowych nie stwierdzono. Koleżanka mi mówiła, że jej lekarz powiedział na podobny problem, że moze jakiś nerw jest uciskany... Boje się bólu przy rozwarciu no i potem dalej....

a kiedy termin? spokojnie zgłoś to lekarzowi i jeśli będzie jakieś przeciwskazanie do porodu to na bank da ci skierowanie na cc :) kobietabezwzglednie hmmm perwera zajechało :/ z takimi upodobaniami seksualnymi to może warto pracy w takim zawodzie poszukać :/

Termin porodu na 2 kwiecień prawdopodobnie, a wizyta 11 października, teraz jeszcze pojde do mojego lekarza zeby mi karte ciązy założył a potem pojde prywatnie

Gość ja tez tak mam jak ty
Kazdy seks to jak rozdziewiczanie pozniej juz jest ok..mąż się śmieje że jestem wieczna dziewica, a lekarze mówią że to psychika bo wszystko z pochwą w porządku... Boli mnie zawsze bardzo badanie gin.:( Przy porodzie bolały mnie masakrycznie skurcze ale to cały brzuch a nie tam w środku, a przy 4 cm dostalam zzo i bardzo jestem zadowolona, jak sprawdzali rozwarcie to nic nie czułam...pozniej juz parte czułam ale podejrzewam ze tez nie tak do konca jak na żywca; a potem byl koszmar badanie po porodzie i szycie wewnętrzne:( dostałam dodatkowe znieczulenie a i tak czułam... Na to nikt Ci nie zrobi cc, zreszta ja i tak sie ciesze ze nie mialam cc, po porodzie mnie juz nic tam nie bolało kompletnie tylko te cholerne szwy... Wyjsciem dla Ciebie jest zzo i dodatkowe znieczulenie do szycia..

no pod warunkiem że u niej nie ma jakiś problemów np anatomicznych a to już musi ocenić lekarz :) bo jak są problemy anatomiczne to zrobią cc :) a co do zzo i tego że parte czułaś to bardzo dobrze bo przynajmniej wiedziałaś kiedy przeć i dziecko się nie męczyło w drogach rodnych :)

za zzo w większości szpitala sama płacisz więc jak płacisz nie mogą odmówić no chyba że jest już za późno więc najlepiej od razu o nie krzyczeć jak tylko na porodówkę trafisz :) ale spokojnie do kwietnia masz czas na spokojnie z lekarzem pogadaj

Gość kobietabezwzglenie
jak taka madra jestes to zmus lekarza boicie sie przyznac ze lubicie perwersyjny seks czy to nie panie tu pisuja

Gość dobra spacerówka
callia, ja mam podobnie, często mnie bolało przy stosunku przed porodem, po porodzie było znacznie lepiej, ale cóż nie powiem mimo znieczulenia też mnie bardzo bolało, ale przezyłam, bez przesady i za ciebie tez kciuki trzymam

Z tym ZZO jest różnie:( niestety, ja rodziłam w szpitalu w którym robią wszystkim które tego chcą i do tego jako jedyny szpital w mieście jest za darmo! Natomiast w innych szpitalach podobno moga powiedzieć że nie ma medycznych wskazań, czego nie mogę pojąć, bo skoro cierpienie pacjentki nie jest wskazaniem to w takim razie co jest!?:( poza tym zawsze może być tak że mają mało anestezjologów i też z tego powodu odmówią... Ja zrobiłam tak że opłaciłam położną która miała ze mną rodzić i suszyłam jej głowę o zzo, choć jak mówię nie musiałam bo w tym szpitalu nie odmawiają i robią od lat bardzo często... Także jak weszłam na porodówkę to za chwilę pojawił się anestezjolog z zestawem:) nic nie czułam bo najpierw dostałam znieczulenie miejscowe:) Fajne było to że także na drugi dzień trochę mi wlali znieczulenia do tego cewnika i mogłam trochę pospać bo szwy bolały okropnie... Skąd jestes? jak z Poznania to polecam ten szpital..

A ja teraz po porodzie wcale nie mam lepiej:( nadal jakoś za ciasno choć niby ciut luzniej...

kurcze współczuję wam dziewczyny mnie na szczęście nigdy sex nie bolał nawet za pierwszym razem, ale wiem że często jest bolesny mam nadzieję ze wszystko będzie ok i bez problemów urodzisz i o to zzo jak coś się kłuć ostro masz do niego prawo szczególnie jak sobie zapłacisz :)

Niestety nie jestem z Poznania, ale czytałam w necie opinie o moim szpitalu i są pozytywne.

Gość Ja wzielam zzo mimo
ze przed porodem wszystkie ciotki, kuzynki i inne idiotki próbowały mnie przekonać że mam tego nie robić...lubią masochistki się męczyć:) wzielam i polecam:) tylko jedz do szpitala jak najszybciej po pierwszym objawie bo jak zajedziesz przy 8 cm to ci juz nie dadzą:)

Gość kobietabezwzglenie
jak zawsze