Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psisssssssssssss:)()

Sprzedaż srebra - ile za gram??

Polecane posty

Mam pytanko - chcialabym wymienić dużo starych pierścionków i zerwane łańcuszki i jestem ciekawa ile kosztuje gram srebra tj czy można u złotika wymienic np na kolczyki.

Gość ale denna prowokacja
ja sprzedawalam w zeszlym roku 45 groszy za gram wzieli oddalam bransoletke 3 zawieszki jeden pierscionek pare kolczykow i dostalam 12 zl :( zdzierstwo jak nic a za calosc przy zkaupie placilam 250 zl !!!!!

Gość ale denna prowokacja
a wiesz co oni potem z tym robia?? przecieraja szmatka i daja do gablotki na sprzedaz gdzie tobie dali 45 groszy za gram i sami wezna 12 zl za gram a co do wymiany niewielu jubilerow sie godzi bo po co nie maja w tym interesu

Gość Zrob zdjecia bizuterii moze
ja sie wymienie albo kupie. Albo kto inny

oki jak wróce do domu to dziś albo jutro zrobie foty tylko że część rzeczy jest poniszczona, np. zerwany łańcuszek dzięki za info

ja umiem naprawic lancuszek i zrobic DROBNE naprawy ;) co szkodzi wrzucic

Z tej biżuterii to chciałabym się pozbyć jednych wiszących kolczyków, pogiętych, 2 pary wkrętów słoników i motylków, i takich kuleczek przekładanych, 1 zerwany łąńcuszek, pierścionek z serduszkiem i różowym oczkiem chybba z podstawówki, i jeden wyglądający jak rąb, a i jeszcze kolczyki z takim jasnym oczkiem na wkręt takie małe. Ogólnie stare rzeczy - a jeszcze jak pojade do mamy to pamiętam że ona coś tam ma takiego połamanego i zepsutego, a jeszcze taką wąską stara obrączkę srebrną też mam - chciałabym to wymienić na taką sztywną srebrną bronsoletkę. np http://www.dapis.sklepna5.pl/towar/131/sztywna-bransoletka-ze-srebra-proby-925.html http://srebropol.pl/Bransoletka_srebrna_SD_21.5g-173033-2-16-produkt.html

Hm, no zepsute z rzeczy z ktorych czesc jest malo wartosciowa, raczej trudno bedzie wymienic na nowa bransoletke z litego srebra mogaca zawierac wiecej kruszcu niz to, co masz. Mnie na przyklad z tego, co piszesz interesuja kuleczki przekladane, ale na pewno nie zaplace za nie 100 czy 150 zl jak kosztuja Twoje wymarzone bransoletki :) na ciekawe "zlamasy" moge sie wymienic - sama robie bizuterie z gotowych elementow, miec moge oddac cos nowego. Sama tez mam pierscionki srebrne do wymiany na inne i tak jak Ty srebrny zlom, ktroy planuje oddac jubikerowi jak bedzie poszerzal pierscionek dla mego faceta - moze mniej policzy

Ale owszem, przypuszczam ze jak dasz jubilerowi srebro ktore masz, bransoletka ktora zamowisz, moze kosztowac Cie mniej, boje sie jednak, ze dotyczy to zamowien wlasnie, a nie masowki. Ta bransoleta to wzor masowy

Wiesz ja podawałam tylko przykładowe wzory generalnie chciałabym to co mam wymienić na taką sztywną bronsoletkę - nie upieram się przy tych wzorach:) dzięki za info, postaram się coś dziś lub jutro zamieścieć:)) to pooglądasz moze coś Ci wpadnie w oko:)

Jak znajde jutro ten temat to zajrze, ale na pewno tego nie wyrzucaj, bo jak wspominalam jesli np. zlecisz poszerzenie srebrnego pierscionka, mozesz miec znizke Aha, jeszcze znalazlam dla Ciebie cos takiego ale nie wiem na ile jest wiarygodne i tak jak mowia inni co z cenami, ale mozna napisac ;) http://www.taxor.pl/wymiana-zlomu-zlota.php

Gość kosiarka_betonowa
Za gram srebra dostaniesz 1,45 zł - tu masz cennik www.srebrnagotowka.pl Ile za wszystko dostaniesz możesz sobie wyliczyć na dostępnym tam kalkulatorze, jeśli znasz wagę wszystkich przedmiotów Pamiętaj, że w skupie srebra nie dostajesz za wartość przedmiotu w sensie za robociznę, wyceniane jest tylko srebro.

Gość gość
ja również posiadam troche uszkodzonego srebra to jest jakieś 30 gram + 1 złoty kolczyk przełamany na połowe,może ktoś byłby zainteresowany oddam za dwa ładne srebrne pierścionki-ktoś chetny ?

Gość gość
Możesz sprawdzić wartość swojej biżuterii na http://skup.zlota.pl/inne-metale . Ekspert wyceni Ci to szybko, czasami sama biżuteria jest więcej warta niż srebro z którego jest zrobiona ale to tyczy się chyba tylko jakiejś starej biżuterii :)

Gość Poszukiwacz Srebra
Skup srebra Szczecin Skup złota Szczecin Polecam sprzedać w tej firmie: www.fabrykabizuterii.com Skup Srebra Szczecin Skup złota Szczecin

Gość gość
Ja srebro sprzedawałam w www.skupmetalirzadkich.com.pl w Sosnowcu, więc jeżeli jesteście z tych okolic to możecie się tam wybrać. Zajmują się skupowaniem metali rzadkich w tym srebra. Zawsze można coś na tym zarobić.

Gość skup srebra
najlepiej płaci złotnik na jagiellonskiej 17. www.estergold.pl Polecam.

Gość MariuszK7

Dla okolic Wrocławia firma Pollabo.pl - Style Time na ul. Legionowo 4A
Możecie też kontaktować się telefonicznie i wysłać tak jak ja zrobiłem.