Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gabsonik

TEMAT DLA KATOLIKOW i innych chrzescijan

Polecane posty

zdecydowalam sie zalozyc topik dla chrzescijan przede wszystkim katolikow. mozna dzielic sie swoimi przemysleniami, modlitwami, doswiadczeniami. kropka. zapraszam chetnych.

nie mam zamiaru dyskutowac ani sie wymadrzac ani kogokolwiek pouczac ani nawracac. niech ci ktorzy chca pisac pisza.

Gość przecież to już jest
i przestańcie pieprzyć w kółko to samo. Co, myślicie że zalejecie swoimi wspaniałymi przemyśleniami calą Polskę?

Gość gabsonik chyba dawno nie
ruchałeś :classic_cool:

Gość w ogóle nie ruchał
to kolejny prawiczek :classic_cool:

Gość gabsonik odmów paciorek
i polej fiuta zimna wodą jak ci stanie:D

Gość chinota
Gabsonik, ja jestem wierzaca, ale widze ze na kafeterii bedzie trudno rozmawiac na ten temat, sadzac po komentarzach.

nie nalezy sie tym przejmowac. nas wierzacych jest bardo duzo. ale w wiekszosci jestesmy zastraszeni szydercami. ale czy mozna sie wypierac Jezusa??

Gość gabson walisz konia?
:classic_cool:

Gość gabsonik podaj maila
przesle ci filmik jak onanizuje sie różowym wibratorkiem a z mojej szparki wypływają gorące soczki:)

Gość gabsonik wyliz mi cipke
:D

Gabsonik, źle wybrałaś, na kafe nie dadzą Ci spokoju z takim tematem. Czy to nie jest efekt niedawnego krzyża?

Gość wyprowadzić religię
ze szkół i przedszkoli, katole oddajcie nam państwo, poyebańce:D

Gość gabsonik siedzi na redtube
i wali konia az sperma zalewa monitor :D

Gość gabsonik moge ci obciagnac
z polykiem:)

Gość gabsonik nie wal konia
bo bedziesz mial grzecha i pojdziesz do piekla:D

Gość EXTENSA
Jezeli ktoś ma rzeczywiscie chęc rozmowy na okreslony temat odradzam kafeterie, tutaj same wygłupy, prowo i ew. jakies szybkie pytanie i porada. Generalnie co do zasady...chcesz znać nowinki kosmetyczne lub opinie o nich warto rozmawiac np na wizaz, a jezeli chodzi o poglady i dysputy religijne radziłabym szukac do tego typu przeznaczonych portali. Pozdrawiam

Gabsoniku, dobrze, że założyłaś temat :) Na kafe jest mnóstwo osób zainteresowanych religią. Uwaga - przy okazji przestrzegam przed kamelią z topiku Jezus i piękno Bożego słowa, bo to kłamczucha i osoba złośliwa. A prawdziwy chrześcijanin nie może być złośliwy :) Uwaga nr 2 - jeśli ktoś zainteresowany jest pokutowaniem albo chce zwierzyć się z jakiegoś swojego grzechu czy pogawędzić o Księdze Hioba, zapraszam na mój topik pt: NAWRACAM SIĘ, POKUTUJĘ I PISMO ŚWIĘTE CZYTUJĘ.

wiec ja mam takie pytanie czy warto pomagac umierającemu Nergalowi, ktory potrzebuje dawcy szpiku skoro skurwiel zajebany obrazał łacznie ze swą zakurwiałą Dodzią ludzi wierzących w Boga?? pewnie ludzie ktorzy są w jakikolwiek sposob inni od niego są dla niego zerem. Wiec czy warto w ogole zwracac uwage na taką meską kurwe? nie mam do konca przeczytanej Biblii wiec sama nie moge sobie odpowiedziec, ale zapewne odpowiedz brzmi TAK, ale... skoro Jezus powiedział ze nie rzuca sie pereł miedzy swinie (mowiac to do posłanników ktorzy zachecali innych do wiary a ci ich wysmiewali) to moze i tutaj bedzie podobnie? wiem ze marna ze mnie katoliczka ale mam dosyc agresywną nature i nawet gdybym była ostatnią osobą ktora moze pomoc Nergalowi to bym tylko patrzyła z zadowoleniem jak zdycha

Gość gabsoniku super
masz topa

Gość gabsoniki jest wyznawca ducha
uwaga!

Gość wyznawca szatana
kocham i wielbię cie szatanie, chcę być twoim słuyga :classic_cool:

Gość aleś walnął spamem
wywal te smieci szatańskie

Gość aleś walnął spamem
Ciesz się, młodzieńcze, w młodości swojej, a serce twoje niech się rozwesela za dni młodości twojej. I chodź drogami serca swego i za tym, co oczy twe pociąga; lecz wiedz, że z tego wszystkiego będzie cię sądził Bóg! Więc usuń przygnębienie ze swego serca i oddal ból od twego ciała, bo młodość jak zorza poranna szybko przemija. Pomnij jednak na Stwórcę swego w dniach swej młodości, zanim jeszcze nadejdą dni niedoli i przyjdą lata, o których powiesz: Nie mam w nich upodobania; zanim zaćmi się słońce i światło, i księżyc, i gwiazdy, i chmury powrócą po deszczu; w czasie, gdy trząść się będą stróże domu, i uginać się będą silni mężowie, i będą ustawały kobiety mielące, bo ich ubędzie, i zaćmią się patrzące w oknach; i zamkną się drzwi na ulicę, podczas gdy łoskot młyna przycichnie i podniesie się do głosu ptaka, i wszystkie śpiewy przymilkną; odczuwać się nawet będzie lęk przed wyżyną i strach na drodze; i drzewo migdałowe zakwitnie, i ociężałą stanie się szarańcza, i pękać będą kapary; bo zdążać będzie człowiek do swego wiecznego domu i kręcić się już będą po ulicy płaczki; zanim się przerwie srebrny sznur i stłucze się czara złota, i dzban się rozbije u źródła, i w studnię kołowrót złamany wpadnie; i wróci się proch do ziemi, tak jak nią był, a duch powróci do Boga, który go dał. Marność nad marnościami - powiada Kohelet - wszystko marność. (Ps 90,3-6.12-14.17) REFREN: Panie, Ty zawsze byłeś nam ucieczką Obracasz w proch człowieka i mówisz: "Wracajcie synowie ludzcy". Bo tysiąc lat w Twoich oczach jest jak wczorajszy dzień, który minął, albo straż nocna. Porywasz ich, stają się niby sen poranny, jak trawa, która rośnie: rankiem zielona i kwitnąca, wieczorem więdnie i usycha. Naucz nas liczyć dni nasze, byśmy zdobyli mądrość serca. Powróć, o Panie, jak długo będziesz zwlekał? Bądź litościwy dla sług Twoich. Nasyć nas o świcie swoją łaską, abyśmy przez wszystkie dni nasze mogli się radować i cieszyć. Dobroć Pana Boga naszego niech będzie nad nami! I wspieraj pracę rąk naszych, dzieło rąk naszych wspieraj. (2 Tm 1,10b) Nasz Zbawiciel, Jezus Chrystus śmierć zwyciężył, a na życie rzucił światło przez Ewangelię, (Łk 9,43b-45) Gdy wszyscy pełni byli podziwu dla wszystkich czynów Jezusa, On powiedział do swoich uczniów: Weźcie wy sobie dobrze do serca te właśnie słowa: Syn Człowieczy będzie wydany w ręce ludzi. Lecz oni nie rozumieli tego powiedzenia; było ono zakryte przed nimi, tak że go nie pojęli, a bali się zapytać Go o nie. Komentarz Jesteśmy pełni podziwu dla Jezusa, dla Jego cudów, uzdrowień, mądrości, a zarazem tak trudno nam wziąć sobie do serca to, że to ten sam Jezus był umęczony - nie miał "wdzięku ani blasku, aby na Niego popatrzeć" (Iz 52,14) i "nieludzko został oszpecony Jego wygląd " (Iz 53,2). Czy gotowi jesteśmy pójść za takim Mistrzem i Panem, godząc się także na własne cierpienia - tak jak uczynił to dzisiejszy patron, bł. Władysław z Gielniowa (ok. 1440-1505), miłośnik krzyża Chrystusowego? Aby nasze uczestnictwo w eucharystycznym misterium męki Jezusa było rzeczywiście owocne, konieczna jest nasza zgoda na przyjęcie krzyża we własnym życiu.